iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

Apps starten en instellingen wijzigen met Siri

Via een truc met je contactpersonen kun je Siri gebruiken om apps en het instellingen-menu van je iPhone op te starten.

Siri bluetoothJe kunt Siri gebruiken om contactpersonen te e-mailen, je wekker te zetten, te zien of je een regenjas nodig hebt en voor nog tig andere dingen. Maar niet alles is mogelijk: zo kun je bijvoorbeeld niet de Bluetooth-functie van je iPhone 4S uitschakelen of via Siri een app opstarten. Een paar slimme trucjes met het adresboek van je iPhone, laten je dit toch via een omweg doen.


Door speciale contactpersonen aan te maken, kun je Siri naar deze personen vragen om snel toegang tot links naar bepaalde apps te krijgen. Vul je bijvoorbeeld prefs:root=General&path=Bluetooth in als webpagina bij een contact, dan kun je hier op tappen om naar het Bluetooth-instellingenscherm gestuurd te worden. Je hoeft dan alleen maar “Show me Bluetooth” tegen Siri te zeggen. De url twitter:// start de Twitter-app voor je op. Een korte lijst van de mogelijke url’s en de gevolgen hiervan vind je hieronder:

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak

Een aantal apps hebben ook extra specifieke url’s. Zo start bijvoorbeeld fb://profile de profielpagina in de Facebook-app voor je op. Een volledig overzicht van alle mogelijkheden vind je in de handleOpenURL Database.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.