Rechtszaak over iPhone 3G en iOS 4 verworpen

Een Amerikaanse rechter heeft de rechtszaak over de iPhone 3G en zijn mindere prestaties op iOS 4 verworpen. De zaak zou niet vallen onder de Amerikaanse Consumer Legal Remedy Act.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3GToen Apple in 2010 iOS 4 uitbracht, zorgde het nieuwe OS voor slechtere prestaties op de iPhone 3G. In de Verenigde Staten liet dit wat stof opwaaien: zo stapte de Amerikaanse Bianca Wofford naar de rechter. Volgens haar had Apple bewust een update uitgebracht die de iPhone 3G nutteloos maakte. Een jaar later heeft de rechter haar zaak verworpen.


Volgens de rechter vallen de aantijgingen van Wofford niet onder de Amerikaanse Consumer Legal Remedy Act. iOS 4 werd gratis door Apple aangeboden en daarom was er geen sprake van een verkoop of service na de installatie. Apple bracht na het aanspannen van de zaak onder andere iOS 4.2 uit, een update die sommige snelheidsproblemen met de iPhone 3G leek op te lossen. Wofford kan nog in beroep gaan.

Wofford eistte een schadevergoeding van 5.000 dollar voor iedere iPhone 3G-bezitter, een gratis upgrade naar de iPhone 3GS of iPhone 4 en 150 euro aan tegoed bij de desbetreffende providers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.