iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

Applist.me geeft een overzicht van jouw iPhone-apps

De dienst Applist.me verzamelt de apps in jouw iTunes-bibliotheek en publiceert ze anoniem op een webpagina.

applist-me“Welke apps heb jij geïnstalleerd?” Als je deze vraag regelmatig van vrienden te horen krijgt, is er nu een manier om de boel te automatiseren. De website applist.me biedt een oplossing: door een applicatie te downloaden kun je je iTunes-bibliotheek op Windows en Mac scannen. De namen van de gevonden apps worden daarna anoniem naar een webserver verstuurd. Je kunt daarna zelf besluiten of je het linkje met anderen wilt delen. Applist.me geeft dus een persoonlijke lijst met apps.


Voor Mac-gebruikers heeft applist.me nog iets extra’s te bieden: zij kunnen een iPhone-backup uitkiezen en alleen van daaruit de geïnstalleerde apps in een lijst laten zetten. Je hebt geen account nodig en hoeft ook geen flater te slaan richting je vrienden, want apps die tot “imagoschade” kunnen leiden vink je gewoon weg uit het lijstje. Applist.me levert een neutraal linkje, waarvan alleen jij en je vrienden weten dat het bij jou hoort. Je kunt de link vervolgens per mail versturen of via Twitter en Facebook met anderen delen. Een voorbeeld van zo’n pagina vind je hier (de dienst is beschikbaar in het Engels en Duits).

We zijn benieuwd: welk applijstje heb jij?

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Via: iPhone-ticker

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.