Submarine Camcorder: dure speelgoedonderzeeër met iPad-app

·

submarine camcorderAls het op speelgoed aankomt is de Submarine Camcorder een van de betere opties. De circa 60 centimeter lange onderzeeër is gemaakt van ABS en wordt aangedreven door twee propellers. Het levert een snelheid op van zo’n 5 knopen waarmee je onder water kunt rondkijken. Je kunt de onderzeeër ook naar links, rechts, omhoog en omlaag laten afbuigen. Via Wi-Fi krijg je de onderwaterbeelden binnen via een iPad-app. Nu denk je misschien: onder water is helemaal geen Wi-Fi-ontvangst! Dat klopt, maar daar is iets op gevonden: de Submarine Camcorder zit vast aan een 30 meter lange kabel en haalt daarmee z’n internetverbinding van boven het wateroppervlak.

De beelden die de Submarine Camcorder kan vertonen hebben een resolutie van 1280 x 720 pixels. Je kunt kiezen tussen videobeelden of foto’s. Je hebt op de iPad een de mogelijkheid om de camera te bedienen en waarden als diepte, accustatus, temperatuur en koers weer te geven. Dit gebeurt dankzij ingebouwde sensoren in het apparaat. Makkelijk te krijgen is de Submarine Camcorder niet: je zult bij online handelaar Hammacher Schlemmer in de VS moeten kopen en het pakje daarna via een doorstuurdienst naar Nederland laten verschepen. De prijs van het ding? 6300 dollar exclusief verzendkosten.

submarine 2

submarine 3

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

10 reacties

 1. door djsim

  Dus als ik het goed begrijp, is dit draadloze Wi-Fi met draad !? ;-)

 2. door Teebee

  Neej, dat begrijp je niet goed; het is een 30m lange antenne ;-)

 3. door djsim

  Dank je wel, ik kwam er zelf niet uit haha@Teebee:

 4. door Sander

  Maar als ik het einde van de antenne zo zie dan blijft die niet drijven. Dus veel verder kom dan 30 meter kom je niet.

 5. door Barend

  Ben een duiker leuk speeltje maar jammer van een 30 meter kabel

 6. door Munters

  Haha, ik dacht toch even dat er 6300 dollar stond! Haha.

 7. door Bas

  Voor dat geld heb je al een aantal duikcursussen en een goed pak met automaat e.d. Kun je zelf zien hoe het er onderwater uitziet.

 8. door Mlvin

  Doe er maar twee in cadeauverpakking

 9. door Marco Hulleman

  6300 is toch het type nummer ;-)
  Heb de A.R. Drone en dit is een mooie innovatieve toepassing voor onderwater. De kabel zou er inderdaad vanaf moeten. Aan de andere kant, een A.R. drone komt altijd naar beneden. Deze duik drone kan niet dieper zinken dan 30 meter. Bijvoorbeeld wanneer je out of reach gaat…

 10. door Bert

  Dit is echt iets wat je twee keer gebruikt en dan in de kast gooit. Ik weet wel wat ik liever koop voor dat geld…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.