‘Goedkope iPhone kan gevaarlijk zijn voor Apple’

Count Pacific Crest-analist Andy Hargreaves waarschuwt Apple voor de goedkope iPhone: deze zou het merk 'Apple' kunnen beschadigen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone conceptSteeds meer geruchten wijzen op een mogelijke goedkopere iPhone van Apple (iPhone 5C), maar Count Pacific Crest-analist Andy Hargreaves waarschuwt voor de risico’s die dit met zich mee kan brengen. Hoewel Hargreaves erkent dat Apple op korte termijn veel meer smartphones kan verkopen, vreest hij ook dat het merk ‘Apple’ schade zal oplopen met de introductie van de nieuwe iPhone. Apple heeft tot nu toe naam voor zichzelf gemaakt door dure, premium producten te verkopen.

Ook twijfelt Hargreaves over de kwaliteit van Apple’s goedkope iPhone. Hij denkt niet dat Apple een iPhone van acceptabele kwaliteit kan maken die minder dan 180 dollar kost. De goedkope iPhone zou Apple volgens de analist ook een stuk minder opleveren: per iPhone zou er hooguit 70 dollar brutowinst worden gemaakt, veel minder dan de 295 dollar die per iPhone 5 wordt verdiend. Hargreaves denkt daarom dat Apple zich beter kan blijven richten op duurdere producten.

Bronnen van The Wall Street Journal en DigiTimes hebben inmiddels gesproken over de goedkopere iPhone. Phil Schiller zou de beweringen in een interview in een Aziatische krant hebben ontkend, maar de vertaling hiervan bleek zo dubieus dat Reuters een artikel hierover terugtrok. De goedkope iPhone is sindsdien voer voor analisten, die hun licht schijnen op de mogelijkheden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 14:01
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen budget iphone, iPhone 5c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.