Apple stelt iOS 6.1.1 beschikbaar voor iPhone 4S

Apple heeft iOS 6.1.1 beschikbaar gesteld voor iPhone 4S bezitters. iOS 6.1.1 lost problemen op met de 3G-performance voor sommige providers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vodafone ukApple heeft iOS 6.1.1 beschikbaar gesteld aan bezitters van een iPhone 4S. De update lost problemen op met de snelheid van het 3G-netwerk bij dit toestel. Mogelijk zijn ook de problemen met het snel leeglopen van de batterij door Microsoft Exchange opgelost, maar dat valt te betwijfelen omdat de update beperkt blijft tot één toestel: de iPhone 4S. Operators in Europese landen waarschuwden gebruikers al om niet te updaten naar iOS 6.1, omdat dit performanceproblemen met 3G-netwerken zou opleveren. Onder andere operators in het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk raadden af om iOS 6.1 te installeren.

Op het forum van Apple waren ook heel wat klachten te vinden en in de reacties op een eerder artikel hierover op iPhoneclub blijkt dat er nog wel meer klachten over iOS 6.1 zijn.

611updateHet leek er de afgelopen dagen al op dat Apple bezig was met een fix. Operators zouden hebben gemeld dat ze al bezig waren met het intern testen van iOS 6.1.1 en er kwam ook al een betaversie voor ontwikkelaars uit. Daarbij werd even gedacht dat de “>beta van iOS 6.1.1 de pas verschenen evasi0n-jailbreak onmogelijk maakte, maar dat bleek niet het geval. @planetbeing heeft ondertussen laten weten dat de untethered evasi0n jailbreak nog steeds werkt voor iOS 6.1.1. Inmiddels is ook evasi0n 1.3 vrijgegeven door evad3rs met specifieke ondersteuning voor deze update. Let wel op dat evad3rs dringend adviseert de update via iTunes te installeren en geen OTA-update te doen.

De 23MB kleine update is over the air te installeren door op je iPhone 4S naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan.

Mogelijk zie je de update nog niet. Dat kan aan een aantal zaken liggen:

  • De update wordt geleidelijk uitgerold – in dat geval moet je gewoon geduld hebben (of probeer het via iTunes op de desktop).
  • Je hebt geen iPhone 4S maar een ander toestel – in dat geval komt de update niet voor jou beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2013, 8:49
Categorie iOS
Onderwerp ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.