Interactieve Inkling iPad-boeken nu ook via HTML5-browser te bekijken

· Gonny van der Zwaag

inkling macbookInkling is een beginnend bedrijf dat zich bezighoudt met studieboeken op de iPad. De studieboeken bevatten interactieve 3D-content, multimedia, knoppen om content via social media te delen en andere digitale extra’s. Het doet denken aan de mogelijkheden van iBooks Author, maar dan gemaakt door een externe partij. Tot nu toe waren de studieboeken alleen op de iPad te bekijken. Vanaf nu kun je ze via elke webbrowser bekijken, dankzij HTML5. Alle functies zijn via elke computer of tablet te bekijken, zelfs via je iPhone of een andere smartphone die een WebKit-gebaseerde browser bevat. Inkling kijkt inmiddels verder dan studieboeken. Ze willen met elk soort content bezig gaan waar tekst alleen niet genoeg is.

Denk aan reisgidsen, kookboeken en how-to-handleidingen voor de IPad.
Inkling for Web werkt in de desktopversies van Safari en Chrome en in de mobiele versies van beide browsers. Op de iPad heeft het echter weinig zin om via de browser de boeken door te lezen, omdat je daarvoor al een aparte app hebt, die er veel beter voor is geoptimaliseerd. Markeringen, notities en bookmarks worden tussen de verschillende apparaten gesynchroniseerd. Inkling wil op die manier een breder platform worden. Het publiceren is zo gemakkelijk mogelijk gemaakt vanuit Inkling Habitat. Komende maanden zullen er nog meer samenwerkingen met uitgevers en interessante titels voor de iPhone worden aangekondigd. De ambities zijn er in ieder geval: ze willen de manier waarop de wereld informatie publiceert veranderen. De bijbehorende iPad-app vind je gewoon in de App Store.

Meer info: Inkling-blog

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.