iPhone kopen in Nederland: prijzen, abonnementen en simlockvrij

Wil je een iPhone 5s kopen? Of liever de iPhone 5c? Een nieuwe iPhone kopen kan in Nederland bij alle bekende providers en bij diverse telefoonwinkels. Er is veel keuze uit abonnementen. In dit artikel lees je over de mogelijkheden bij T-Mobile, KPN, Vodafone en diverse andere aanbieders.

iphone 5s 5c smalBen je op zoek naar een nieuwe iPhone? Bekijk actuele iPhone aanbiedingen of kies voor een losse iPhone met sim only abonnement. Wil je het nieuwste toestel? dan kun je op onze speciale pagina’s over iPhone 5S kopen en iPhone 5C kopen de actuele aanbiedingen vinden.

Meer info:

Koop een iPhone bij:
iPhone met KPN abonnement | Vodafone | T-Mobile | Hi.nl

Budgetmerken:
Telfort | Tele2 | MTV Mobile |

Met deze handige abonnementenvergelijker kun je zien waar je het goedkoopst uit bent.

iCulture vergelijkt: iPhone abonnementen

iPhone 5s en iPhone 5c als los toestel

Heb je een nog lopend abonnement of regel je liever alles zelf, dan kun je de iPhone natuurlijk ook los kopen. Diverse winkels verkopen de iPhone 5s en iPhone 5c als los toestel. Ook kun je de iPhone bij sommige operators als prepaid-toestel kopen. Meer informatie vind je in het artikel:

Hieronder vind je de beste aanbiedingen:

Losse iPhone 5s (zonder abonnement)

Aanbieder
16GB
32GB
64GB
Meer info
Apple€699€799€899Bekijken
Algebeld€749€829-Bekijken
Belsimpel€661€780€859Bekijken
GSMwijzer€693€799€893Bekijken
iCulture Shop€699€799€1039Bekijken
Media Markt€699€799-Bekijken
Studentmobiel€693€799€893Bekijken
Centralpoint€699€799€918Bekijken

Databundels en snelheid mobiele data

Mobiele providers hebben de afgelopen twee jaar hun abonnementen duurder gemaakt en strengere datalimieten ingevoerd. Echt onbeperkt dataverkeer bestaat daardoor niet meer als je een nieuw abonnement moet afsluiten. Veel zogenaamd ‘onbeperkte’ abonnementen hebben toch een limiet: als je qua dataverbruik boven een bepaalde grens komt gaat de snelheid drastisch omlaag. Je kunt dan nog wel whatsappen en andere berichten sturen, maar geen video’s meer afspelen.

Tegenwoordig heb je bij de abonnementen flexibeler mogelijkheden om de databundel af te stemmen op je verbruik. Je kunt zelfs abonnementen met 0 belminuten of met onbeperkt sms kiezen.

De snelheid van databundels verschilt sterk. Sommige providers bieden al in heel Nederland de hogere 4G-snelheid aan, maar bij de budgetaanbieders krijg je niet altijd 4G of moet je er apart voor betalen.

Kooptips iPhone

Het kopen van een iPhone is steeds gemakkelijker geworden. Je kunt bij alle providers en bijna alle webwinkels terecht. Welke aanbieder voor jou het beste is, hangt af van een aantal zaken. Stel jezelf daarom eerst de volgende vragen:

 • Gebruik je je iPhone voornamelijk om te bellen? Let dan op het aantal belminuten in de bundel. T-Mobile biedt relatief veel belminuten in de smartphonebundels.
 • Maak je veel gebruik van SMS? Vodafone heeft onbeperkt SMS bij veel abonnementen. Ben je overgestapt op WhatsApp, iMessage en andere berichtendiensten, dan kun je beter letten op de databundel.
 • Hoeveel data gebruik je gemiddeld? Wil je muziek en video’s kunnen streamen, veel foto’s uploaden en dergelijke? Neem een flinke databundel van minimaal 1 of 2 GB.
 • Hoe snel is je databundel? Tegenwoordig is 3,6 Mbps bij smartphonebundels wel het minimum, maar met 2 Mbps valt ook nog prima te werken. Lagere snelheden zijn niet meer van deze tijd.
 • Hoe zit het met de dekking in jouw stad of dorp? Dit kan sterk verschillen, waardoor een bepaalde provider voor jou helemaal afvalt.
 • Wil je wel vastzitten aan een tweejarig contract? Steeds meer mensen kiezen voor 1-jarig of kopen hun iPhone als los toestel in combinatie met sim only abonnement.
 • Ben je vaak in het buitenland? Sommige providers hebben speciale buitenlandbundels of halen de buitenlandse belkosten uit je normale belbundel.

Welke iPhone-aanbieding is de beste?

Allereerst moet je kijken naar je eigen iPhone-gebruik. Hoeveel belminuten en hoeveel data heb je nodig? Hieronder vind je een checklistje om de diverse providers te vergelijken. Let op de volgende punten als je een iPhone wilt aanschaffen:

 • Hoe lang is de aanbieding geldig?
 • Hoeveel keuze is er uit abonnementsvormen?
 • Heeft de aanbieder alle modellen in het assortiment?
 • Is de iPhone op voorraad of moet je er een paar weken op wachten?
 • Hoeveel aansluit- en verzendkosten komen er nog bij?
 • Kun je langsgaan in een fysieke winkel als er problemen zijn?
 • Kan de webwinkel je helpen als je er niet uitkomt? Kunnen ze ook reparaties uitvoeren?
 • Gelden de genoemde kortingen voor de gehele contractduur of alleen de eerste paar maanden?

Providers hebben nogal eens de neiging om in grote letters “€0 per maand!” bij hun smartphone-aanbiedingen te vermelden. Pas wanneer je de kleine lettertjes leest, ontdek je dat het gratis abonnement alleen de eerste paar maanden geldt. Daarna zit je vast aan de normale abonnementskosten.

We hebben alle interessante iPhone-aanbiedingen al voor je geselecteerd op de pagina iPhone-aanbiedingen en acties.

Garantie en verzekeringen

Sinds de iPhone bij alle Nederlandse operators te koop is en er een Apple Store in Amsterdam is gevestigd, is het gemakkelijker geworden om garantie te krijgen. In Nederland is het wettelijk zo, dat je bij problemen met een product als eerste aanspreekpunt naar de winkelier terug moet gaan. Maar als je een probleem met je iPhone hebt kun je ook gewoon naar de Apple Store Amsterdam gaan, ook als je je iPhone bij een andere winkel hebt gekocht. In de Apple Store kan het probleem meteen worden opgelost en krijg je sneller een vervangend toestel mee. Er is één nadeel: Apple geeft maar 1 jaar garantie. Volgens de Europese regels zou Apple 2 jaar garantie moeten bieden. Dit is een complexe zaak die ondanks bemoeienis van consumentenorganisaties nog steeds niet is opgelost. Wil je een langere garantieperiode, dan kun Apple Care afsluiten of je Apple-spullen bij Dixons kopen, die 3 jaar garantie biedt.

Mocht de iPhone kapot gaan buiten de garantieperiode, dan kun je terecht bij onze eigen iPhone-reparatieservice. Ben je nogal onhandig met je smartphone of heb je behoefte aan meer zekerheid? Dan kun je ook een verzekering afsluiten bij de telecomwinkel of bij je operator. Een verzekering geeft gemoedsrust, maar heeft als nadeel dat je bij een kapot toestel wekenlang zit opgescheept met een vervangend toestel. Dat kan ook een oud model Nokia zijn. KPN, Telfort en Hi bieden bij hun toestellease standaard een gratis basisverzekering. Ze garanderen dat je op korte termijn een vervangend toestel krijgt met hetzelfde besturingssysteem, dus iOS.

Ben je onhandig of ben je iemand waarbij spullen snel kapot gaan? Dan is een toestelverzekering te overwegen. Bij een nieuwe telefoon kun je meteen een toestelverzekering afsluiten (zie ook: iPhone verzekeren, wat zijn de opties?).

Marktplaats-koopjes en oplichters

Marktplaats is niet de meest betrouwbare plek om een iPhone te kopen. Vooral als er een nieuwe iPhone is verschenen proberen handelaren te profiteren van de hype en moet je oppassen voor oplichters. We raden aan om rechtstreeks bij een operator te kopen of bij een webwinkel met een goede reputatie. Wees op je hoede bij websites die de iPhone tegen onrealistisch lage prijzen aanbieden. Als de prijs te mooi is, dan is er meestal sprake van misleiding, oplichting of slechte service. Pas ook op bij webwinkels die een partijtje iPhones op de kop hebben getikt.

Bij bekende gsm-winkels en webwinkels die zijn aangesloten bij een keurmerk als Q-Shops of Thuiswinkel loop je het minste risico.

Tweedehands iPhone kopen

Beperkt budget? Via het iPhone ‘Te Koop Aangeboden’-forum van iPhoneclub kun je ook een tweedehands iPhone kopen. Bij websites als Marktplaats moet je oppassen voor oplichters, want we zijn in de loop van de jaren al tientallen aanbiedingen tegengekomen die ongeloofwaardig zijn. Ga alleen met een gecontroleerde verkoper in zee, betaal nooit vooruit, probeer een afspraak te maken om de iPhone zelf af te halen en controleer ter plekke wat er in de verpakking zit. Het kan je een hoop geld en verdriet schelen! Maak in geen geval geld over via Western Union, Moneygram, BidPay en soortgelijke diensten. Het gaat hierbij vrijwel altijd om louche handelaren. Bij extreem goedkope aanbiedingen kan er ook sprake zijn van namaak: controleer goed of de iPhone qua aansluitingen en knoppen overeenkomt met de productfoto’s van Apple. Sommige nep-iPhones zien er bedrieglijk echt uit. Vraag ook of je de iPhone werkend kunt zien; veel nep-iPhones draaien op Android.

We hebben in dit overzicht alleen aanbieders opgenomen met een goede reputatie, die aangesloten zijn bij een webwinkelkeurmerk of thuiswinkelorganisatie. Het is geen uitputtend overzicht van alle mogelijke aanbieders, maar een goede afspiegeling van wat er te koop is.

Aanbiedingen van telecomwinkels kunnen elk moment veranderen.
Disclaimer: sommige van de links in dit artikel zijn zogenaamde affiliatelinks, waarbij iPhoneclub een vergoeding ontvangt als je de iPhone (evt. in combinatie met een abonnement) bij een van deze partijen koopt. Mocht je dat doen, dan alvast bedankt voor je steun! Bij het schrijven van dit artikel hebben we geen financiële (of andere) vergoedingen ontvangen voor het opnemen van bepaalde aanbieders. Voor aanpassingen en toevoegingen aan dit artikel graag contact opnemen via ons contactformulier, keuze ‘Vragen of opmerkingen over iPhoneclub.nl’. Wij zullen het artikel indien nodig aanpassen.

Lees in dit artikel alles over: iphone 5s kopen, iphone 5s bestellen, iphone 5s prijzen, iphone 5c bestellen, iphone 5c kopen, iphone 5c prijzen, prijs iphone 5s, prijzen iPhone 5s, prijs iphone 5c, prijzen iPhone 5c