Speel Rubiks kubus op je iPhone met iCube

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

iCube, Rubik\'s Cube op de iPhoneVandaag nieuw in Installer gesignaleerd: de applicatie iCube. Daarmee kun je Rubik’s kubus spelen op de iPhone. Voor ontwikkelaar Glen uit Taiwan is dit het eerste Cocoa/OpenGL ES-programma dat hij heeft gemaakt en waar hij de komende tijd nog mee verder gaat. Het ontwikkelen van iCube zelf nam een paar weken in beslag. Er is nog wel een bekend probleem waarbij het scherm gaat flikkeren; mocht je daar een oplossing voor weten of andere opmerkingen hebben, dan hoort de ontwikkelaar ze graag.

Hieronder is een filmpje te zien met een demonstratie van iCube. Om te beginnen moet je je iPhone schudden, waarbij de kubus in uitgangspositie wordt gebracht. Daarna kun je via het touchscreen draaien aan de kubus. En da’s best lastig, want je ziet de kubus maar van drie zijden.

Meer info: iCube

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!