Speel Rubiks kubus op je iPhone met iCube

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

iCube, Rubik\'s Cube op de iPhoneVandaag nieuw in Installer gesignaleerd: de applicatie iCube. Daarmee kun je Rubik’s kubus spelen op de iPhone. Voor ontwikkelaar Glen uit Taiwan is dit het eerste Cocoa/OpenGL ES-programma dat hij heeft gemaakt en waar hij de komende tijd nog mee verder gaat. Het ontwikkelen van iCube zelf nam een paar weken in beslag. Er is nog wel een bekend probleem waarbij het scherm gaat flikkeren; mocht je daar een oplossing voor weten of andere opmerkingen hebben, dan hoort de ontwikkelaar ze graag.

Hieronder is een filmpje te zien met een demonstratie van iCube. Om te beginnen moet je je iPhone schudden, waarbij de kubus in uitgangspositie wordt gebracht. Daarna kun je via het touchscreen draaien aan de kubus. En da’s best lastig, want je ziet de kubus maar van drie zijden.

Meer info: iCube

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.