Nederlandse iPhone-app Jassen houdt klaverjasscore bij

· Gonny van der Zwaag

jassen icoonJassen! is een nieuwe Nederlandse app. Niet om je collectie jassen bij te houden, maar om je klaverjasscores te noteren. Norbert Lardinois, de ontwikkelaar, koos voor een simpele interface met ingebouwde helpfunctie en spelregels. Alle spellen worden automatisch bewaard en zijn later nog eens te raadplegen. Met Jassen! kun je in de app zelf geen potje klaverjas spelen; daarvoor kun je beter de app Klaverjas van Adam van Gaalen of Klaverjas HD van Robin Knip installeren. Bij Jassen! is het de bedoeling dat je er alleen de scores bijhoudt.

jassen iphone appOok dat is niet helemaal nieuw natuurlijk, want met apps als Klaverjas Score kon dat al. Jassen onderscheidt zich met een iets mooiere interface – tenminste, als je van een soort dashboard met imitatie-metalen knoppen houdt. De meeste andere apps kiezen voor een notitieblaadjesinterface. Makers van kaartspelapps houden wel van appinterfaces die gezelligheid uitstralen – of misschien zijn het de spelers die zoiets verwachten. Bij Jassen! kun je gespeelde rondes direct bekijken. Voor de totaalscore tap je op het scherm en wil je door de verschillende schermen bladeren, dan swipe je over het scherm.

Downloaden: Jassen! (€0,89, iPhone, iOS 5.1+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.