Nederlandse iPhone-app Jassen houdt klaverjasscore bij

·

jassen icoonJassen! is een nieuwe Nederlandse app. Niet om je collectie jassen bij te houden, maar om je klaverjasscores te noteren. Norbert Lardinois, de ontwikkelaar, koos voor een simpele interface met ingebouwde helpfunctie en spelregels. Alle spellen worden automatisch bewaard en zijn later nog eens te raadplegen. Met Jassen! kun je in de app zelf geen potje klaverjas spelen; daarvoor kun je beter de app Klaverjas van Adam van Gaalen of Klaverjas HD van Robin Knip installeren. Bij Jassen! is het de bedoeling dat je er alleen de scores bijhoudt.

jassen iphone appOok dat is niet helemaal nieuw natuurlijk, want met apps als Klaverjas Score kon dat al. Jassen onderscheidt zich met een iets mooiere interface – tenminste, als je van een soort dashboard met imitatie-metalen knoppen houdt. De meeste andere apps kiezen voor een notitieblaadjesinterface. Makers van kaartspelapps houden wel van appinterfaces die gezelligheid uitstralen – of misschien zijn het de spelers die zoiets verwachten. Bij Jassen! kun je gespeelde rondes direct bekijken. Voor de totaalscore tap je op het scherm en wil je door de verschillende schermen bladeren, dan swipe je over het scherm.

Downloaden: Jassen! (€0,89, iPhone, iOS 5.1+)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

4 reacties

 1. door Vincent Lesierse

  Wanneer wij klaverjassen gebruiken we Klaverjasblok. Werkt ook wel erg fijn. Zal deze ook eens een keer proberen.

  Beantwoorden Quote

 2. door Michiel Muller

  Heb gisteren Jassen! geinstalleerd en voor t eerst gebruikt. De app is erg handig en laat je precies alles zien wat je wil!

  Beantwoorden Quote

 3. door Poezenbeest

  Beetje jammer dat bij een score van 11-5 niet aangegeven wordt dat Zij nat gaan als zij delen… Moet je dus nog handmatig aangeven… Had best automagisch gemogen

  Ander punt is dat de roem beter met drie- vierkaarten en stuk had kunnen worden bediend dan met het aantal punten… Wat doe je trouwens met kraken?

  Beantwoorden Quote

 4. door Joop

  Hm, als je klaverjast met elkaar rond de tafel doe je dat voor de gezelligheid en wil je toch niet een iPhone op tafel?
  Als je dan echt niet je iPhone kunt missen en daar zo veel mgelijk mee wilt doen en klaverjassen leuk vindt, dan is de Klaverjas app van knippiesoft veel leuker (jullie noemen deze ook) . Recent is daar een rating toegevoegd waarmee je je ook kunt meten met de computer. Daardoor kun je de virtuele spelers of in multiplayer de echte deelnemers, nu ook de computer proberen te verslaan als die op jouw positie zou zitten. En, de score wordt helemaal top voor je bijgehouden.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.