Gratis MAME-emulator in App Store verschenen, vermomd als Gridlee

Gridlee is een nieuwe iOS-game die gebruik maakt van de MAME4iOS-engine. Je kunt er de nooit verschenen game Gridlee mee spelen, maar ook eigen ROM's naar de MAME-folder kopiëren.

gridlee icoonDe nieuw verschenen game Gridlee heeft iets meer functies dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Gridlee is een arcadegame uit 1982, die niet op grote schaal werd uitgebracht. De simpele game blijkt echter gebouwd op de MAME4iOS-engine. Dat leidde meteen tot een zoektocht naar een ROM-folder, waar je je eigen MAME ROM’s naartoe kan kopiëren met behulp van iExplore. Daardoor wordt het mogelijk om Gridlee te gebruiken als een MAME-emulator, die bovendien werkt met de iCade-arcadekast en iCade Mobile. In de universele app kun je vervolgens een hoop andere games spelen. De kans is groot dat de app snel weer door Apple wordt weggehaald uit de App Store, nu de dubbele werking van de app bekend is. Gelukkig heeft Apple altijd wat tijd nodig om in actie te komen…

iCade MobileOntwikkelaar David Loureiro legt uit dat Gridlee oorspronkelijk is gemaakt voor de SAC I, een arcademachine met cartridges. In 2011 verscheen iMAME in de App Store, met een kleine collectie toegestane games. Gebruikers ontdekten echter dat het mogelijk was om meer ROM’s in een bepaalde map te stoppen en Apple haalde iMAME weg omdat het volgens de ontwikkelaarsrichtlijnen niet is toegestaan. Voor ontwikkelaars is het zelf toevoegen van ROM’s de enige manier om een dergelijke app aan te bieden, omdat de ROM’s niet vrij distribueerbaar zijn (je moet zelf eigenaar zijn van de ROM’s om ze te mogen gebruiken).

Downloaden: Gridlee (gratis, universeel, iOS 5.1+)

gridlee iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2013, 11:51
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.