My Vodafone 2.0: eindelijk inzicht in facturen, prepaid opwaarderen

06 november 2012, 09:36 · Bart Breij

My Vodafone 2.0 belstatus-app iPhoneMy Vodafone heeft eindelijk haar update gekregen die de app qua functies gelijktrekt met die van de andere telecomproviders. In versie 2.0 wordt afgerekend met het gegeven dat het checken van je tegoed de enige nuttige functie is van de app. Voortaan heb je als abonnementhouder bij de telecomprovider inzicht in je facturen en kan je als prepaid-gebruiker je tegoed opwaarderen direct vanuit de app. Verder is er een overzicht met BloX die beschikbaar zijn en kan je die activeren vanuit My Vodafone.

Dat geldt zowel voor prepaidgebruikers als abonneehouders. Aansluitend tref je ook de verbruikgsgegevens van je bundel en BloX, zodat je weet hoeveel sms’jes en dataverkeer je nog te gaan hebt. Bevalt het pakket niet, dan kan je de BloX ook weer uitschakelen vanuit de applicatie. Eveneens kan je opvragen wanneer je contract verloopt. De app is nog niet geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5.

My Vodafone rekeningoverzicht facturenHet inlogproces van de app is onder handen genomen, wat volgens Vodafone te danken is aan een aantal bugfixes. Tevens kan je je nu registreren voor een My Vodafone-account rechtstreeks in de applicatie. Levert de app, je abonnement of iets anders vragen op, dan kan je de klantenservice of de ‘webcrew’ van Vodafone telefonisch of per e-mail benaderen – eveneens vanuit de app.

My Vodafone heeft een rumoerige geschiedenis voor een applicatie. De belstatus-app verscheen in februari dit jaar en werd in april geconfronteerd met onbeveiligd verstuurde inloggegevens, waar een aantal dagen later een oplossing voor kwam. Daarna was er vooral veel kritiek op de beperkte functies van de app, omdat T-Mobile en KPN meer inzicht verschaften in hun belstatus-apps. My Vodafone heeft daardoor een vrij lage gemiddelde beoordeling van 2,5 ster in de Nederlandse App Store.

Downloaden: My Vodafone (gratis)

door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

11 reacties

 • KK001
  1 year

  En dan brengen ze eindelijk een uodate uit, vergeten ze hem te optimaliseren voor de iPhone 5….

  Antwoord Quote

 • Rembert
  1 year

  En wat betreft zakelijke klanten zegt de app: “zakelijke klanten kunnen deze app niet gebruiken”.
  Juist zakelijke klanten zouden ze goed moeten bedienen. Ik had altijd het idee dat Vodafoon een professionelere provider is maar ik twijfel steeds meer.
  Bij einde contract ga ik toch weer goed kijken naar alle voorwaarden van alle providers. Loyaliteit naar Vodafone is erg laag bij me.

  Antwoord Quote

 • KK001
  1 year

  @Rembert: Dat is de reden dat ik gewoon een particulier abonnement heb gepakt. Naar mijn idee zaten daar betere voorwaarden aan.

  Antwoord Quote

 • Diederik
  1 year

  Kan iphoneclub dan even aangeven welke functies andere providers dan hebben in hun apps mbt belstatus?

  Als Vodafone klant weet ik nu niet wat ik mis :) en ik vind het een beetje flauw dat er wordt geschreven over beperkte functies door iphoneclub zonder uitleg daarvan…

  Antwoord Quote

 • Civman
  1 year

  Je kan je rekening nog niet inzien, alleen of hij betaald is, per wanneer en hoeveel. Als je ineens meer betaald en wilt weten hoe dit komt moet je dus toch weer de volledige rekening ophalen in pdf bij myvodafone.nl

  App is gericht op verkoop en niet op informatie over verbruiken etc. ja het verbruik actueel zie je, het bel tegoed en je data bundel verbruik. Maar niet wat je de afgelopen maanden kon doen.

  Prijzen zijn trouwens waanzinnig, voor 200 min, onbeperkt sms en 1024mb data betaal je een vermogen. Alleen via sim only is de prijs nu nog identiek als het abon incl toestel van 1 1/2 jaar geleden. Maar zien wat ik doe, kan mijn abo ook door laten lopen of sim only, een toestel tegen gereduceerde prijs met een normaal maandbedag isniet meer van toepassing.

  Antwoord Quote

 • 1 year

  Ik kon altijd keurig zien hoeveel ik nog over had in mijn bundel. Totdat Vodafone de abbo’s die zakelijk geregistreerd waren eruit gooide. “Moet u maar via de site inloggen” als Vodafone op twitter. Zucht… Maargoed met deze versie dus nog steeds niet begrijp ik.

  Antwoord Quote

 • Bas
  1 year

  @Rembert: @KK001: Sinds de update van de app kan ik gewoon mijn saldo bekijken, en ook ik heb een zakelijk abbonement!

  Misschien handig om gelijk even te vermelden in het artikel.

  EDIT: @Chantal: Het kan dus wel!

  Antwoord Quote

 • KoenH
  1 year

  Ook ik heb zakelijk en kan inloggen, saldo bekijken en betalingen inzien. Helaas is data bundel verbruik niet beschikbaar.

  Antwoord Quote

 • Anoniem
  1 year

  @KK001: Verkijk je je toch op, zakelijke abonnementen zijn in 9 van de 10 gevallen voordeliger dan particuliere abonnementen. Ook voor bijv. eenmanszaken.

  Antwoord Quote

 • Bert
  1 year

  Ik vind het ook echt heel vreemd dat Vodafone zakelijke gebruikers maar in de kou aat staan wat de app betreft.

  Antwoord Quote

 • kawaschapi
  1 year

  Ga er maar vanuit, als het al werkt, dat er geen moer van klopt, er is nog nooit een factuur geweest die opgemaakt is, berust op de waarheid! Dus waarom dit wel bij fraudophone

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.