It’s Playing kan gangbare videoformaten op iPad afspelen

· Gonny van der Zwaag

its-playingToen de video-app VLC uit de App Store werd gehaald, ontstond er ruimte voor andere spelers. It’s Playing probeert het gat te vullen met een app die bijna alle formaten afspeelt, zelfs Flash-video’s. Het gaat om gangbare formaten, zoals AVI, RMVB en MKV en maakt gebruik van een video-engine die zo goed is dat de makers ‘m willen patenteren en waarmee je zelfs de meeste 720p-content kunt afspelen. Wat de interface betreft ziet het er beter uit dan bestaande apps zoals CineXPlayer.

It’s Playing is met een prijs van €1,59 ook iets goedkoper. Daar komt nog bij dat It’s Playing een universele app is, dus eenmaal aanschaffen is genoeg om op iPhone én iPad te kunnen gebruiken.

It’s Playing richt zich op alle formaten die niet native worden ondersteund door iOS (MPEG4 en H.264). Het decoderen en afspelen van video’s vergt veel resources van mobiele apparaten. Het gevolg is stotteren en het niet gelijk lopen van beeld en geluid. Volgens Addition, de makers van It’s Playing, heeft het allemaal te maken met het installeren van de juiste app. Converteren is bij deze app niet nodig: je sleept de video naar Bestandsdeling in iTunes en kunt meteen beginnen te kijken. Handig is dat je met vingerbewegingen door de video kunt springen: met één vinger naar rechts bewegen is 30 seconden vooruitspoelen, met twee vingers naar rechts bewegen is 5 seconden vooruitspoelen enzovoort. Je kunt dubbeltappen om te zoomen en pinchen om een video schermvullend te bekijken. De website van de makers legt uit hoe je de video op je iPad krijgt.

Downloaden: It’s Playing (€1,59)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.