Dagelijkse Kost met Jeroen Meus heeft eigen iPhone-app (België)

Dagelijkse Kost met Jeroen Meus is een iPhone-applicatie van het populaire kookboek van Jeroen Meus, naar aanleiding van het televisieprogramma op Een. De app heeft meer dan honderd recepten en video's.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dagelijkse Kost voor de iPhone iPod touch headerDagelijkse Kost is een succesformule in Vlaanderen. Het kookprogramma is zo succesvol, dat het bijbehorende kookboek van kok Jeroen Meus meer dan 150.000 keer over de toonbank ging. Een tweede boek is dan ook al aangekondigd. Maar, zo lezen we in de App Store-omschrijving, ‘Jeroen Meus is jong en hip en dus kan een app van Dagelijkse Kost voor de iPhone en iPod touch niet uitblijven.’


De kookapplicatie van Meus neemt iets meer dan 15 MB van je iPhone-geheugen in bezit, maar dat zie je niet terug in de hoeveelheid content van de app. Er zijn maar liefst 100 bereidingen met elk een eigen video in de app opgenomen. Daarnaast zijn er nog extra algemene video’s in de sectie Technieken, waarin Jeroen Meus instructies geeft over allerlei facetten in de keuken. Dat gaat over het maken van eigen mayonaise tot het ontvellen van een vis.

Welbeschouwd kun je zeggen dat Dagelijkse Kost met Jeroen Meus de Nederlandstalige versie is van Jamie Olivers 20 Minute Meals. Het legt minder de nadruk op de tijd waarin een gerecht op tafel staat, maar zit ook boordevol duidelijke video’s en de app steekt daarbij fraai en overzichtelijk in elkaar.

Hoofdgerechten, koude gerechten, hapjes, soepen, voorgerechten, toetjes en klassiekers zijn een handvol van de secties waaronder de gerechten zijn verdeeld. Je kan recepten ook selecteren op ingrediënten door de zoekfunctie te gebruiken. Een Recept-pagina zelf bestaat uit een beschrijving, de ingrediënten op een rijtje en een instructie van de bereiding. Ingrediënten die je nodig hebt, kun je meteen doorsturen naar de boodschappenlijst die in de app voorhanden is. Afhankelijk van het aantal personen waarvoor je het gerecht maakt, kun je de hoeveelheid automatisch laten aanpassen. Als je de ingrediënten niet zelf kan halen, kan je de lijst meteen doormailen. Erg handig. Heel aardig is ook dat je gerechten via een slider in het overzichtsmenu op prijs kan selecteren. Van 3 euro in totaal tot en met meer dan 10 euro per persoon.

Niet nodig maar wel in de lijn van moderne iPhone-apps, is er een spelelement toegevoegd. Zo kun je een hogere waardering voor je kookkunsten vrijspelen als je meer van de app gebruik maakt. Je begint als afwashulp en als je de app maar vaak genoeg gebruikt, eindig je als driesterren-chef. Net als met het huidige gerecht dat je maakt, kun je met die status ten alle tijde pochen op Twitter en Facebook. Opdat je afgekeken kookkunsten door niemand worden gemist.

Downloaden: Dagelijkse Kost met Jeroen Meus (€3,99)

Het lijkt alsof de app net voor of na publicatie is teruggetrokken uit de App Store. We hopen dat deze spoedig weer terug verschijnt.
Dagelijkse Kost met Jeroen Meus is een applicatie naar aanleiding van een kookprogramma van de Vlaamse televisiezender Een. De app is helaas alleen in de Belgische App Store te vinden.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.