Apple verbiedt iPhone-voorverkoop in Duitsland en Frankrijk

(Laatst bijgewerkt: ) ·

iPhone phoneandphoneGisteren kregen we een berichtje dat GSMtrack.nl weer nieuwe voorraad heeft. De webwinkel Phoneandphone is minder fortuinlijk: zij zijn door Apple gesommeerd om te stoppen met de ‘voorverkoop’ van iPhones in Duitsland en Frankrijk. De handelaar biedt de iPhones zonder simlock aan. Apple’s juristen stuurden op 27 oktober per brief een waarschuwing. Opmerkelijk is dat het verkoopverbod niet definitief is: vanaf 9 november mag Phoneandphone de toestellen weer gaan aanbieden.

Hoe dergelijke winkels aan hun voorraad komen is wel duidelijk: ze kopen het voornamelijk via handelssites voor groothandels, waar partijen van 50 of meer iPhones worden aangeboden. Omdat er soms meerdere ‘lagen’ tussen zitten, die elk willen verdienen aan de handel, is het logisch dat zo’n iPhone iets meer dan (omgerekend) 276 euro kost.

Phoneandphone bood de iPhone aan voor 379 euro in combinatie met een abonnement envoor 749 euro zonder abonnement. Op de fotosite Flickr is een afbeelding te zien van de website, voordat het iPhone-aanbod offline werd gehaald.

De kans is overigens groot dat er vóór de iPhone-lancering in Duitsland en Frankrijk nog een nieuwe firmware-versie uitkomt. Op de Duitstalige introductievideo die sinds gisteren op de Apple-website is verschenen, is namelijk te zien dat de Duitsers op het toetsenbord in Safari een speciaal .de-knopje krijgen, naast het standaard al aanwezige .com-knopje. In de huidige firmware en ook op de iPod touch zijn deze internationale knoppen nog niet aanwezig.

Door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het pas verschenen boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in januari dagelijks over een andere sport- of gezondheidsapp op Fithacking.nl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.