Apple verbiedt iPhone-voorverkoop in Duitsland en Frankrijk

·

iPhone phoneandphoneGisteren kregen we een berichtje dat GSMtrack.nl weer nieuwe voorraad heeft. De webwinkel Phoneandphone is minder fortuinlijk: zij zijn door Apple gesommeerd om te stoppen met de ‘voorverkoop’ van iPhones in Duitsland en Frankrijk. De handelaar biedt de iPhones zonder simlock aan. Apple’s juristen stuurden op 27 oktober per brief een waarschuwing. Opmerkelijk is dat het verkoopverbod niet definitief is: vanaf 9 november mag Phoneandphone de toestellen weer gaan aanbieden.

Hoe dergelijke winkels aan hun voorraad komen is wel duidelijk: ze kopen het voornamelijk via handelssites voor groothandels, waar partijen van 50 of meer iPhones worden aangeboden. Omdat er soms meerdere ‘lagen’ tussen zitten, die elk willen verdienen aan de handel, is het logisch dat zo’n iPhone iets meer dan (omgerekend) 276 euro kost.

Phoneandphone bood de iPhone aan voor 379 euro in combinatie met een abonnement envoor 749 euro zonder abonnement. Op de fotosite Flickr is een afbeelding te zien van de website, voordat het iPhone-aanbod offline werd gehaald.

De kans is overigens groot dat er vóór de iPhone-lancering in Duitsland en Frankrijk nog een nieuwe firmware-versie uitkomt. Op de Duitstalige introductievideo die sinds gisteren op de Apple-website is verschenen, is namelijk te zien dat de Duitsers op het toetsenbord in Safari een speciaal .de-knopje krijgen, naast het standaard al aanwezige .com-knopje. In de huidige firmware en ook op de iPod touch zijn deze internationale knoppen nog niet aanwezig.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

4 reacties

 1. door MP3-junky

  Logisch die nieuwe firmware update, al is het alleen maar voor de duitse taal

 2. door Ifoon

  WOW! Ik vind het schokkender dat een losse Iphone 749 euro gaat kosten!

 3. door sjoerd

  276 euro omgerekend voor een 8gb iPhone is een achterhaalde prijs.
  In ieder geval in NY betaal je als je gewoon in de Apple store koopt al meer dan 310 euro met je creditcard. Als je nog moet versturen en / of aangeven bij douane dan ben je nog duurder uit.

 4. door RBN

  ik heb de mijne van GSMtrack al een tijdje terug,
  alles was al gehackt + iBrickr deed het meteen :) Service haha.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.