Britten verwachten explosieve verkoop en diefstal van iPhones

De Britten verwachten een enorme toestroom van iPhone-kopers: Carphone Warehouse verwacht tussen 18 en 22 uur zo'n 10.000 stuks te verkopen. Maar criminelen hebben het gewilde kleinood ook in het vizier.

CarphoneCarphone Warehouse, de winkelketen die de iPhone exclusief in het Verenigd Koninkrijk mag verkopen, verwacht op de eerste dag al 10.000 stuks te kunnen wegzetten. De Britse iPhone zal vrijdag 9 november vanaf 18:02 uur te koop zijn. Waarom twee minuten over zes? Omdat O2 de mobiele operator is, stupid! Tegelijk verwachten de Britten ook een flinke toename in telefoondiefstallen.

In Duitsland gaan de telefoonwinkels al ‘s ochtends vroeg open, maar de Britten moeten wachten tot 18:02 uur. De winkels blijven open tot 22:00 uur ‘s avonds. Wel sympathiek dat O2 ook rekening houdt met de werkende man: buschauffeurs, politieagenten en leraren, die niet zomaar vrij kunnen nemen en zich anders massaal ziek zouden melden.

Maar 10.000 stuks, alleen op de openingsavond… dat is één per anderhalve seconde! Nu zijn er genoeg filialen van Carphone Warehouse, verspreid over het hele land, dus die doelstelling moet wel haalbaar zijn. Intussen verzamelen de criminelen zich in de donkere steegjes tijdens deze koopavond. Een bedrijfstak-expert verwacht namelijk dat de iPhone een golf van criminaliteit over het Britse koninkrijk teweeg zal brengen. Jack Wraith, voorzitter van de MICAF (Mobile Industry Crime Action Forum) zegt dat de iPhone een icoon en een nice-to-have item is. Volgens de Britse politie worden jaarlijks meer dan 800.000 telefoons gestolen. In 52% van alle diefstallen is een telefoon in het spel en 28% van de gevallen gaan de dieven er alleen met een telefoon vandoor; de portemonnee en identiteitskaart laten ze liggen.

Blijkbaar hebben die diefstallen zin, ook al beweert de MICAF dat elke gestolen telefoon binnen 24 uur wordt geblokkeerd door de netwerkaanbieder en dat 90% van de toestellen binnen 48 uur worden verbannen van de Britse netwerken. Export misschien?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2007, 13:00
Categorie Providers
Onderwerpen auto, diefstal, groot brittannië, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.