Apple kondigt nieuwe iMac, Display, Magic Trackpad en batterijlader aan

·

imacApple heeft een nieuwe iMac-productlijn gelanceerd, met nieuwe processoren. Ook werd een nieuwe Cinema Display (27 inch) aangekondigd en is er een nieuwe Mac Pro onderweg, die in augustus op de markt komt. Bijzondere nieuwe aankondigingen waren de Magic Trackpad en een batterijlader met Apple-logo. Alle genoemde producten zijn deze week al de Apple Store te vinden, behalve de Mac Pro.

De nieuwe iMac is nu voorzien van nieuwe Intel-processoren. De kleinste uitvoering heeft een scherm van 21,5 inch en een 3,2 GHz Core i3-processor.

Deze uitvoering gaat 1199 euro kosten. De uitvoering van 27 inch kost 1699 euro en de duurste uitvoering met 2,8 GHz QuadCore i5-processor kost 1999 euro. De nieuwe iMacs zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

magic trackpad

Het nieuwe 27 inch LED Cinema Display heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels en is voorzien van iSight-videocam en microfoon. Ook een luidsprekersysteem, usb 2.0-aansluiting en universele MagSafe-stroomvoorziening zijn aanwezig. Europese prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, de Amerikaanse prijs is 999 dollar.

Magic Trackpad

magic trackpadDe nieuwe Magic Trackpad heeft een glazen oppervlak en is bedoeld om makkelijk door documenten te kunnen bladeren, op het scherm makkelijk in en uit te zoomen (met twee vingers) en om bijvoorbeeld foto’s te roteren. Je kunt de Magic Trackpad ook zo instellen dat je commando’s kunt uitvoeren waarvoor je een of twee knoppen nodig hebt. De Magic Trackpad kost 69 euro in de Apple Store.

Apple-batterijlader

batterijladerEen totaal onverwacht product: een batterijlader waarmee je je penlites kunt opladen, voorzien van Apple-logo. Dit accessoire kost 29 euro en verbruikt volgens Apple minder energie (in rusttoestand) dan andere batterijladers. De Apple Batterij Charger is geschikt voor AA-batterijen en bedoeld om de batterijtjes van je draadloze toetsenbord, Magic Mouse, Magic Trackpad en dergelijke op te laden. Hij wordt geleverd met 6 high-performance NiMH-batterijen. Volgens Apple gaan de batterijen 10 jaar mee en houden ze langer hun spanning vast dan andere batterijen.

Alle genoemde producten zijn te koop in de Apple Store (behalve de Mac Pro, die pas in augustus komt).

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

66 reacties

 1. door Kevin

  Batterijlader met Apple logo? Beetje krom geformuleerd.

 2. door Maarten

  Kan je dus ook nu die nieuwe Macs bij de Apple premium reseller kopen? Zoals iCentre enzovoorts.

 3. door MW

  Knap, zo’n artikel geschreven in de boot!

  Overigens klopt het nog niet helemaal: de 27″ LED cinema display komt pas in september (en is dus niet onmiddellijk beschikbaar).

 4. door Dennis de Jong

  Er zitten ook 6 batterijen bij, die volgens Apple lang mee gaan. Geschikt voor Apple Wireless Keyboard, Trackpad en Magic Mouse. Handig als je het mij vraagt. Ben alleen benieuwd of de batterijen echt langer mee gaan dan ‘normale’ oplaadbare batterijen
  @MW: Lees het nou nog eens, hier staat toch niet dat de Cinema Display per direct te krijgen is?

  Ook werd een nieuwe Cinema Display (27 inch) aangekondigd en is er een nieuwe Mac Pro onderweg, die in augustus op de markt komt.

 5. door Silvester

  Nice ! Daar zat ik dus op te wachten :)

 6. door SD

  Ennnnn dat je nu de iPad online kan bestellen via de apple store, dat kon ook nog niet.

 7. door WJ

  Ook een nieuwe Mac Pro met tot 12 Intel Xeon cores. En snellere geheugen. 1333mhz. Leverbaar vanaf Augustus. Vanaf €2.499

 8. door Joachim

  De kleinste iMac begint met 3.06Ghz en niet 3.2Ghz, dat is weer een duurder model.

  En bij de oplader krijg je ook 6 oplaadbare batterijen.

 9. door Niels

  Ook al als tip ingestuurd naar redactie:

  iPad toch online te koop!

  Trackpad lijkt me wel wat, maar wat moet ik dan nog met die Magic Mouse? Lijkt me toch fijner te werken zo’n muis.

 10. door Jan Bomers

  Ben erg benieuwd wat de Magic Trackpad allemaal kan. Kan je die nu ook inplaats van de muis gebruiken, zodat je iMac net als een iPad te gebruiken is?
  Ben erg blij met mijn magic mouse maar als dit ding kan wat ik hoop.

 11. door Exotic

  Jeetje die oplader heeft mij echt totaal verbaast!
  Eigenlijk ook die Magic Trackpad, had niet verwacht dat ie zo snel uit zou komen. Maar ik vind hem heel gaaf! En leuke prijs natuurlijk, beetje jammer dat zoals bijna altijd het dollarteken vervangen wordt voor het euroteken. Mja heel leuk Apple product, zo’n trackpad werkt ideaal! Nog nooit betere gevoeld!

 12. door Dennis de Jong

  @Exotic: Je vergeet dat de dollarprijs excl. VAT is, de amerikaanse BTW. Dat maakt het verschil alweer ietsjes kleiner, na koerscorrectie ;)

 13. Jullie zijn de 12-core Mac Pro vergeten.

 14. door OmeWillem

  Ik ben normaal niet van de teleurgestelde reacties, maar met een jaar oude iMac had ik stiekem een beetje gehoopt op een nieuwe versie van iLife… :(

  Maar die trackpad is wel moddervet speelgoed! :D

 15. door geert

  ‘Jean-Paul Horn zei op 27 juli 2010 om 13:04
  @Kwint — Misschien is er straks wel iPhone-gerelateerd nieuws? Nobody knows… De kans is klein, maar dan hebben we het maar gemeld dat de Store offline is. Daarnaast hoort het ook een beetje bij de Apple-cultuur.’

  Nu blijkt dat niet zo te zijn en post je het alsnog. (onvolledig)

  Ga eens even snel weer bezig met Engels > Nederlands vertalen please

 16. door Dpaki

  Ik zie nergens dat je de ipad online bij apple kan bestellen.

 17. door bibi2205

  Origineel geplaatst door Jan Bomers
  Ben erg benieuwd wat de Magic Trackpad allemaal kan. Kan je die nu ook inplaats van de muis gebruiken, zodat je iMac net als een iPad te gebruiken is? Ben erg blij met mijn magic mouse maar als dit ding kan wat ik hoop.

  Hierin zit geen scherm, dit is ‘enkel’ een trackpad zoals op de MBP, maar dan wat groter en met Bluetooth voor je desktop systeem. Je kan het inderdaad als muis gebruiken, maar het zal geen iPad worden ;)

 18. door Ralph

  Apple oplader? Wow. Nieuwe iMacs zijn geweldig. :)

 19. door Edgar

  Zojuist de 21,5″ besteld.

  Specs:
  3.60GHz Intel Core i5
  8GB 1333MHz DDR3 SDRAM – 4x2GB
  1TB Serial ATA Drive
  ATI Radeon HD 5670 512MB GDDR3 SDRAM
  8x double-layer SuperDrive
  Apple Wireless Keyboard (Nederlands) & Gebruikshandleiding (Nederlands)
  Magic Mouse + Magic Trackpad
  Country Kit

  Ik ben benieuwd wanneer het geleverd wordt…

 20. door dotter

  de bedenkingen over het artikel kan je altijd melden bij ‘probleem met artikel melden’ ipv van de reacties ermee te overspoelen :)

 21. door vincefra

  Apple baterij lader is wel logisch, gezien toetsenbord, magic mouse magic trackpad allen werken op baterijtjes … en keuze om te verdienen op de kleine prullen is in lijn van Apple. Zo blijf je volledig apple minded tot zelfs die oplaadbare apple baterijtjes toe …
  Trouwens leuk die magic trackpad …

  Ben nog aan het wachten op een fantastische update van de Mac Mini …

 22. De nieuwe Macs die Apple dit keer geïntroduceerd heeft, zijn nog beter dan die van de voorgaande keren. Het is ongelofelijk dat ze zichzelf weer hebben weten te overtreffen. Het is bewonderenswaardig dat een bedrijf door haar hele bestaan heen dusdanig innovatief weet te zijn en zowel consumenten als concurrenten keer op keer weet te verrassen met nieuwe creatieve ideeën. Het ogenschijnlijke gemak waarmee de apparaten op de markt worden gezet maakt menigeen jaloers, iedereen wil immers maximaal rendement voor minimale inspanning.

  Wie had ooit verwacht dat de iMac en Mac Pro verbeterd konden worden? Apple was kennelijk zelf de enige, en ze hebben het, zoals altijd, weer ongekend bij het rechte eind. De Macs zijn mooier dan ooit tevoren, krachtiger dan ooit tevoren en interessanter dan ooit tevoren. En dan de trackpad, wat een waanzinnige gadget zeg! Wie één reden kan bedenken om geen Mac te kopen, krijgt van mij een medaille.

  Ik heb meteen al het nieuwe fantastische speelgoed besteld om mezelf voor de komende maanden weer te kunnen bevredigen, tot er iets nieuws uitgebracht wordt. De al ongekend goede souplesse en stijl is wederom naar een hoger plan getild, en ik neem aan dat ik daar met veel plezier van ga genieten. Ik zou niet één reden weten te bedenken om Apple te benadelen. Hoewel ik een overtuigd atheïst ben, durf ik het bedrijf en de CEO niet anders dan goddelijk te kwalificeren. Deze presentatie maakt de producten van alle andere producenten in één keer derderangs, nietswaardig, onverhoopt ouderwets en ronduit onbetekenend. Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat binnen 5 jaar elke computer die op deze wereld bestaat, van Apple afkomstig is.

  Apple is en blijft de toonaangevende partij op het gebied van consumentenelectronica, en dat hebben ze vandaag eens te meer bewezen. Ik wil de poster van dit bericht dan ook hartelijk bedanken voor het promoten van Apple gear. Het is vanzelfsprekend geweldig dat meer en meer mensen in aanraking komen met het Apple-evangelie.

 23. door Exotic

  @Dennis de Jong: I know I know, maar ik vermeldde het niet. Lekker beetje overdrijven, daar houd ik van :P

 24. door bartjuhhh

  @Dpaki:

  ff goed kijken 2 collega’s van me hebben hem net in de apple store besteld

 25. door Niels

  Ik dacht dat dit een iphone blog was. Laat deze info toch over aan one more thing. Kunnen jullie je tijd ergens anders weer aan kwijt

 26. door William

  Zou de Magic Trackpad ook werken met de iPad ;-)

  Precies nog niet de volledige store online:
  “De pagina die je zoekt, is helaas niet gevonden.”

 27. door bas

  @Niels:
  zaag

 28. door William

  Precies nog niet de volledige store online :-/
  “De pagina die je zoekt, is helaas niet gevonden.”

 29. door lucien1966

  Origineel geplaatst door Edgar
  Zojuist de 21,5″ besteld.Specs:3.60GHz Intel Core i58GB 1333MHz DDR3 SDRAM — 4×2GB1TB Serial ATA DriveATI Radeon HD 5670 512MB GDDR3 SDRAM8x double-layer SuperDriveApple Wireless Keyboard (Nederlands) & Gebruikshandleiding (Nederlands)Magic Mouse + Magic TrackpadCountry KitIk ben benieuwd wanneer het geleverd wordt…

  en de prijs is??? ;)

 30. door Edgar

  Origineel geplaatst door lucien1966…en de prijs is???

  € 1.928,00 inclusief btw. Daarnaast nog wat geld kwijt aan de Time Capsule en Office voor Mac

 31. door Dennis de Jong

  @vincefra:
  Euh, heb je liggen slapen? Die is onlangs al verbieuwd. Maandje geleden ofzo. Kost wel de hoofdprijs nu!

 32. door Remco

  @Niels: . <- Puntje voor Niels

 33. door James

  Ik begrijp er niks van, dus de iMac i7 bestaat niet meer, maar de i5, die er al was, is nu duurder geworden?

 34. door James

  iMac 27-inch: 2.8GHz
  2.8GHz Intel Quad-Core i5
  + 8GB 1066MHz DDR3 SDRAM – 4x2GB [IMI10662G][180] x2
  + 2TB Serial ATA Drive
  ATI Radeon HD 5750 512 MB
  8x dubbellaags SuperDrive
  Muis en toetsenbord

  voor dit kost het EUR 2.114,00, maar is nu dus nog duurder geworden?

 35. door Rufus

  Barterijlader?????
  Egard next? Een scheerapparaat? Moet niet gekker worden.

 36. door jv

  Nieuwe speeltjes :P

 37. door Sebastiaan

  @Dennis de Jong:

  Als je afleest hoeveel mAh (milli Ampere x uur) de batterij heeft dan weet je genoeg.

 38. door Danny

  Zo, nieuwe iMac 27″ Core i7 2.93MHz besteld met 256GB SSD en 1TB SATA! En natuurlijk mag de Trackpad niet ontbreken!

 39. door Kpintelo

  @Edgar, die i5 die jij besteld hebt is waarschijnlijk geen quad core, maar duo core. Hangt een beetje van het nummer van de processor af, maar die heeft een hogere kloksnelheid dan de i5 750 (quad core die in duurste 27 inch zit). Over het algemeen wordt wel die laatste aangeraden naar de toekomst toe. De prijs is wel 200 euro omhoog gegaan voor het duurste model en wat is er nu beter? De grafische kaart? Kost dat dan 200 euro t.o.v. de vorige? Ik denk er sterk aan om de vorige te kopen.

 40. door ppl

  Een batterijlader met 6 NiMH batterijen erbij en dat is dan ook de gehele technische info over het ding. Jammer want het is juist interessant om te weten hoeveel mAh deze dingen zijn, kun je ze met de concurrentie vergelijken.

 41. door Paul

  Afgelopen zaterdag een iMac 27″ i5 gekocht voor 1799 euro. Nu ineens 200 euro duurder met dezelfde specs? Enige verschil wat ik kan vinden is dat er een 1GB videokaart in zit als je de specs bekijkt na “bestel” gedrukt te hebben.

  *edit* De kloksnelheid is van 2.66 naar 2.8 gegaan.

 42. door Rinne

  Ja allemaal goed en wel maar wanneer komt er eindelijk een nieuwe MacBook Air uit?!

 43. door Kpintelo

  @Paul: Het verschil tussen die processors is 10 dollar, de grafische kaarten zit er ook niet veel verschil op. Dus ik begrijp die 200 euro verschil niet. Het lijkt me echt de euro-dollar koers die door apple op een eigen manier geinterpreteerd wordt. Ik ben diep teleurgesteld. Ik wil een oude kopen!

 44. door jerry.w

  Ik wou dat ik die iMac kon betalen… Maar zelfs een intel core duo iMac past maar net aan in mijn budget:(

 45. door Pete

  Batterijlader is wel geinig, zeker als het met 6 batterijen is voor die prijs.

 46. door BRS

  Origineel geplaatst door Kpintelo
  @Paul: Het verschil tussen die processors is 10 dollar, de grafische kaarten zit er ook niet veel verschil op. Dus ik begrijp die 200 euro verschil niet. Het lijkt me echt de euro-dollar koers die door apple op een eigen manier geinterpreteerd wordt. Ik ben diep teleurgesteld. Ik wil een oude kopen!

  Als je snel bent, zal dit nog wel lukken, maar ik denk dan wel enkel via de Apple Resellers (die zouden toch nog de vorige versie iMac’s wel in stock hebben)

 47. door M.

  Which means you can finally break the cycle of buying and disposing of those toxic, single-use alkaline batteries.

  Lol… alsof niemand eerder oplaadbare batterijen heeft gemaakt…

 48. door James

  Heeft de i5 nou een 1gb videokaart of een 512?

  Dit wordt net vermeld in het bericht…

 49. door Rob

  27″ quad core besteld, ter vervanging van mijn 20″ core duo. Die is na 5 jaar aan vervanging toe.

 50. door vinnyme

  Heb vanmiddag al de Magic TrackPad besteld. Hoop dat hij snel binnen is. Ben echt heel benieuwd hoe hij gaat werken met mijn iMac (van vorig jaar november).
  Mooie updates weer van Apple! Vooral onder de indruk van de 12 core Mac Pro. Lijkt me echt een monster van een machine voor grafisch en foto/ video werk. Maar voor die prijs zou je ook een mooie auto kunnen kopen ;-) beetje te veel voor mij dus (helaas).

 51. door Dhr. A

  Wanneer kunnen we de nieuwe Itouch verwachten dan?

 52. door peter

  Origineel geplaatst door ppl
  Een batterijlader met 6 NiMH batterijen erbij en dat is dan ook de gehele technische info over het ding. Jammer want het is juist interessant om te weten hoeveel mAh deze dingen zijn, kun je ze met de concurrentie vergelijken.

  Waarschijnlijk zijn het Low Self Decharge batterijen, die hebben dacht ik doorgaans helemaal niet zo’n hoog mAh gehalte. Ik heb zelf LSD batterijen van Duracell. De vorige 2700 mAh batterijen van GP waren ineens ‘s winters telkens in 2 weken leeg (of te leeg voor de Magic Mouse). Komt natuurlijk ook doordat de kamertemperatuur dan lager is (‘s winters)

 53. door peter

  Origineel geplaatst door Kpintelo
  @Paul: Het verschil tussen die processors is 10 dollar, de grafische kaarten zit er ook niet veel verschil op. Dus ik begrijp die 200 euro verschil niet. Het lijkt me echt de euro-dollar koers die door apple op een eigen manier geinterpreteerd wordt. Ik ben diep teleurgesteld. Ik wil een oude kopen!

  Dat kan meestal nog wel bij winkels als A-Mac. Zelfs nog voor minder dan de originele prijs, want ja: iedereen wil de nieuwste!

 54. door Marianne

  Ik ben wel opgelucht. Ik wil volgende maand de lichtste iMac kopen. Ik was bang dat een nieuwe versie net als de mac mini de helft duurder zou worden. Als dat zo was geweest was ik morgen als een haas naar de Ivizi gegaan om het oude model te kopen.

 55. De hele zwik is in België telkens 30 euries duurder…

 56. door Bas

  Als je ff wacht dan komen de oude iMacs voor een leuk prijsje in de schappen te liggen; Mediamarkt bijvoorbeeld. Vorig jaar oktober de duurste iMac 24″ gehaald voor 1450 terwijl het een weekje eerder ruim 2100 was. Daarnaast vind ik de 24″ een heerlijk formaat. 27 is bruut en 21 wil je na een 24’er niet meer.

 57. door James

  @Bas:

  Maar deze zijn niet echt “nieuw” alleen de inhoud is een beetje veranderd. Dus dat kunnen ze makkelijk veranderen en voor de nieuwe prijs verkopen…

 58. door Roel

  Hoelang zal het duren voordat er een nieuwe generatie iMacs komt?

 59. door Nigel

  Batterijoplader ik zeg het je Apple get binnen een paar jaar je lokale supermarkt worden :D

 60. door Juppe

  En een “Intertia Scrolling” update voor de eerdere MacBooks!
  Werkt super. Er is ook 3-vinger venster verplaatsen en tekst selecteren toegevoegd!

 61. door Bas

  Origineel geplaatst door Roel
  Hoelang zal het duren voordat er een nieuwe generatie iMacs komt?

  Macrumors.com geeft een tijdindicatie van voorgaande generaties. Het zegt niet altijd wat, maar ik verwacht pas nieuwe iMacs in de lente van 2011.

  Origineel geplaatst door James
  @Bas:Maar deze zijn niet echt “nieuw” alleen de inhoud is een beetje veranderd. Dus dat kunnen ze makkelijk veranderen en voor de nieuwe prijs verkopen…

  Betwijfel ik hoor, want ik moet nog zien of zaken als Mediamarkt en Dixons de core 2 duo zelf gaat vervangen voor de huidige versie. Naja, even afwachten kan altijd natuurlijk.

 62. door Kevin

  Moet de site daar echt zo lang voor offline ? Die paar pagina’s en tekst update zelfs ik in een minuut..

 63. door Alexander van Dijk

  iMac 27″
  2.93GHz Quad-Core Intel Core i7
  8GB 1333MHz DDR3 SDRAM – 4x2GB
  2TB Serial ATA Drive
  8x double-layer SuperDrive
  ATI Radeon HD 5750 1GB GDDR5 SDRAM
  Apple Wireless Keyboard (Internationaal Engels) & Gebruikershandleiding (Engels)
  Magic Mouse + Magic Trackpad

  € 2.592,00

  Net besteld:D

 64. door Rob

  @bibi2205:
  Met een beetje fantasie kan het makkelijk een iPad worden hoor. Het is maar wat je er in wil zien ;-)

  Die batterijlader komt inderdaad zeer onverwachts en best wel gelegen. Ook zo handig dat hij weer het zelfde lijkt als al die andere adapters. Ik ben nu al regelmatig de ‘draad’ kwijt ;-) en sta ik weer ergens met de verkeerde. Maar dat is niet hun fout maar de mijne.

 65. door vincent

  Is dit nou iphoneclub of appleclub. Ik kom hier voor nieuws over de iphone, niet voor nieuwe macs…

 66. door Rob

  @vincent: Ik heb er helemaal geen verstand van maar ik heb mij eens laten vertellen dat de iPhone gemaakt wordt bij Apple. Nu spreek ik misschien voor mijn beurt en sla ik de plank helemaal mis of zo, maar ik heb dat echt ooit ergens gelezen..
  Misschien heb ik nu ineens een wereldprimeur vandaar dat ik mij voorzichtig uitdrukt.
  Dus wellicht komt het hierdoor dat ze de producten van de overige producten en daar weer de sub producten ook meenemen op deze site.
  Als je er problemen mee hebt kan je de club voorstellen om een filter in te bouwen waardoor je alleen iPhone items te zien krijgt of zo.. wie weet….nog een primeurtje?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.