App Gemist
App Gemist

App Gemist: Eindexamen, TomTom Flitsers, Bluetooth Manager en meer

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

AG header iPhoneclub Campina GoedeMorgenElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week: oefenen voor het eindexamen VMBO, een nieuwe applicatie van TomTom die flitspalen en snelheidscontroles aangeeft en een gratis app om in slow-motion mee te filmen.

AG ChatterBlocker iPhone iPod touchChatterBlocker – Moet je werken in een kantoortuin, dan kan het lastig zijn om je te concentreren. Het gebabbel van collega’s over kinderen, vakantieplannen en hobby’s leidt af, terwijl jij net een ingewikkelde klus probeert te doen. ChatterBlocker voor iPhone is een app die je helpt beter te concentreren. De app is ontwikkeld door The Sound Guy, een bedrijf dat vooral kantoormedewerkers als doelgroep ziet. De app probeert het gepraat buiten te sluiten, op een manier die beter zou moeten werken dan het luisteren naar muziek.
Downloaden: ChatterBlocker (€2,39)

AG Anne's Amsterdam iPhone iPod touchAnne’s Amsterdam – De Anne Frank Stichting heeft een website die uitlegt hoe Amsterdam eruit zag toen Anne Frank een klein meisje was. Historische gebeurtenissen zijn geprojecteerd over hedendaagse foto’s, zodat je je beter een voorstelling kunt maken. Als je foto’s van razzia’s en het binnenrijden van Duitse troepen hebt gezien, kijk je opeens met andere ogen naar het Museumplein of de ‘Joodse wijk’.
Downloaden: Anne’s Amsterdam (gratis)

AG SimplePlay iPhone iPod touchSimplePlay – Snel muziek overal bij de hand hebben op de iPhone, zonder iTunes daarvoor in te schakelen? Die handigheid biedt de nieuwe app SimplePlay. Je downloadt de applicatie, vraagt een webadres op en vervolgens upload je razendsnel geselecteerde muziek naar de app. Die muziek komt niet terecht in je algemene iPod-bibliotheek, maar is wel vanuit SimplePlay te benaderen. In de app zelf kan je afspeellijsten aanmaken om je muziek snel te ordenen.
Downloaden: SimplePlay (gratis)

AG Jolicloud Manager iPhone iPod touchJolicloud – Je favoriete foto’s in Instagram, opmerkelijke artikelen die je hebt (gere)tweet op Twitter of foto’s die van je gemaakt zijn op Facebook. Met Jolicloud kan je ze niet alleen overzichtelijk onder elkaar zien, maar ook als kant-en-klare pakketjes aanbieden aan andere, bevriende gebruikers van de app. Zo kan je bijvoorbeeld zomaar stuiten op een verzameling van de meest zeldzame auto’s die een bevriende autoliefhebber op Facebook zelf weer heeft gespaard op andere netwerken.
Downloaden: Jolicloud (gratis)

AG Bluetooth Manager iPhone iPod touchBluetooth Manager – Afgelopen maand schreven we nog over Bluetooth OnOff, een simpele applicatie waarmee je de Bluetooth-verbinding van je iPhone in slechts een paar stappen aan of uit kunt zetten. Hiervoor werden API’s gebruikt waar apps volgens Apple geen toegang tot mogen hebben, wat leidde tot het verwijderen van de app. Had je de app op tijd gekocht, dan kon je hem blijven gebruiken. Heb je Bluetooth OnOff gemist, dan is er nu nog een kans: het onlangs verschenen Bluetooth Manager laat je namelijk precies hetzelfde als Bluetooth OnOff doen.
Downloaden: Bluetooth Manager (€0,79)

AG Eindexamen iPhone iPod touchEindexamen – Geschiedenis, Aardrijkskunde, Economie, Biologie, Nederlands, Engels, Duits en Frans. Binnenkort staan VMBO-leerlingen voor hun laatste beproeving van de vakken die ze vier jaar lang hebben moeten leren. De apps Eindexamen en de gratis probeerversie Eindexamen Lite schotelen je vragen voor die je op het examen zou kunnen krijgen en je zo voorbereiden voor de grote slottoets.
Downloaden: Eindexamen (€2,39)

AG Personal for iOS iPhone iPod touchPersonal for iOS – Geen aparte apps meer voor je adressenlijst, boodschappenlijst, huishoudboekje, je visitekaartjes, wachtwoorden, uitgeleende voorwerpen en de instellingen van je beveiligingsalarm. Met de gloednieuwe applicatie Personal for iOS beheer je het allemaal op één plek. Het is een app waarmee je alle aspecten van je dagelijkse leven kan beheren. De informatie wordt gegroepeerd in ‘gems’ die je zelf aanmaakt of invult, en je bepaalt zelf welke gems je deelt met anderen.
Downloaden: Personal for iOS (gratis)

AG Instaweather iPhone iPod touchInstaweather – Nog een weer-app nodig voor je iPhone? Nee? Daar is Instaweather van op de hoogte. De nieuwe app probeert geenszins de strijd aan te gaan met het grote assortiment aan weer-apps die helemaal volgepakt zitten met opties. Het heeft zelfs minder mogelijkheden dan de aankomende, stijlvolle en Nederlandse weer-app Weathercube. Alles wat het doet is de huidige temperatuur tonen, de hoogste en laagste temperatuur op de dag aangeven en de achtergrond voorzien van Instagram-foto’s die aansluiten op dat weer.
Downloaden: Instaweather (gratis)

AG Weebly iPhone iPod touchWeebly – We hebben het wel eens eerder gezien: apps om in een handomdraai een website mee te maken. Met Posterous Spaces kan je er zoveel als je wilt het leven in roepen vanaf de iPhone-app, waarna je zelfs via e-mail nieuwe berichten kan uploaden. Een andere optie is Rollr, een in de kinderschoenen staand project dat vooral op de blogdienst Tumblr wil lijken. Weebly is op het internet al een tijdje een belangrijke speler in weblogland, met meer dan 11 miljoen aangemaakte blogs. Met de nieuwe iPhone-app is het makkelijker dan ooit om een nieuw blog op te zetten en bij te houden.
Downloaden: Weebly (gratis)

TomTom FlitsersTomTom Flitsers Benelux – De Nederlandse fabrikant van navigatieystemen TomTom heeft in navolging van verschillende navigatie-apps, een applicatie speciaal voor flitsers uitgebracht op de iPhone. Met de app TomTom Flitsers word je onderweg gewaarschuwd voor vaste en mobiele snelheidscamera’s. Ook zie je aan de kleur in de app of je te hard rijdt en krijg je daar een optioneel waarschuwingsseintje voor, een functie die navigatiesystemen van TomTom ook hebben. Het verschil is dat TomTom Flitsers gratis is te downloaden, al moet je wel een abonnement afsluiten om de dienst te kunnen gebruiken.
Downloaden: TomTom Flitsers Benelux (gratis)

AG Herdenking iPhone iPod touchHerdenking – Op vrijdagavond 4 mei om 20.00 uur herdenkt Nederland twee minuten in stilte de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogsslachtoffers in het algemeen. Als je jezelf erop betrapt stil te zijn uit beleefdheid of niet zo’n concreet gevoel hebt bij de dodenherdenking, dan is er nu een iPhone-app die de het herdenken een stuk dichterbij kan brengen. De app Herdenking toont je een naam van één oorlogsslachtoffer om je in te verdiepen op het nationale moment van rouw.
Downloaden: Herdenking (gratis)

AG Campina GoedeMorgen iPhone iPod touchCampina GoedeMorgen – Als het aan Zuivelfabrikant FrieslandCampina ligt, sta je elke dag op met een bijzondere trek in melk of een fruitontbijt. Zij heeft de applicatie GoedeMorgen uitgebracht. Daarmee stel je niet alleen een wekker in, maar ook je vertrektijd. In de tijd tussen het wakker worden en het vertrekken, voorziet de app je van informatie over storingen op het spoor, file-informatie op je traject en je eigen muziek.
Downloaden: Campina GoedeMorgen! (gratis)

AG Polamatic iPhone iPod touchPolamatic – Even lijkt het alsof Polaroid, de fabrikant van de foto’s die je moest wapperen waarna je er in de witruimte onder iets bij kon zetten, zelf een nieuwe iPhone-app heeft uitgebracht. Polamatic zet trots in zijn App Store-beschrijving dat de app ‘made in Polaroid’ is, maar de nieuwe app heeft niks officieels met het cultfototoestel van doen. De grote overeenkomst is dat je automatisch een witte rand met tekst erop om je foto heen plakt, en het type rand net zoals het kleurenfilter van de foto zelf kan kiezen.
Downloaden: Polamatic (€0,79)

AG SloPro iPhone iPod touchSloPro – Wel eens geprobeerd een zelfgemaakte filmopname in slow-motion af te spelen? Je zal zien dat het schokkerig beweegt. Normale video’s worden in 30 frames per seconde geschoten, wat een weinig vloeiende animatie oplevert als je in de snelheid snijdt. Op de iPhone 4s is het nu mogelijk vloeiende slow-motion beelden te filmen. De app SloPro filmt in 60 frames per seconde en geeft je de keuze om een opname langzaam of érg langzaam af te spelen, zonder dat het schokkerig wordt.
Downloaden: SloPro (gratis)

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.