Campina GoedeMorgen: opstaan met muziek en reisinformatie

Campina GoedeMorgen is een leuk bedachte app die je wekt met je eigen muziek, de lokale weersvoorspelling en de storingen of files op weg naar je werk. Helaas heeft de iPhone-applicatie wel wat kinderziektes.

Campina GoedeMorgen iPhone wekker-appAls het aan Zuivelfabrikant FrieslandCampina ligt, sta je elke dag op met een bijzondere trek in melk of een fruitontbijt. Zij heeft vandaag de applicatie GoedeMorgen uitgebracht. Daarmee stel je niet alleen een wekker in, maar ook je vertrektijd. In de tijd tussen het wakker worden en het vertrekken, voorziet de app je van informatie over storingen op het spoor, file-informatie op je traject en je eigen muziek.


GoedeMorgen wekt je met een vrolijk aanzien. Bovenin beeld staat een grote klok waarbij de uren en minuten als een scorebord flippen en daaronder zie je meteen de vertrekadviseur. Dat is een balk die de voortgang van de tijd tussen het opstaan en het vertrek laat zien. De kleur van de balk laat zien of je haast hebt, maar daarboven zie je ook hoeveel minuten je nog concreet hebt. Onder de adviseur staat het weerbericht voor jouw bestemmingslocatie die dag. Als het nou gaat regenen, krijg je daaronder in een grote grijze balk meteen een waarschuwing die je eraan herinnert een paraplu mee te nemen.

GoedeMorgen files op de wegDie grijze balk kan je naar de zijkant vegen voor meer informatie. Zo kan je elke dag van de week een takenlijstje aanmaken met dingen die je niet mag vergeten en die zie je dan ook terugkomen. Je kan ze gedurende de hele dag blijven vinken om als gedaan te markeren. In de balk tref je ook hoeveel storingen er zijn op het spoor, of hoeveel files er voorkomen op je route en hoeveel minuten vertraging dat je kan opleveren. Als je de app verder naar je hand wil zetten, kan je behalve de verkeersbestemming ook nog een achtergrondfoto instellen en kan je verjaardagen van vrienden via Facebook toevoegen om ook weer te geven in je takenlijst. Als het scherm je te fel is, kan je het met een verticale veeg verduisteren.

GoedeMorgen melding uitzettenDe app stelt dat je gewekt kan worden met je eigen muziek, maar voordat je die hoort, klinkt een algemene (wel zelf in te stellen) wekkertoon. Die toon wil je natuurlijk uitzetten, dus je veegt de app open. Dan begint de muziek van je voorkeur te spelen, maar krijg je meteen een pop-up scherm of je het alarm wil snoozen of niet. Wat je ook drukt: de muziek stopt meteen weer met spelen! Het ingestelde liedje klinkt alleen als je de melding in beeld houdt, maar ja, dan kan je de app weer niet gebruiken. Het is ons een raadsel waarom de muziek niet gewoon blijft doorspelen totdat je ergens op een stop-knop drukt.

Het vervelende trillen van je telefoon tijdens de snooze-melding kan je gelukkig uitzetten, maar de wektoon en het liedje van voorkeur moet je constant opnieuw instellen. Als je dat niet doet, brengt de app standaard een snerpende pieptoon ten gehore. Niet een waarvan je, wat ons betreft, nou met een opgewekt “Goedemorgen!” gevoel opstaat.

Downloaden: Campina GoedeMorgen! (gratis)

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.