iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Spotify voor de iPad, Track 8, Lego Harry Potter en meer

Elke week zet iPadclub.nl de leukste en beste iPad-apps van de afgelopen week op een rij. Deze week een muziekspeler in de prachtige Windows Phone 7-stijl en Spotify voor de iPad!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Spotify voor iPad: schermvullend afspelenElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week is ein-de-lijk de muziekdienst Spotify op de iPad uitgekomen, kunnen kinderen zelf muziek maken in Ratelbende en kan je stijlvol muziek luisteren met Track 8.


AG Ratelbende iPad iPhone iPod touchRatelbende – RatelBende is een iPad-app waarmee kinderen leren muziekmaken. De app bevat diverse makkelijke instrumenten, zoals een xylofoon, tamboerijn, sambaballen, triangel en trommel. Alle instrumenten zijn afgestemd op kinderen, waarbij je de piano ook kunt gebruiken om je hond of kat een potje te laten spelen. De instrumenten zijn gelijktijdig te spelen en de app is universeel, zodat je meerdere kinderen met elkaar kunt laten spelen op iPads en iPhones.
Downloaden: Ratelbende (gratis)

AG Spotify iPad-app iPhone iPod touchSpotify – We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het dan eindelijk zover: Spotify heeft een officiële iPad-app geïntroduceerd. De app biedt alle functionaliteiten die je van de iPhone-app gewend bent maar dan wel in een interface geoptimaliseerd voor het 9,7 inch grote scherm van de iPad en uiteraard volledig aangepast voor het Retina-scherm van de nieuwe iPad. Ook heeft de app AirPlay-integratie zodat je de muziek eenvoudig op je stereo-installatie of Apple TV kunt afspelen. Spotify is daarmee de laatste in het rijtje van streaming-muziekdiensten die met een app speciaal voor de iPad komt.
Downloaden: Spotify (gratis)

AG Rijksmuseum Collectie iPad iPhone iPod touchRijksmuseum Collectie – Met behoorlijke regelmaat worden nieuwe kunst-apps uitgebracht voor de iPad, maar zo groot als deze nieuwe applicatie met de collectie van het Rijksmuseum zie je ze zelden. In de applicatie kan je informatie lezen en afbeeldingen bekijken van maar liefst 7319 schilderijen, 8306 tekeningen en 4525 objecten. Bij elkaar kan je dus informatie inwinnen over 20.150 kunstwerken in de Rijksmuseum Collectie, en je kan elke foto opslaan in het fotoalbum of versturen via e-mail of Facebook.
Downloaden: Rijksmuseum Collectie (€0,79)

AG Parallels Mobile iPad iPhone iPod touchParallels – Parallels is een bekende app voor Mac-gebruikers. Mocht bepaalde software alleen voor Windows verkrijgbaar zijn, dan kun je ze met Parallels gebruiken op je Mac. Voor de iPad en iPhone is er echter ook een app, die een iets andere functie heeft. Je kunt er op afstand Mac- en Windows-software mee bedienen vanaf je iOS-apparaat. De app was al een tijdje niet meer bijgewerkt, dus de nu verschenen update komt als geroepen. Parallels kreeg aanpassingen voor iOS 5 en is nu geoptimaliseerd voor de derde generatie iPad.
Downloaden: Parallels (€3,99)

AG Lego Harry Potter iPad iPhone iPod touchLego Harry Potter Years 5-7 – De opvolger van het veelgeprezen Lego Harry Potter Years 1-4 op de iPhone, iPod touch en iPad is zojuist voor de iPad verschenen. In de jaren 5 tot en met 7 keer je als Harry, Ron en Hermelien terug naar Zweinstein. Je doorspeelt dan de verhalen van de schooljaren van de boeken 5 tot en met 7, die wat duisterder van toon zijn dan de eerste jaren. De camera zorgt ervoor dat Years 5-7 iets meer als een actiespel aanvoelt dan zijn voorganger, maar door allerlei geinige trucjes en de prachtige Lego-animaties is het spel nog steeds lekker luchtig en leuk.
Downloaden: Lego Harry Potter Years 5-7 (€3,99)

AG eBay iPadeBay – De officiële iPad-applicatie van de grote online handels- en veilingsite eBay is totaal in het nieuw gestoken. Met de metamorfose is de toepassing geschikt gemaakt voor het Retina-beeldscherm van de nieuwe iPad en is er een nieuw hoofdscherm geïntroduceerd, dat je helemaal naar eigen hand kan zetten. Er wordt gebruikt van frissere kleuren en je kan zoekresultaten voortaan op drie verschillende manieren bekijken. De iPad-versie is zo misschien wel de leukste manier om te shoppen op de site.
Downloaden: eBay for iPad (gratis)

AG Track 8 iPadTrack 8 – Metro luidt de naam van de ontwerprichting die Microsoft is ingeslagen met haar besturingssystemen Windows Phone 7, het nieuwe Windows en de Xbox 360. Het wordt gedragen door een strak rond lettertype en een uiterlijk van tegels met foto’s erin. Die sjieke en moderne uitstraling is nu ook beschikbaar als muziekspeler voor de iPad, in de vorm van de app Track 8 die je apart kan downloaden.
Downloaden: Track 8 (€1,59)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.