iPhone batterij vol waarschuwing

Zo kun je een waarschuwing krijgen als de iPhone-batterij volgeladen is

Wil je een waarschuwing als de batterij van je iPhone of iPad vol is? Met speciale apps krijg je een geluidje te horen, zodat je niet te lang doorlaadt. Zo weet je meteen wanneer je iPhone klaar is om weer te gebruiken.

Melding bij volle accu

Bij het opladen van de iPhone-batterij merk je niet vanzelf wanneer hij weer vol is. Het batterij-icoontje in de statusbalk verandert van een bliksemflits naar een stekkersymbool, zonder dat je een geluidje te horen krijgt. Wil je precies weten wanneer de batterij vol is, dan zijn er trucjes voor om toch een geluid te horen.


iPhone batterij vol waarschuwing

Waarschuwing als de iPhone-batterij volgeladen is

Als je de iPhone onnodig lang aan de lader laat hangen, verspil je energie, al gaat het maar om heel kleine hoeveelheden. Vandaar dat ook wel de naam sluipstroom wordt gebruikt.

Betekent het nu dat je de iPhone beter niet de hele nacht aan de oplader kunt laten zitten? Nou nee, zo erg is het ook weer niet. Het slimme batterijmanagement van de iPhone zorgt ervoor dat de batterij automatisch overschakelt van normaal laden naar langzaam laden, zodra de 100% bijna wordt bereikt.

Hoe dan ook: het kan handig zijn om een geluidje te horen zodra de batterij de 100% aantikt en met speciale apps is dat mogelijk. Een voorbeeld is de app Battery Alert (link) waarmee je meldingen kan krijgen bij een lege of volle batterij. De app bevat wel reclame, maar laat je verschillende meldingen instellen. BatteryAlarm (link) doet iets soortgelijks, maar werkt wel anders. Deze app is een soort wekker die open moet blijven staan. Zit het batterijniveau op 100%, dan gaat er een alarm af. Deze app stuurt dus geen melding.

Via de Apple Watch
Heb je ook een Apple Watch, dan zijn er ook apps waarmee je vanaf je horloge de status van je iPhone-batterij in de gaten kan blijven houden. Power 2 is een voorbeeld van zo’n app. Je installeert Power 2 op de Apple Watch, waarna je vanaf je wijzerplaat het percentage van je iPhone-accu in de gaten kan blijven houden. De app geeft ook meldingen tijdens het opladen, zodat je niet telkens naar je iPhone hoeft te lopen om te kijken of de batterij al vol is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorieën Basisfuncties, Tweaks
Onderwerpen batterij, opladen