FaceTime op iPad en MacBook

Zo kun je het dataverbruik van individuele FaceTimegesprekken bekijken

Wil je van je FaceTime-gesprekken weten hoeveel data ze verbruikt hebben? Dan lees je in deze tip precies hoe dit moet. Van zowel FaceTime Audio als FaceTime Video kun je het dataverbruik inzien.

FaceTime op iPad en MacBook

FaceTime is een handige app om gratis videogesprekken mee te voeren, maar het slurpt natuurlijk wel je MB’s. Als je op een WiFi-netwerk zit maakt dat weinig uit, al wordt het een ander verhaal zodra je op mobiel internet een FaceTime-gesprek voert. Gelukkig kun je in de app gemakkelijk zien hoeveel data individuele gesprekken verbruiken.

FaceTime laat zien hoeveel data een gesprek heeft verbruikt, ongeacht of je het gesprek via mobiel internet of WiFi hebt gevoerd. Je zult dus zelf even moeten bedenken wanneer je het gesprek gevoerd hebt, en of je op dat moment een vaste of mobiele internetverbinding gebruikte.

Datagebruik van een FaceTime-gesprek bekijken

Bekijk het dataverbruik van een FaceTime-gesprek. Je kunt het dataverbruik zowel van audio als videogesprekken controleren.

  1. Open de FaceTime-app op je iPhone of iPad.
  2. Zoek het gesprek op waarvan je het dataverbruik wilt zien bij Video of Audio.
  3. Tik op het ‘i-icoon’ achter het gesprek om uitgebreide info over het gesprek te openen.
  4. Bovenin kun je meteen de duur van het gesprek zien, inclusief het dataverbruik.

Als je een FaceTime-audio gesprek voert, kun je in de Telefoon-app ook het dataverbruik opzoeken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het betreffende FaceTimegesprek openen en op de informatiepagina zien hoeveel data het gesprek verbruikt heeft. Tijdens het uittesten van deze functie ontdekten we dat een FaceTime Audiogesprek van twee minuten 1MB data verbruikt, terwijl een FaceTime Videogesprek er 35MB in twee minuten doorheen jaagt.

Bron: iDownloadblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2016
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen dataverbruik, facetime