Notificaties in mappen

Notificaties in mappen bekijken met 3D Touch en Haptic Touch doe je zo

Als je apps in mappen bewaart kan er een badge op verschijnen, met het aantal notificaties. In deze tip laten we je zien hoe je met een simpele truc snel kunt zien van welke apps deze meldingen afkomstig zijn. Zo hoef je niet meer de hele map te doorzoeken.

Als je mappen gebruikt herken je het misschien: Je ziet een notificatiebadge op het mapje, met het aantal meldingen van alle apps. Maar welke apps sturen die meldingen dan? Er is een manier om snel te checken welke apps jouw aandacht willen trekken, zonder door de hele map te hoeven scrollen. Hoe je snel notificaties in mappen ziet door gebruik te maken van 3D Touch of Haptic Touch leggen we uit in deze tip.

Alle notificaties in mappen bekijken

Waar deze tip vooral van pas komt is voor de mapjes met meerdere pagina’s. Je gebruikt hiervoor 3D Touch of Haptic Touch. Om alle notificaties in een mapje te zien hoef je slechts eenmaal stevig op de map te drukken, of je vinger ingedrukt houden.

Zodra je 3D Touch of Haptic Touch hebt gebruikt op het mapje verschijnt er een lijstje met alle apps waarvan de meldingen komen. Je hoeft nu niet meer te scrollen door alle pagina’s in de map om te achterhalen welke app om jouw aandacht vraagt.

3D Touch of Haptic Touch notificatie mapje

Het voordeel van een overzicht als deze, is dat alle apps zonder meldingen niet verschijnen in het lijstje. Als je op een van de apps tikt opent het direct. Zo blijft het overzichtelijk.

Vanaf iOS 13 kun je altijd een mapje lang ingedrukt houden, ongeacht of jouw apparaat wel of geen 3D Touch heeft. Deze tip is vanaf iOS 13 ook van toepassing op de iPad.

Met 3D Touch en Haptic Touch kun je veel meer dan alleen snel notificaties in mappen checken. Je kunt bijvoorbeeld je toetsenbord als trackpad gebruiken om je cursor te verplaatsen. Super handig als je per ongeluk een typefoutje hebt gemaakt. Lees hier hoe je je iPhone-toetsenbord als trackpad gebruikt. 3D Touch en Haptic Touch kan ook helpen in andere situaties. Zo check je snel het weer vanuit Apple Kaarten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen mappen, notificaties
Device iPhone
Software iOS