Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Review: SwitchEasy Nude UltraClear voor iPhone 5

In de zoektocht naar een goede case voor de iPhone 5, probeerden we de doorzichtige Nude-case van SwitchEasy uit. Op het eerste gezicht een mooie case, maar in de praktijk valt hij tegen.

SwitchEasy Nude UltraClearHet is het dilemma van iedereen die een nieuwe iPhone koopt: doe je er een case omheen of niet? Bij de iPhone 5 is dat niet anders. Hoe strak en dun hij ook is, de aluminium achterkant ziet er krasgevoelig uit en iedereen kent wel iemand die ooit een iPhone met een gebarsten scherm heeft gehad. Als je dan besluit om je iPhone in te pakken, dan is de vraag nog waarmee. En zeker vlak na de release is het aanbod van hoesjes niet gigantisch. We probeerden er daarom eentje uit die populair is bij de eerste groep iPhone 5-bezitters: de doorzichtige Nude-case van SwitchEasy.


Eigenlijk is de Nude-case een oude bekende, want SwitchEasy maakte hem ook al voor de iPhone 3G(S) en iPhone 4(S). Voor de iPhone 5 is het ontworp uiteraard aangepast, maar het idee is nog steeds hetzelfde: het is een dunne hardcase zonder opstaande rand. Dat de doorzichtige Nude populair is, is dan ook niet onlogisch: je iPhone 5 wordt niet opeens extreem dik en je verbergt het design van je toestel niet helemaal.

Verpakking

De Nude-case wordt geleverd in een kleine verpakking waarin het product zelf goed naar voren komt. Hij is makkelijk open te krijgen en je hoeft dus niet te ruziën met een schaar of een mes, zoals bij sommige andere verpakkingen.

De case is slim opgevuld met een doosje ter grootte van de iPhone waar een heleboel extra accessoires inzitten, namelijk tweemaal een protector voor je Lighting-connector en headset-aansluiting, tweemaal een screenprotector voor de voorkant, een protector voor de aluminium achterkant en een microvezeldoekje. Al met al krijg je dus een compleet pakket met zelfs wat ‘reserveonderdelen’ en niet alleen de case.

Nude

De case zelf ziet er strak uit, mede doordat hij maar 1 milimeter dik is. Zoals eerder al gemeld heeft hij geen opstaande rand, maar bedekt hij wel exact de beide zijkanten en de bovenkant. Op de plek van de volumeknoppen en de aan-uitknop is gekozen om geen uitsparing aan te brengen maar een plastic knopje te creëren dat aan één kant aan de rest van de case vastzit. Voor de mute-button en de camera+flitser zijn uitsparingen aangebracht die voelen alsof ze exact de juiste grootte hebben.

De onderkant is opengelaten vanwege de aansluitingen en speakers die daar zitten, maar daarvoor wordt dus een losse protector geleverd die je erin kunt stoppen. Je kunt hierbij het stukje dat in de headset-aansluiting gaat opzij buigen, zodat je een headset of koptelefoon kunt inpluggen, maar de protector wel de rest van de onderkant kunt laten beschermen. Iets wat slim is gedaan.

SwitchEasy levert twee screenprotectors bij de case die je moet aanbrengen op de welbekende manier: eerst de achterkant eraf halen, het plastic voorzichtig op je iPhone plakken met een meegeleverd krabbertje de luchtbelletjes eruit drukken en dan de voorkant eraf halen. Als je hem er goed opplakt past hij goed op het scherm van de iPhone 5 en hij heeft uiteraard uitsparingen voor de homeknop en telefoonspeaker.

Daarnaast zit er ook een zelfde soort protector bij voor de aluminium achterkant. Die bedekt niet de glazen strepen boven en onderaan de iPhone 5. Het doel van deze protector is een beetje onduidelijk, omdat de achterkant al door de case wordt bedekt.

Gebruik

De vraag is natuurlijk: hoe bevalt de Nude-case in de praktijk? Ik heb hem de afgelopen weken fulltime gebruikt om hem goed te kunnen testen. Daarbij heb ik er voor gekozen om de extra protectors niet te gebruiken, omdat ik een screenprotector erg lelijk vind en de protector voor de aansluitingen aan de onderkant erg onhandig vind. Ik kan dus alleen iets zeggen over de case zelf.

Op het eerste oog is het een prima case. Je krijgt hem makkelijk om je toestel heen, maar hij zit toch goed klem. Hij is dun en je ziet goed dat je iPhone 5 hebt doordat hij doorzichtig is. Ook niet onbelangrijk: alle knoppen werken nog steeds prima. En waar het natuurlijk om draait: je hoeft je geen zorgen te maken dat je achterkant van je iPhone krast. Zonder screenprotector is het wel aan te raden om je iPhone niet op zijn kop neer te leggen, want door het gebrek aan een opstaande rand ligt (en dus krast) het scherm van je iPhone direct op het oppervlak.

Helaas krijg je vrij snel te maken met een probleem dat veel van dit soort cases hebben: er komt stof in de cases terecht. Bij een doorzichtige case als deze valt dat natuurlijk direct op. Daarnaast krast de achterkant vrij snel. In een paar weken zitten er flink wat goed zichtbare krassen op. Maar het ergste is dat de case al gescheurd is. Bij de aan-/uitknop is het plastic dunner dan bij de rest van de rand en je drukt er natuurlijk vaak op. Dat het geen domme pech is dat mijn case daar stukging, blijkt uit de vele reacties uit mijn omgeving van mensen die exact hetzelfde probleem hebben na een paar weken. Daarnaast zijn er verhalen dat de case ook scheurt rond de volumebuttons.

Conclusie

De Nude-case is een strakke, dunne case die desondanks wel aanvoelt alsof hij een goede bescherming biedt. Hij wordt geleverd met allerlei extra accessoires om je iPhone 5 zo optimaal mogelijk te beschermen. Helaas krast hij snel, komt er snel stof achter en het allerergste: hij is te fragiel rond de knoppen waardoor hij bij veel gebruikers in een paar weken stuk gaat. En dat is onacceptabel voor een case waarvoor je drie tientjes neerlegt.

Info: SwitchEasy Nude UltraClear

  • Fabrikant: SwitchEasy
  • Product: Nude UltraClear
  • Te koop via: iCulture Shop
  • Prijs: €29,95
  • Cijfer: 3
Zoek je een alternatief, dan is de Ozaki O!Coat een populaire keuze. Die is ook transparant en nog dunner dan de Nude-case: slechts 0,3 mm dun.

Lees de 42 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »