Review: Tech21 Impact Band Case voor iPhone 5

Review van de Tech21 impact Band, een bumpercase voor de iPhone 5. Deze hoes is gemaakt van D3O, een speciaal schokbestendig materiaal.

tech21 impact bandFabrikant Tech21 stuurde ons de Impact Band voor de iPhone 5 om te testen. Deze case is eigenlijk een bumper, waarbij je een achterplaat krijgt meegeleverd om er een volledig beschermende hoes van te maken. Tech21 maakt gebruik van een materiaal dat D30 heet en goed in staat is om klappen op te vangen. Het materiaal is ook verwerkt in andere cases van Tech21, zoals de Impact Snap en de Impact Flip Leather Case (twee boekcases). Het idee achter D3O is dat het materiaal bij normaal gebruik zacht is en bij een val hard wordt.

Verpakking en uiterlijk Tech21 Impact Band Case

Tech21 levert vrij weinig mee: je vindt in de verpakking alleen de bumper en een plastic achterplaatje. Je kunt de case op twee manieren gebruiken: als bumper of als case met plastic achterkant. De bumpercase kwam opeens in de belangstelling toen Apple de iPhone 4 uitbracht en een eigen bumpercase presenteerde. Later bleek de bumper goed van pas te komen tijdens ‘antennagate’. Apple gaf alle kopers van een iPhone 4 die vonden dat de ontvangst tegenviel een bumpercase (of vergelijkbare case). De bumpercases zijn inmiddels alweer uit de Apple Store verdwenen en voor de iPhone 5 heeft Apple ook geen nieuwe bumpercase uitgebracht. Maar het idee achter zo’n case is eigenlijk best geniaal: het is niet meer dan een stootrand, maakt de iPhone nauwelijks dikker en je kunt nog steeds de voor- en achterkant van de iPhone blijven zien. Omdat de randen aan de boven- en onderkant iets uitsteken kun je de iPhone op een vieze of ruige ondergrond leggen, zonder dat je iPhone beschadigd raakt. Vanwege de krasgevoelige achterkant iPhone 5 is dat wel handig.

impact band tech21 bovenkant

Tech21 Impact Band Case in gebruik

De Impact Band Case die wij hebben getest is doorzichtig, waarbij het D3O-materiaal in knaloranje is uitgevoerd. Het geeft de case een karakteristiek uiterlijk, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen het mooi vindt. Gelukkig kun je ook een uitvoering kiezen die wat minder neonkleur bevat.

Je zit trouwens wel even te prutsen om te zorgen dat de randjes rondom mooi zitten. Net als bij de Apple-bumper zit er een soort siliconenachtig materiaal rond de randen, dat tussen de randjes blijft zitten. Je moet even handmatig zorgen dat het rondom helemaal strak zit. Net als bij alle cases maakt de Impact Band Case je toestel iets breder en dikker. Het materiaal voelt aan als een siliconencase, maar omdat voor- en achterkant van de iPhone onbedekt zijn is deze case wat minder ‘massief’ dan een case die ook de achterkant bedekt.

tech21 impact band hand

Je kunt eventueel het meegeleverde plastic plaatje op de achterkant gebruiken, maar ik heb dat niet gedaan. Ik vond het te lastig om de case goed om de iPhone te laten sluiten, als ik ook nog rekening moest houden met het plastic plaatje. In de twee weken dat ik deze case heb gebruikt is er geen sprake van slijtage. De duurzaamheid van de case lijkt goed te zijn, al kun je zoals bij alle witte siliconencases na verloop van tijd (ca. 2 jaar) wel last krijgen van verkleuring.

Alle knoppen en poorten zijn goed bereikbaar bij deze case. Wel vond ik dat ik wat minder controle had over de volumeknoppen, die volledig zijn afgedekt. Het indrukken van de knoppen gebeurt door de case heen. En er is wel rekening gehouden met de knoppen, maar door de dikkere laag siliconen/plastic heb je minder controle dan bij ‘naakte’ knoppen. Oordopjes en Lightning-connector zijn nog steeds zonder problemen te gebruiken.

Ik heb de iPhone een paar keer laten vallen om de bescherming van de case te testen. Dat was uiteraard geen test, die doorging totdat de iPhone écht stuk ging. Je ziet geen fysieke reactie aan de case op het moment dat hij de grond raakt, maar hij beschermde de iPhone wel goed.

tech21 bumper iphone

Conclusie

De case van Tech21 ziet er duurzaam uit en is een goede oplossing voor mensen die een bumpercase zoeken voor de iPhone 5. Erg veel aanbod is er op dit gebied nog niet. Pluspunt is dat je de Impact Band ook als normale case kunt gebruiken, dankzij de meegeleverde achterplaat. Maar eerlijk gezegd is het aanbrengen van de case dan wat lastiger. Ik raad daarom aan om de case als bumper te gebruiken. Hij beschermt dan de voor- en achterkant van de iPhone, zonder dat alles bedekt hoeft te zijn.

Info: Tech21 D3O Impact Band

  • Fabrikant: Tech21
  • Product: Tech21 D3O Impact Band voor iPhone 5
  • Te koop via: iCulture Shop en andere winkels zoals I Am Store
  • Prijs: €29,95
  • Geteste versie: Clear voor iPhone 5
  • Ook verkrijgbaar in: Smokey en uitvoeringen voor iPhone 4/4S
  • Cijfer: 7,5

Lees de 7 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »