Zeventig procent van Snapchat-gebruikers is vrouw

Snapchat wordt voor 70 procent door vrouwen gebruikt, blijkt uit een interview met CEO Evan Spiegel. Het bedrijf draait nog geen omzet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De Snapchat dames iPhoneSnapchat CEO Evan Spiegel heeft bekendgemaakt dat 70% van de Snapchat-gebruikers vrouw is. Geen wonder, want het bedrijf richt zich met de marketing van de app (zie hiernaast) heel nadrukkelijk op vrouwen. Spiegel onthulde de cijfers op een Goldman Sachs-conferentie in Las Vegas. De helft van de gebruikers heeft bovendien de Stories-functie wel eens uitgeprobeerd, waarbij je meerdere berichten aan elkaar kunt linken.

Het podiuminterview, met de titel ‘What Lies Ahead for Snapchat’ ging over de toekomstplannen van het twee jaar oude bedrijf, nadat ze net een miljardenbod van Facebook hebben afgewezen. Snapchat draait nog geen omzet en volgens Spiegel heeft hij ook geen haast om bijvoorbeeld geld te verdienen aan advertenties. “Er zitten een hoop dingen aan ons product die het aantrekkelijk maken voor adverteerders, maar we willen het goed doen”, zou Spiegel hebben gezegd.

WSJ kreeg de informatie van een persoon die aanwezig was tijdens de conferentie in het Bellagio-hotel in Las Vegas. Spiegel vindt dat andere berichtenapps de grootste concurrenten zijn. Denk daarbij aan WeChat en Line, die populair zijn in hun landen van oorsprong, China en Japan. Wereldwijd zijn er echter geen grote spelers, denkt de Snapchat CEO. Om te kunnen uitbreiden naar andere landen gaat Snapchat gebruikers inschakelen om de app te vertalen naar andere talen. Dat kost weinig en wordt door bedrijven als Facebook en Pinterest al gedaan. Momenteel werken er 30 mensen bij Snapchat.

Eerder deze week werd bekend dat Snapchat-gebruikers 400 miljoen snaps per dag versturen. Afgelopen juni stond de teller nog op 200 miljoen snaps per dag. Daarmee heeft Snapchat concurrent Facebook ingehaald, want daar worden gemiddeld 350 miljoen foto’s per dag gepubliceerd, maar dat is wel exclusief Instagram en video-uploads.

Downloaden: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 15:56
Onderwerpen facebook, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.