Message+: WhatsApp-concurrent Vodafone binnenkort beschikbaar

Vodafone's WhatsApp-concurrent Joyn is binnenkort beschikbaar in Nederland onder de naam Message+, stelt de provider.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Message+ VodafoneVodafone brengt binnenkort een nieuwe berichten-app uit met de naam Message+, waarmee het mogelijk is om foto’s, video en geluid naar elkaar te sturen. Dit heeft de provider verteld aan Telecompaper. Message+ maakt gebruik van de diensten van Joyn, een WhatsApp-concurrent van Vodafone, T-Mobile en Telefonica. Volgens Vodafone gebruikt Message+ als basis SMS en hebben gebruikers daar bovenop toegang tot een chatdienst en bestandsdeling. De app kan communiceren met toekomstige apps van andere providers die Joyn gebruiken.

Update april 2014: Vodafone Message+ is inmiddels beschikbaar op Android. De iPhone-versie laat nog op zich wachten.

Afgelopen jaar kwamen er al berichten voorbij over Joyn. Zo bleek dat data verbruikt door de berichtendienst in Duitsland bij T-Mobile buiten je databundel valt. In Duitsland is Joyn ook alweer een tijdje te gebruiken vanuit een gelijknamige iPhone-app. Deze is niet in de Nederlandse App Store te vinden. De uitspraken van Vodafone tegenover Telecompaper wijzen er op dat wij niet dezelfde app zullen krijgen, maar een nieuwe applicatie met de naam Message+.

Of er ook specifiek een iPhone-app van Message+ in Nederland zal verschijnen is nog niet bekend, maar op de Britse site van de operator staat de app al vermeld. Daar staat dat de iPhone-app in 2014 komt. In Google staat een Nederlandse webpagina voor Message+ vermeld, maar deze link leid naar een niet bestaande pagina.

Google-resultaten Message+

WhatsApp krijgt op zijn beurt binnenkort een update voor iOS 7. Afgelopen week bleek de laatste versie te zijn gepusht naar betatesters. De app-update zou ergens deze week wel eens kunnen verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 15:56
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.