Zens Modular Series oplaaddock.

Maak je eigen draadloze oplaaddock met de Zens Modular Series

Accessoiremaker Zens komt met een nieuwe serie draadloze opladers. De Zens Modular Series bestaat uit onderdelen die je zelf in elkaar kan zetten. Je maakt zo dus je eigen draadloze oplaaddock.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er zijn inmiddels heel wat alles-in-één draadloze opladers en AirPower alternatieven op de markt. Meestal gaat het dan om enkele opladers of oplaaddocks met bijvoorbeeld twee punten voor draadloos opladen. Als je nog steeds niet een oplader gevonden hebt die aan jouw wensen voldoet, dan is de Zens Modular Series misschien iets voor jou.

Zens Modular Series: maak je eigen draadloze oplader

De basis van de draadloze oplaaddock bestaat uit een standaard onderdeel. Vervolgens kun je hier uitbreidingen via magneten aan vast maken. Als basisonderdeel kan je kiezen uit drie varianten: een verticale, enkele of dubbele draadloze oplader. De dubbele kan twee apparaten tegelijkertijd opladen en heeft een vermogen van 30W. De enkele en verticale hebben elk 15W vermogen, waarbij je bij de tweede je iPhone rechtop kan zetten. Qua prijs variëren deze basisopstellingen van €59,99 tot €99,99.

Zens Modular oplaaddock met staande oplader.

Op zo’n basisdeel kan je tot vier extensies aansluiten. Deze verbind je via de magneten aan de zijkant van het basisstation. Er zijn in totaal drie verschillende extensies: een enkele draadloze oplaadpunt (bijvoorbeeld voor een iPhone of AirPods), een Apple Watch-oplader en een usb-hub (voor het aansluiten van een oplaadkabel). De prijs voor de eerste twee onderdelen is respectievelijk €39,99 en €49,99 per stuk. Wat de usb-variant gaat kosten, is niet duidelijk.

Zens Modular oplaaddock met dubbele oplader en Apple Watch.

Je kunt in totaal vier extensies op één basisstation aansluiten. In theorie kun je zo dus een draadloze oplader met vier Apple Watch-docks maken. Je kunt de extensies alleen naast elkaar bevestigen. Bij het verticale basisstation kan dat alleen aan de rechter kant.

Zens Modular Series oplaaddock.

De onderdelen zijn gemaakt van gerecycled plastic. Alle opladers zijn Qi-gecertificeerd. De verkoop begint vandaag via de website van het Nederlandse bedrijf. Onlangs kondigde Zens ook al de alles-in-één MagSafe oplaaddocks aan.

Bekijk ook

Zens komt met nieuwe MagSafe-geschikte alles-in-één opladers

Het Nederlandse accessoiremerk Zens komt met een tweetal nieuwe MagSafe-opladers. In beide opladers moet je zelf je eigen MagSafe-oplader stoppen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.