Picture in Picture op de iPhone met FaceTime.

FaceTime-gesprekken nu in 1080p op iPhone 8 en nieuwer

Apple heeft in iOS 14.2 een verbetering doorgevoerd die je misschien niet direct hebt opgemerkt. Maar je gespreksgenoten wel: je zag er opeens veel scherper uit tijdens het videobellen.

FaceTime 1080p

In de iOS 14.2 heeft Apple voor de iPhone 8 en nieuwer ondersteuning voor 1080p FaceTime HD-video toegevoegd. Dit werkt via Wifi op de meeste toestellen, maar op de iPhone 12-serie werkt het ook via 5G. Het werd nooit genoemd door Apple zelf, maar werd ontdekt door MacMagazine. Ook de pagina met specs voor apparaten zoals de iPhone XR blijkt te zijn bijgewerkt met nieuwe informatie, nadat de update in november verscheen. Voorheen noemde Apple niet de mogelijkheid om 1080p-gesprekken te voeren en was de maximale videokwaliteit 720p.


Overigens was de verbeterde FaceTime-kwaliteit naar 1080p al een keertje opgemerkt als ‘verborgen’ functie van iOS 14. Het was iets wat Apple zelf niet op het podium aangekondigde, maar wat wel op de rol stond om nog met deze release te worden ingevoerd.

Picture in Picture op de iPhone met FaceTime.

Het verschil zou volgens MacMagazine “duidelijk merkbaar” moeten zijn, maar gek genoeg had nog niemand het sinds de release op 5 november spontaan opgemerkt. Op de iPad is de HD-kwaliteit nog niet beschikbaar. Er zijn nog meer interessante iOS 14.2-functies, zoals Shazam in het Bedieningspaneel, herkenning van oordopjes en de nieuwe Intercom-functie, waar je een HomePod voor nodig hebt. Ook kun je tegenwoordig FaceTime picture-in-picture gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.