Met de Rabobank-widgets kun je snel overboeken, maar saldocheck ontbreekt

De Rabobank-app heeft nu widgets voor iOS 14. Daarmee kan je snel overboeken, een betaalverzoek aanmaken en meer. Maar helaas ontbreekt de mogelijkheid voor het checken van je saldo.

Onlangs kreeg de ING-app widgets voor iOS 14. De app van ING had al een widget voor het checken van je saldo, maar met de nieuwe widgets kun je ze ook rechtstreeks op je beginscherm zetten. Nu heeft ook de Rabobank-app widgets gekregen, maar helaas is deze wat minder bruikbaar dan die van ING. Met de Rabobank-widget kun je drie dingen doen: overboeken, betaalverzoek maken en naar de berichten van de bank gaan.

Rabobank app met widgets voor iOS 14

De Rabobank-widget voeg je toe door een appicoontje ingedrukt te houden en te kiezen voor Wijzig beginscherm. Je kan ook een lege plek op het beginscherm ingedrukt houden of naar het widgetoverzicht gaan en onderaan op Wijzig tikken. Vervolgens tik je op het plusje en zoek je naar de Rabobank-app. Zorg er wel voor dat de app geüpdatet is naar versie 7.9 of nieuwer en dat je na het installeren van de update de app een keer geopend hebt.

Rabobank widgets in iOS 14.

Er is een kleine en een grote widget. In de kleine widget kun je één grote knop kiezen. Hou de widget ingedrukt en kies voor Wijzig widget om jouw actie te kiezen. De bredere widget heeft alle drie de knoppen bij elkaar. Behalve los op je beginscherm, kun je de Rabobank-widget ook in een widgetstapel zetten. Lees ook onze tip over het instellen van widgets op de iPhone en iPad.

Rabobank widget aanpassen.

Zelfde resultaat via Quick Action
Of de widgets nu heel veel toevoegen, valt te betwijfelen. Je kunt namelijk exact hetzelfde doen door het appicoontje ingedrukt te houden via de Quick Actions. Ook dan verschijnen knoppen voor Overboeken, Maak betaalverzoek en Bekijk berichten. Het voordeel van deze methode is dat een gewoon appicoontje veel minder plek inneemt op je beginscherm.

Rabobank widgets vs Quick Actions via appicoontje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.