Reacties voor: Zelfs met iPhone meegerekend daalt de iPod-verkoop

De verkoop van iPods zwakt af, zelfs als je de verkoop van de iPhone meetelt. Het is onduidelijk waaraan dat ligt: Apple-topman Oppenheimer ontkent dat er sprake is van verzadiging en de kans dat kopers massaal zijn overgestapt op concurrerende mp3-spelers zoals de Zune lijkt ook niet aannemelijk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. Alhoewel het in het artikel zelf al wordt ontkracht klopt de titel natuurlijk niet : de verkoop van iPods daalt niet, maar stijgt minder hard. Er had kunnen staan : “Zelfs met iPhone meegerekend groeit verkoop iPod minder hard”, bijvoorbeeld.

  2. En het was niet zozeer de dalende groei wat ervoor zorgde dat de koers kelderde als wel de lagere verwachtingen voor het komende kwartaal.

  3. Dat je de iPhone meetelt in de verkoopscijfers is eigenlijk het verbloemen van goede/slechte cijfers, ten gunste van de iPod, met een belachelijk excuus. Dat doet SonyEricsson ook niet, of beginnen we nu ook te zeggen dat de verkoop bij Nokia van de mp3 spelers (ingebouwd in de telefoon, dus) drastisch is toegenomen? Ik kan best begrijpen dat men als iPhone-fanaat, maar al te graag Apple op een voetstuk plaatst, maar laat het dan tenminste eerlijk gebeuren en doe net zoals elk ander bedrijf zijn cijfers voorschoteld, he? Apple had mss correcter moeten inschatten of de ingebouwde iPod, een negatieve invloed zou hebben op de verkoopcijfers van de iPod ansich. Trouwens in mijn directe omgeving zijn de mensen die hier een iPhone hebben, zakelijke gebruikers en de iPod wordt maar door een enkeling gebruikt. Dus zoveel invloed zal die wel niet hebben op de iPod gebruikers. Trouwens het valt mij op bij de jeugd, dat die liever een iTouch hebben EN een gsm. 🙂 Dus die kopen eerder een iTouch en zeker geen iPhone. Scheelt ook een paar honderd €’s.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.