Apple verkocht afgelopen kwartaal 2,1 miljoen iPhones

Apple heeft het afgelopen kwartaal 2,1 miljoen iPhones verkocht en is vast ervan overtuigd dat het geplande doel van 10 miljoen iPhones aan het eind van 2008 haalbaar is.

OppenheimerIn een conference call na afloop van de bekendmaking van Apple’s kwartaalcijfers gaf CFO Peter Oppenheimer nog wat meer details. Apple heeft afgelopen kwartaal een recordomzetwinst van 1,56 miljard dollar gemaakt. Uit de cijfers blijkt dat Apple al lang geen computerfabrikant meer is: op dit moment komt al 50% van de omzet uit muziek (preciezer: iPod en iTunes). Mensen kopen ook een steeds duurdere iPod: de gemiddelde verkoopprijs van de iPod is nu 180 dollar. Ook de iPhones deden het goed: Apple verkocht in het eerste fiscale kwartaal van 2008 maar liefst 2,135 miljoen iPhones.

Helaas wilde Oppenheimer geen details geven hoe de verkoop van iPhones over de verschillende markten is verdeeld. Wel wilde hij melden dat er met iPhones en bijbehorende accessoires 241 miljoen dollar omzet is gemaakt. Ook indrukwekkend zijn de verkoopcijfers van de (fysieke) Apple Stores: van de 504.000 Macs die er verkocht werden, ging 50% naar switchers, oftewel nieuwe Mac-gebruikers. De persoonlijke training in de Apple Store was ook populair: meer dan 300.000 mensen lieten zich trainen door een ‘genius’.

Voor het komende kwartaal zijn de verwachtingen minder hoog gespannen, mede omdat dit vlak na de feestdagen het zwakste kwartaal van het jaar is. In het aansluitende vragenrondje kreeg Oppenheimer nog de vraag of de geplande verkoop van 10 miljoen iPhones eind 2008 haalbaar zou zijn. Hij reageerde daarop met de woorden: “We zijn zeer overtuigd, dit doel te kunnen bereiken”. Ook was er een vraag over de afgenomen vraag naar iPods, maar Oppenheimer denkt niet dat de markt voor mp3-spelers verzadigd is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2008, 15:11
Categorie Apple
Onderwerpen cijfers, kwartaalcijfers, omzet, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.