Reacties voor: Zambilight maakt van gewone tv een Ambilight-televisie

Zambilight is een oplossing om van je gewone televisie een Philips Ambilight-televisie te maken. Voor zo'n 50 euro kleurt de televisie mee.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Ik ben toch altijd gevoelig voor dit soort gadgets en artikelen 🙂

    Nu wachten tot april.

  2. ik had hen al besteld ben zo benieuwd. Kan niet wachten tot ik hem heb.

  3. er is een webshop in nederland waar je een raspberry pi met boblight kan kopen zit wel op 125€

  4. Hoe weet je of je tv een usb poort heeft die die functionaliteit ondersteund of is simpelweg usb voldoende en doet de raspberry met accessoires de rest?

  5. Ik vind het persoonlijk pas interssant worden als je ook je Philips hue lampen er op kan aansluiten. Jammer genoeg kon ik dat niet terug vinden op de site

  6. Leuk voor de hobbyist, maar dit systeem werkt nog niet zo mooi als dat van Philips. Maar als je geen Philips tv wilt dan is dit wel de mooiste/beste oplossing voor ambilight. Ik heb meerdere oplossingen gezien die meer knutsel werk vereisen.

    Ik heb een 4k tv van Philips. De hue lampen van Philips en een fidelio set van Philips, dus series kijken is een genot met een systeem dat perfect met elkaar werkt. En natuurlijk perfecte connectie met Apple.

  7. Het demofilmpje toont mooi de foutjes, overbodige flitsen en onregelmatigheden links en bovenaan, en heeft er al iemand gedacht hie het videosignaal aangeboden gaat worden aan de raspberry? Lijkt me raar als je bv via hdmi van de settopbox kijkt, want de hdcp key kan je niet ‘faken’

  8. @Donovanaray: ik heb een 21:9 ambilight en heb hue lampen erbij, en toch deze besteld, vanwege de response tijd voor de onderzijde ..,

  9. Origineel geplaatst door Guido
    Het demofilmpje toont mooi de foutjes, overbodige flitsen en onregelmatigheden links en bovenaan, en heeft er al iemand gedacht hie het videosignaal aangeboden gaat worden aan de raspberry? Lijkt me raar als je bv via hdmi van de settopbox kijkt, want de hdcp key kan je niet ‘faken’

    lezen graag bij de kickstarter ..,

  10. Dit .. Dit is pas iets waarin ik wil investeren! Maar hoe werkt het ?? Is het gewoon in het usb gedeelte plaatsen van de tv of heb ik iets meer nodig dan dat ??

  11. Ik heb dat Russische systeem dat op kockstarter stond. Uiteindelijk niet echt blij mee. Voeding piepte, en ze wilde deze niet vervangen. Later zelf een nieuwe voeding gekocht, bleek het apparaat zelf ook wat te piepen. En de software wordt niet doorontwikkeld, waardoor de nieuwste versie nog geen plug-ins ondersteund…. Uiteindelijk laat ik hem tegenwoordig maar bewoon uitgeschakeld staan. Terwijl het best chill is als het goed werkt.

  12. Plaats dan ook even over Ambivision.
    Staat op Indiegogo en ziet er veel beter uit dan zambilight. Professioneler filmpje en beter reactievermogen.

  13. Direct besteld, ziet er goed uit. Is het al April?! 😉

  14. Hier is namelijke een betere variant die al veel eerder dan dit systeem is.
    Misschien een duidelijke kopie wat ze gedaan hebben

    Maar er is wel veel vraag na. Ik zou graag ook zo iets willen. ik vraag me alleen af wanneer zo iets op de nederlandse markt verschijnt.

  15. Een paar maanden terug heb ik zelf een ambilight gemaakt. Als basis heb ik de onderdelen van lightberry.eu gebruikt.

    Daarna zag ik het Zambilight project op Indiegogo. Ik ben dit project blijven volgen aangezien ik het gevoel heb dat ze het product niet voor dat bedrag kunnen produceren. Zelf was ik namelijk meer dan drie keer zoveel kwijt.

    PAS OP MET ZAMBILIGHT.
    Als ik de gegevens bekijk over de zambilight dan geloof ik niet dat dit project kan kloppen.

    Iemand geeft in de reacties op een forum aan dat de foto’s van hem zijn.
    Lees het commentaar onderaan de genoemde pagina maar eens….

    Het product zou rond $59 kosten. Maar alleen de raspberry die ze meeleveren kost al 30 dollar. De led strips kosten toch al minstens 15 euro per meter. En ze ondersteunen tv’s tot 60 inch. Dus dat is al gauw een rol van 5 meter. Dan nog de HDMI splitter en de HDMI2AV in een eigen behuizing. Kabeltjes, voedingsadapter e.d. Dit kan volgens mij nooit voor die 59 euro.

    Persoonlijk zou ik wachten tot het Indiegogo succesvol voltooid is voordat ik hier een pre-order zou doen.

  16. Origineel geplaatst door Dinesh
    Hier is namelijke een betere variant die al veel eerder dan dit systeem is.
    Misschien een duidelijke kopie wat ze gedaan hebben

    Maar er is wel veel vraag na. Ik zou graag ook zo iets willen. ik vraag me alleen af wanneer zo iets op de nederlandse markt verschijnt.

    Er is wel duidelijk een groot verschil tussen de twee:
    It is a complete standalone device!

    Daarnaast kan deze vanwege het bovenstaande dus met alle invoerbronnen samenwerken. Bijvoorbeeld een Xbox, iets wat lightpack niet kan (deze werkt alleen maar met HTPC’s). Als laatste pluspunt is er nog de grote van schermen dat deze ondersteund. Lightpack ondersteund tot 50 inch. Daarna heb je er 2 nodig. Dit product ondersteund tot 60 inch.

    Al met al ben ik veel verhalen over dit product aan het lezen en word ik nog niet enthousiast. Ik wacht tot de eerste echte reviews…

  17. Is niet nieuw dit.. Heb zelf al een tijd een lightberry in huis en werkt beter dan ambilight stukken stukken beter!

  18. Daar gaat alle meerwaarde die Philips TV’s voor mij hebben..

  19. Idee zoals Lightberry. Toevallig 2 weken geleden besteld en ben aan het wachten op de levering…

  20. @Danny: Ik denk zelf niet dat het een scam project is, ga er ook één bestellen en kwam deze link ook tegen.

    De eigenaar van die post zegt dat het idee ‘zambilight’ gekopieerd is van zijn eigen implementatie voor ambilight, dat zou kunnen natuurlijk waardoor zij onderling ruzie kunnen krijgen wat betreft de rechten, maar volgens mij gaat die zambilight er gewoon komen hoor. 🙂

  21. @Danny: Na wat opzoekingswerk blijkt er veel bewijs te zijn dat dit een scam is. Maar heb daarnet mijn een refund gevraagd en binnen de 2 minuten kreeg ik een antwoord en een paypal refund. Hij legde mij uit dat mensen alles te snel verwachten en daardoor zo dingen posten. Als het een scam zou zijn had ik mijn geld niet teruggekregen.

    Ik hou het project in de gaten en kijk naar de eerste levering.

  22. Ik heb ‘m direct besteld, kreeg ook binnen een paar minuten antwoord op een inhoudelijke vraag.

  23. @Guido: Ik heb zo een setje zelf gemaakt. En het systeem is al volgt.
    * situatie voor de lampjes. HDMI toestel (vb ps3 ) = > surround => tv.
    * situatie met lampjes: HDMI toestel ( vb ps3 ) => surround => HDMI splitter. => 1 naar tv
    HDMI splitter => 2 naar omvormer van HDMI naar composite. => naar PI.

    Hierdoor heb je nog steeds een HDCP verbinding tussen je tv en PS3 toestel. Maar tak je ook af voor via composite de pi informatie te geven.

  24. Heb wat vragen gestuurd naar de makers van ambivision over hun product en de concurrentie en kreeg het volgende antwoord.AmbiVision stands out by (related to Zambilight/Lightberry):

    – simplier configuration (setting the number of LEDs is enough),
    – better design and more proffesional approach and support,
    – processing without any delays and much more refresh rate (it’s not a software solution),
    – wall adaptive function,
    – escort you safely to bed,
    – eyestrain reduction function,
    – higher brightness and resolution (we used LED strip with high density of LEDs),
    – remote control

  25. @Joost: En hiermee weet je dan ook reeds veel, dit is een project dat gewoon niet kán, zeker niet aan die prijs. en als ze denken dat Philips (TP-Vision) dit officieel op de markt gaat laten komen, denk eens tweemaal na… Dit is gecopyright, niemand buiten Philips heeft dit, waarom denk je?

  26. It turns out that this project is a whole scam. Evidences have been posted on the facebook group of the backers. Please spread the word!

  27. WAARSCHUWING!

    Dit is pure oplichting, heel veel mensen hebben hier in geïnvesteerd maar tot op heden niets ontvangen.

    Misschien moet iculture zich eerst verdiepen in een product voordat ze het op de site vermelden.

    https://www.facebook.com/groups/zambilight/1034162436723387/?notif_t=group_activity

  28. Jullie zijn nog niet overtuigd dat het een fake project is. Na mail contact met de makers van Zambilight, ontving in een mail met de volgende tekst: ”Something went wrong we put you on the refund list”. Na tweede verstuurde mail, geen reactie meer.

    Op diverse sites zijn negatieve berichten te vinden.
    Ik denk dat de signalen overtuigend genoeg zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.