zambilight-televisie

Zambilight maakt van gewone tv een Ambilight-televisie

Zambilight is een oplossing om van je gewone televisie een Philips Ambilight-televisie te maken. Voor zo'n 50 euro kleurt de televisie mee.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

zambilight-televisieWil je leuke kleurtjes rondom de televisie? Normaal heb je daar een Philips-televisie met Ambilight voor nodig, maar met Zambilight kan het veel goedkoper. Voor $60 koop je een Zambilight-kit, die je via een iPhone-app kunt bedienen. Maar je zult er nog wel even op moeten wachten, want de levering vindt pas in april 2015 plaats. Zambilight wordt gemaakt door een team uit België.


Update 20 februari 2015: Indiegogo-backers van dit project zijn inmiddels boos en eisen hun geld terug omdat het te lang duurt om de Zambilight te ontvangen. In deze Facebook-groep kun je meepraten. Als iCulture zijn we op de hoogte dat de levering van de Zamblight lang duurt, maar we zijn nog niet overtuigd dat het project ‘fake’ is, zoals sommige klagers beweren.

Zambilight organiseerde in 2014 al een crowdfunding-campagne op Indiegogo. Normaal gesproken is het dan einde campagne, maar Zambilight mag meedoen aan een nieuw pilotprogramma van Indiegogo, waarbij campagnes nog wat langer mogen doorlopen. Ondertussen is de productie al gestart en zijn de eerste Zambilight-kits afgeleverd bij de crowdfunders, maar je kunt nog steeds meedoen. Voor $60 inclusief wereldwijde levering haal je de Zambilight in huis.

Bij Zambilight krijg je een Ambilight-lichtervaring terwijl je naar de televisie zit te kijken. De oplossing maakt gebruik van een Raspberry Pi en een kastje om het signaal te ontvangen. Realtime wordt de kleur van de tv-beelden geanalyseerd om vervolgens de ledlampjes aan de achterkant van de tv mee aan te sturen. Merkbare vertraging is er niet en je krijgt dus echt hetzelfde effect als bij een Philips-televisie. Het werkt ook bij het spelen van games op de televisie.

Je zult nog wel zelf wat moeten gaan knutselen. In het pakket vind je een strip met ledlampjes, die wel wat vergelijkbaar is met de Philips Hue LightStrips. Je plakt ze achterop de televisie, die maximaal 60-inch mag zijn. Heb je een grotere televisie, dan heb je een grotere lichtstrip nodig en die leveren de makers nog niet. Via een iPhone-app kun je de intensiteit en helderheid van de Zambilight instellen.

Meer informatie: Zambilight.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.