YouTube TV-modus te besturen vanaf iPhone

YouTube TV is een modus voor de bekende videosite, die hem beter bestuurbaar vanaf een televisie maakt. Je kunt YouTube TV ook besturen vanaf je iPhone.

YouTube TVYouTube heeft YouTube TV geactiveerd, een geliktere variant van YouTube’s Leanback-functie. Door de website in deze modus te bekijken, kun je makkelijker video’s opzoeken en bekijken op een computer die aangesloten is op een televisie. YouTube TV brengt ook een aantal voordelen met zich mee voor iPhone-bezitters: door een iPhone aan je YouTube-account te koppelen, kun je de iPhone als afstandsbediening gebruiken voor de computer waarop je YouTube bekijkt.

Je activeert YouTube TV door YouTube te bezoeken via de link youtube.com/tv. Deze site biedt een webapplicatie van YouTube met grotere knoppen. Deze knoppen zijn nog steeds goed te bekijken als de computer aangesloten is op een televisie die wat verder van je af staat. Je kunt YouTube ook besturen met de pijltjesknoppen van je toetsenbord.

YouTube TV screenshot

Wil je de browser met YouTube-video’s besturen vanaf je iDevice, dan ga je naar de YouTube-site op je iPhone, iPad of iPod touch. Hier druk je op de rasterknop bovenin beeld en kies je voor ‘TV toevoegen’. Er wordt gevraagd naar een koppelingscode, die je vindt door vanuit de browser met YouTube TV te kiezen voor ‘Aanmelding en instellingen’ en vervolgens ‘Apparaat Koppelen’. De iPhone is na koppeling niet een directe afstandsbediening. In plaats daarvan zoek je op je iPhone naar filmpjes op de mobiele site, die automatisch in de browser met YouTube TV worden afgespeeld.

YouTube TV is een concurrent op apps zoals WappZapp, die het mogelijk maken om zonder tussenkomst van een Apple TV video’s op je iPhone te bekijken op een televisie. Het is ook al een tijdje mogelijk om vanaf de Apple TV naar YouTube-video’s te bekijken. Een Apple TV kan tevens op de iPhone geopende video’s afspelen met behulp van AirPlay. De nieuwe YouTube-app voor iOS 6 heeft hier echter wat moeite mee.

Bron: Mashable via Tuberz.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2012, 22:30
Categorie Apple
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.