Reacties voor: Apple brengt Xcode 7.0.1 uit, lost bugs met App Thinning op

Apple heeft Xcode 7.0.1 uitgebracht voor ontwikkelaars. Daarin worden een aantal bugs opgelost. De belangrijkste is dat App Thinning weer werkt, de techniek waarbij je apps op maat kunt downloaden, afgestemd op jouw iDevice.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Als voorbeeld voor ODR wordt steeds (alleen) het gefaseerd binnenhalen van game(level)s gegeven.
    Maar zou dat zich ook goed lenen voor andere notoire ‘opslagvreters’ zoals navigatieapps met offline kaartmateriaal? Of verliest dan zowel de app maker (bv TomTom) als jij (als gebruiker) de controle welke (kaart)resources wanneer gedownload worden, zodat je onvermijdelijk pas in het buitenland met hoge (data)roamingtarieven de lokale kaarten zou ophalen?

    Het klinkt als een potentieel heel mooie techniek voor andere grote apps dan alleen maar games, maar daar konden wel eens de nodige haken en ogen aan zitten als resources te automatisch worden gedownload en verwijderd. Het lijkt mij dat de app toch zal moeten triggeren wanneer nieuwe resources nodig zijn en aangeven wanneer oude echt misbaar/overbodig zijn geworden.

    Iemand een idee?

  2. Als ze nu ook gewoon eens stoppen met het automatisch plaatsen van hun eigen niet lopende apps!
    Dan scheelt dat ook weer ruimte.
    Zoals nu weer dat zoek vrienden app pff en als je het nog kan verwijderen is het geen probleem maar ook dat kun je niet!

  3. ODR lijkt mij een slechte ontwikkeling en ik hoop dat het ook uit te schakelen is.

    Ten eerste heb ik een kleine databundel maar wel 128 GB aan opslagcapaciteit. Ik heb er totaal geen moeite mee dat een spel een paar GB is, maar wel als er continu vanalles gedownload moet worden (en altijd weer net als je geen Wi-Fi hebt).

    Ten tweede: wat gebeurt er als een ontwikkelaar vindt dat het mooi geweest is en het spel verwijdert? Nu is dat geen probleem, want ik heb een backup op mijn computer. Ik kan het dus altijd van mijn iPhone of iPad verwijderen en opnieuw installeren.
    Maar als extra levels die ik moet downloaden niet meer beschikbaar zijn omdat deze van de server zijn verwijderd? Dan kan je je spel nooit meer spelen. Helemaal vervelend als je ook nog eens een hoop geld hebt betaald voor het spel, want ik koop veel premium games.

  4. Heel leuk doe xcode 7.0.1 maar als je een app wilt insturen voor review zegt iTunes Connect dat je geen apps met beta software kunt insturen. Blijkbaar kent iTunes Connect versie 7.0.1 zelf nog niet. Blijken meer mensen last van te hebben. Beetje slordig van Apple. Maar zal wel snel opgelost worden.

  5. Ik hoop dat Apple de fix ook snel toe gaat passen op hun eigen apps. Door de bug is de wallet app niet te gebruiken zonder display zoom aan te zetten. Ja ik heb de Back-up van mijn 5S teruggezet op de 6S waardoor dit probleem is ontstaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.