Reacties voor: WSJ: nieuwe iPhone helft kleiner en goedkoper, plannen voor gratis MobileMe (Update: meer details)

Wall Street Journal meldt dat Apple werkt aan een nieuwe lijn iPhones die ongeveer de helft kleiner zijn dan de iPhone 4 en ook de helft goedkoper is. Het toestel wordt naast de iPhone 4 op de markt gebracht. Daarnaast overweegt Apple ook om de MobileMe-dienst gratis te maken.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 74 reacties

  1. MobileMe zouden ze idd gratis mogen maken ja. Is mij nu nog te duur!

  2. Haha, grappig filmpje xD

  3. Hier is toch niet mee te bellen :S

  4. Vindt ik minder interessant nieuws. Ben veel meer benieuwd naar de nieuwe (grote) iphone.

    Met een nog kleiner scherm word het wel echt turen.

  5. Mobile Me alweer gratis? Eert zien, dan geloven… Maar het zou natuurlijk wel heel mooi zijn!

    En een iPhone die maar de helft is van een normale iPhone…? Wat heb je eraan en wie zou nou zoiets willen hebben. Dat werkt toch niet!?

  6. Het huidige iPhone formaat heeft me tot nu toe nog altijd weerhouden van de aanschaf. Ik ben erg gecharmeerd van de aangekondigde HP Veer webOS.

  7. Hahaha lollig filmpje!!!!!!

  8. Het filmpje is echt niet waarheidsgetrouw volgens mij

  9. Wedden dat alle schoolkinderen die kleine iPhone gaan kopen…

  10. Origineel geplaatst door Someone
    Het filmpje is echt niet waarheidsgetrouw volgens mij

    Dat noemen ze humor.

  11. Logisch om alleen nog maar via de AppStore de App’s te verkopen. Kijk maar naar iLife pakket. Ik heb Garage niet nodig dus kan goed af met de losse App’s. Lagere prijs, sneller gekocht. En…willen waarschijnlijk meer controle over datgene wat ze verkopen en hoeven ze geen marge af te geven aan resellers.

  12. Het is ergens wel redelijk logisch. Een kleinere lichtere iPhone die zich richt op de basis gsm functies kan met zijn scherpere prijs een heel nieuw deel van de markt aanspreken.

    Mensen die zo eentje kopen zullen nooit echt veel apps installeren, maar eerder een gsm willen die kan bellen, sms’en en mails checken…. Het gebruiksgemak van iOS zou deze mensen ook wel enorm aanspreken…

    Apple heeft ondertussen ongetwijfeld zowel de kennis als productiemiddelen om zo een degelijk toestel te produceren, waarom zouden ze de kans laten liggen.

  13. Origineel geplaatst door Joost
    Wedden dat alle schoolkinderen die kleine iPhone gaan kopen…

    en dat is erg omdat ?

    ik vind juist goed idee 🙂 ik zal dan ook wel elk jaar goedkopere iphone kopen. heb nu een iphone 4 32 gig maar dat doe ik niet elk jaar. 200 euro kun je elk jaar nog wel doen 🙂

  14. Beste god, zorg dat Steve Jobs beter wordt en heel snel MobileMe gratis maakt!
    =D

  15. Ik denk dat ze MobileMe echt niet gratis gaan maken!

    En ik vraag me af of er ook een kleine iPhone komt. Ik vind het niks voor apple. Het zal ten eerste niet origineel genoeg zijn en ten tweede ook niet gebruiksvriendelijker.

    Als ik een gerucht hoor dat er van een bepaalde telefoon een kleine en een normale versie komt moet ik aan Nokia en dat soort merken denken, niet aan apple

  16. Ben wel benieuwd naar de iPhone ‘nano’
    het is een slimme keuze van apple en zal een nieuwe doelgroep erbij krijgen, al neemt het wel een beetje exclusiviteit weg van apple..

  17. Ja… Ik weet het niet… Maar toch maar even wachten met mobileme aanschaffen :-). Van mij hieft het niet perse gratis, want dan zal je wel weer minder krijgen, maar bijvoorbeeld 39 of 29 euro per jaar zou perfect zijn!

  18. MobileMe Gratis?!
    Dacht het niet…
    Ik heb net even voor een jaar voor betaald…. (wel via Ebay weliswaar)
    Verbeteren zou ik wel willen. iDisk snelheden zijn nou niet bepaald superieur te noemen…
    Ook nieuwe functies lijkt me cool. Alleen als ik zo zit te denken. Dropbox en andere online opslag aanbieders zijn ook niet gratis.

  19. Ben benieuwd of er naast een kleinere opslagruimte dan ook andere beperkingen zullen zijn qua functionaliteiten enzo.

  20. Ik betaal graag voor MobileMe! (ook via eBay, maar dan nog). Genoeg mensen die er wel voor willen betalen.

  21. Iedereen die een iPhone Nano “niks voor Apple vindt” moet het nieuwste stukje van Graham eens op http://www.cultofmac.com lezen. Hier legt hij uit dat Apple dit eigenlijk al veel vaker gedaan heeft.
    MobileMe gratis maken lijkt me een slimme zet omdat dit iOS op nog een andere manier superieur maakt tegenover Android. Ook denk ik dat veel bedrijven dan de iPhone zullen overwegen vanwege betere sync-opties.
    Het online iTunes lijkt me wel succes te hebben als je kijkt naar hoeveel succes Spotify heeft. Mensen zijn al vertrouwd met iTunes en zullen daarom denk ik sneller zo’n abonement nemen.
    Ten slotte wilde ik nog even zeggen dat dat van “alle schooljongens gaan die iPhone Nano dan kopen” een wel heel erg slecht vooroordeel is, ik denk namelijk dat er genoeg volwassenen zijn die liever een meer betaalbare telefoon hebben met het gebruiksgemak van iOS en natuurlijk het feit dat ik een schooljongen ben en gewoon een iPhone heb.

  22. Let op!

    Wall Street Journal heeft na publicatie nog enkele nieuwe details toegevoegd, waaronder informatie over de nieuwe kleinere iPhone, de opvolger van de iPhone 4 en een iTunes-streamingdienst. Het artikel is bijgewerkt met deze nieuwe informatie.

  23. MobileMe hoeft van mij echt niet gratis, maar wel een redelijkere prijs. 79 euro (officieel dan) zit er voor mij absoluut niet in, daarvoor biedt de concurrentie teveel gratis en laat MobileMe teveel wensen over. Mijn laatste demo was drie maanden geleden en het web-interface was nog steeds ontzettend traag en soms onbruikbaar. Ik blijf nog wel bij Yahoo als subscriber.

  24. 1 april is ook niet echt ver weg meer.
    langzaam opbouwen die “geruchten”

  25. Snappen mensen niet dat dit ook gelijk wel verwaarlosing kan worden?

    Mensen die dat ding aanschaffen gaan dan klagen over de functionaliteit. Niet goed kunnen gamen etc.

    De iphone is gewoon de iphone zoals die nu is. En alles wat je er nu mee kan. Als je de zelfde uittbrengt maar dan kleiner zodat ie goedkoper word. Verlies je direct veel functies de iphone de iphone maken.

    Je moet juist gewoon betere reclame campagnes lanceren en zorgen dat mensen gewoon de iphone 4 / 5 nemen zoals die is.

    En laten zien dat een duur abbonement het waard is voor alles wat je er voor terug krijgt.
    En niet een flut klein ding uitbrengen.

    En dan geen homeknop meer.. Nooit meer 1 hand iphonen..

  26. Nou, ik geloof dat filmpje niet hoor…. dat is nep….het feit dat ie met zijn stanleymes de verkeerde kant op snijdt…met de botte kant….bewijst dat het niet kan !!

    ;-))

  27. Kijk gewoon op Ebay. Daar wordt MobileMe aangeboden voor ca. 45 euro. Volledig legaal. Je krijgt je code toegestuurd per mail binnen een dag o.i.d. Deze wel aan het einde van je trail invoeren anders ben je je resterende gratis dagen van je trail kwijt en dat zou jammer zijn.

  28. Die iphone nano is van karton!

    Hij pakte een echte iphoneen die glimde en de nano niet

    Hij is echt nano

  29. Hallo,

    Ik lach me echt dood, wie gelooft dit nou.
    A. Apple pak het nooit zo in (te lelijk).
    B. het scherm is dof en hoe wil je daar iets op in typen (nummer bellen)?
    C. waarom word hij niet aangezet?
    Het is nog lang geen 1 April hoor, iets te vroeg.

    Groetjes J@n

    Oke hier het bewijs:
    http://www.youtube.com/watch?v=xu5xUyNVul0&NR=1

  30. Haha als de nano iphone nou een geheugenstickie was zou ik het wel kope xd

  31. goede zaak als ze met een kleiner model uitkomen
    want de huidige iphone is toch maar een log ding als je die in je broekzak steekt
    en een kleiner goedkoper model zal een grotere groep mensen aanspreken zal die mocht hij er komen eerder kopen dan het duurder model en ook al zou die maar 100 euro goedkoper zijn 100 euro is 100 euro en er zijn genoeg dingen die ik met die 100 euro zou kunnen doen

  32. Een kleinere iPhone lijkt me wel tof, ook al ben ik blij met mijn iPhone 4 die ik zeker niet te groot vind. Ik kan me alleen niet voorstellen dat die iPhone nano een kleiner scherm krijgt, hoe kun je dan fatsoenlijk smsen en houd je alles overzichtelijk? Wat ik me wel kan voorstellen is dat de telefoon in de lengte korter is. Aangezien er naar geruchten geen home knop op gaat zitten kun je een iPhone bouwen die iets langer en breder is dan het scherm zelf en is dan een derde korter.
    We zullen het wel zien, het lijkt mij geen onrealistisch idee. Meer mensen zullen een iPhone kopen door de goedkopere prijs en zullen vervolgens ook makkelijker overstappen op de gewone iPhone omdat ze het gebruikersgemak zo fijn vinden.

  33. Steve Jobs is dus écht ZIEK in z’n hoofd om deze mini-iPhone te bedenken ..
    Weten we eindelijk om welke reden hij dus met ziekteverlof is! 😮

  34. wat is apple ironisch… ze vinden de iPhone uit, dan moet het groter met de iPad, en dan oppeens een iphone die kleiner is dan zijn oplader!

  35. @Jan: Ik hoop heel erg dat jij een troll bent, maar heb het vermoeden dat je gewoon ongelofelijk 1.0 bent en net “het internet” hebt gevonden…
    Maar we kunnen wel om je lachen.

  36. @Jan:

    Uhm….DUH!!!! Dat is dus juist de humor er van?!? *rolls eyes*

  37. De stukjes vallen samen! Android-killer on the way!

    Gruwelijk

  38. Logisch dat ze een goedkopere versie van de IPhone gaan uitbrengen, De enige reden dat veel mensen geen IPhone kopen is omdat dat ding zo ontzettend duur is, dit is bijna de enige manier om nieuwe klanten te trekken…

  39. Origineel geplaatst door Jan
    Hallo,Ik lach me echt dood, wie gelooft dit nou. A. Apple pak het nooit zo in (te lelijk). B. het scherm is dof en hoe wil je daar iets op in typen (nummer bellen)? C. waarom word hij niet aangezet? Het is nog lang geen 1 April hoor, iets te vroeg.Groetjes J@nOke hier het bewijs: http://www.youtube.com/watch?v=xu5xUyNVul0&NR=1

    Successful troll is successful?

  40. Jongens en meisjes,
    Begrijp nou toch dat die kleine iPhone gewoon een ander verdienmodel betekent.
    Apple geeft niets voor niets weg. De kostprijs van de huidige iPhone is echt niet 4 keer die van een kleinere.
    In plaats van de hoge aanschaf, verschuift de inkomsten gewoon naar het abonnement van streamen en jaarlijkse kosten van apps die gestreamd worden.
    Wederom kassa voor Apple.
    Apple is en blijft een marketing machine die geld moet maken uit de hypes die het creeert.

  41. Ik hoop dat wanneer MobileMe gratis wordt er wel meer server capaciteit beschikbaar komt in Europa. Nu is het online MobileMe soms niet vooruit te branden en krijg je bij Mail bijvoorbeeld regelmatig de melding dat de dienst ‘Currently unavailable’ is! Iets waar ik af en toe wel aan erger als ik op mijn werk zit en mijn iPhone thuis het laten liggen en in mijn pauze even ‘snel’ mijn mail wil checken.

    Kortom: als MobileMe zo traag blijft werken hoop ik niet dat het gratis wordt. Of ze moeten het zo maken dat een betalende gebruiker meer functies krijgt en een stuk sneller is dan voor eventuele gratis gebruikers!

    Maar ja, je moet iets te wensen over hebben! Dat houdt het leven spannend.

  42. Wat mij juist wel leuk lijkt, is het standaard Mac boot logo, met de witte achtergrond en het grijze Apple logo. En dan natuurlijk ook de bekende startup chime zoals we die gewend zijn van Mac. Lijkt me wel lachen.

  43. Nee geen kleinere iPhone 🙁
    Hou de 3.5 inch scherm.
    Kleiner lijkt me haast niet mogelijk met wat allemaal in de iPhone zit nog kleiner te maken.
    En ontwikkelaars moeten weer hun apps veranderen,
    Zee onwaarnschijnlijk dat ze een iPhone nano gaan maken.

  44. 30-4-2008 Nieuwe iPhone kleiner, lichter, gesubsidieerd voor $199?
    Toen dachten ze al of er een kleinere iPhone kwam xD
    Kleinere iPhone komt niet

  45. Ach , wat betreft die mobile my. Het enigste wat ik eraan zou gebruiken is de zoek mijn iPhone functie. Nu heeft m’n zusje de ipod4gen gekocht. Dus die heeft zoek mijn iPhone. Even inloggen met dat account op mijn iPhone 3GS en ik kan het ook gebruiken. Ik blij. Nu tijd dat iedereen gebruik kan maken van deze belangrijke optie.

  46. Mobile Me gratis maken, zeker. HP’s WebOS werpt z’n vruchten voor iOS gebruikers nu al af?

    iTunes streamingdienst. €10 per maand of €0,99 per 24-uur toegang tot de gehele iTunes library en Apple zit weer gebakken voor de komende periode:)

  47. @Gert-Jan:
    “ey Gert-Jan zijde gij ook hier?” ik wil ook een iets GROTERE
    iPhone, niet kleiner. en Mobile me moeten ze voor mij wat betreft het adresboek verbeteren, ik moet 9 van de 10 keer als ik op de telefoon een adres ingegeven heb alle gegevens door die van de computer vervangen en dan ben ik alle nieuwe adressen kwijt. Heb al 2 keer 4 uur gechat om het in orde te maken. maar het probleem blijft steeds weer terugkomen.

  48. Jammer, valt weer onder geruchten, en dan weer speculaties en nu al conclusies. Denk toch eens na jongens, waar gaat het heen zo?

    Zoals eerder gemeld, ik kan nog 1000 andere geruchten opnoemen, en ik ben niet de enige. Waarom altijd zo’n speculaties? Wacht gewoon af.

    @ifeun hehe, eindelijk iemand die het snapt! produkt marketing en verkoop modellen… Bedankt

    Iemand hier ooit van een Produkt Life Cycle gehoord? Denk daar maar eens over na voordat je over de iphone 5,6 of 7 begint

  49. Ik heb het niet zo op die digitale diensten. Houd mijn foto’s en muziek liever gewoon fysiek bij me. Moet er niet aan denken dat ik in de auto zit en door een netwerkstoring geen muziek kan afspelen!
    Alhoewel ik best begrijp dat Apple natuurlijk innovatief bezig wil blijven, zal ik die mobiele diensten echt aan me voorbij laten gaan. Veel meer interesse heb ik in de iPhone 5 (als die er komt) maar wel zuur dat ik nog eventjes aan mijn huidige contract voor de iPhone 4 vastzit.
    Als de nieuwe grote iPhone erbij komt en echt vernieuwend is zal ik het wel serieus overwegen om er een abo bij te nemen.

  50. Origineel geplaatst door Frits
    Logisch om alleen nog maar via de AppStore de App’s te verkopen. Kijk maar naar iLife pakket. Ik heb Garage niet nodig dus kan goed af met de losse App’s. Lagere prijs, sneller gekocht. En…willen waarschijnlijk meer controle over datgene wat ze verkopen en hoeven ze geen marge af te geven aan resellers.

    Dit zou niet heel handig zijn denk ik. Software en extra’s is waar de winkels aan verdienen. De apparaten zelf hebben een marge van niks voor de resellers. Als ze alles zelf gaan doen blijft geen enkele reseller hun spul verkopen. Ik denk dat ze een hoop nog via de winkel blijven doen. Anders raken ze een hoop verkopers kwijt

  51. Geen Home knop is volgens mij GEEN DFU MODE. een enorme ramp voor jailbreakers..

  52. Hmm, het lijkt mij zeer sterk hoor. Alle apps zijn voor een bepaalde resolutie gemaakt, en ontwikkelaars zitten er niet op te wachten om weer hun apps aan te passen voor een kleiner scherm. Dit snapt Apple zelf ook wel, en daarom dus hoogstwaarschijnlijke onzin.

    iPhone leeft op de apps die er voor zijn, wanneer ze deze stap zetten zullen de apps voor dit toestel ontzettend afnemen, want het is gewoon niet handig.

  53. Natuurlijk wordt Mobile Me gratis. Nu ks het nog een nieuwtje waarvoor mensen willen betalen, maar dit wil Apple uitrollen naar elke gebruiker. Ik heb het gisteren voor het eerst geprobeerd en het is een heel fijne dienst, maar uiteraard BELACHELIJK duur. De ontwikkelkosten zijn na verloop van tijd terugverdiend, dus er komt sowieso een daling in de prijs.

    En een kleinere iPhone gaat er natuurlijk ook komen. Is het niet nu, dan wel volgend jaar. Al is het alleen maar om te kunnen concurreren met de ouderwetse kleine telefoontjes. Éé is nog een heel grootarktaandeel af te snoepen van Nokia. En Apple snoept nou eenmaal graag 😉

  54. Al zouden ze die streaming dienst dan net als iTunes op 5 apparaten laten werken hebben ze al een heel groot voordeel op spotify!

  55. Vet klein, maar ik geloof niet dat dese echt is:S

  56. @Niels Bastian: Maar wat nou als de iPhone 4 nano de resolutie heeft van een 3GS?

  57. @samtulp6: Die DFU mode zit er echt niet speciaal voor jailbreakers op hoor 🙂 Zonder homeknop zul je er dus op een andere manier in kunnen komen. Pfiew!

  58. Ik heb mobileme fam pack via ebay gekocht en verdeeld over de 6 accounts. We betalen nu 12 euro pp per jaar. Cheap 🙂

  59. Een kleiner en goedkoper model is leuk vooral omdat ik iemand ben die graag altijd een reserve gsm wil bijhebben en alsook met een andere provider erin voor het geval dat…….
    Laat maar komen die mini iphone ;).

  60. @Rogier: MobileMe is absoluut niet belachelijk duur, in tegendeel, het is een koopje! Zoek maar eens naar vergelijkbare diensten die e-mail, adresboek, notities en agenda synchronisatie omvatten en welke werken met bijv. je Mac en je iPhone. Dan kom je al snel op hosted Exchange uit en dan hebben we het over prijzen vanaf 140 euro per jaar. MobileMe kost maar 79 euro per jaar en daar zit dan ook nog eens een online album en online storage bij. Als we dan even diskspace in ogenschouw gaan nemen wordt het verschil nog groter: bij MobileMe krijg je 20GB wat je vrijelijk tussen je e-mail en iDisk kunt verdelen. Met andere woorden, je krijgt meer space voor je mail dan dat je bij Gmail krijgt. Bij hosted Exchange is dit met veel zoekwerk misschien mogelijk.

    En dan te bedenken dat je nog integratie met OS X hebt waardoor je dingen als de instellingen van je dock, je dashboard, systeemvoorkeuren, etc. kunt synchroniseren tussen de diverse machines. Hier zijn geen alternatieven voor.

    Als je verder kijkt dan je neus lang is bevat MobileMe behoorlijk wat dingen die je elders niet voor onder de 100 euro per jaar kunt verkrijgen. Duur is het dus zeker niet.

  61. Alsjeblieft niet zeg zit ik met m’n 3GS te wachten op de nieuwe, gaat het deze kant op.. Dan toch maar de 4 halen denk ik, ook best. Wel jammer.

  62. @Rolf: Wakker worden !! Humorrrr :p

  63. @Nick: Ik zeg doen !

  64. Zolang er ook maar een iPhone5 uitkomt als opvolger van 4.

  65. Ik koop hem toch wel. Erg he?

  66. Hopelijk blijft MobileMe betalend. Veel mensen gebruiken dit redelijk professioneel. Eenmaal gratis zullen we naar de degelijkheid en naservice kunnen fluiten!
    Trouwens gratis bestaat niet… Kijk maar naar alle gratis apps. Ofwel staan ze vol reclame, ofwel zijn het beperkte versies… Of Facebook… De prijs die je daarvoor betaald is hoger dan elke andere app…
    Niks is gratis.

  67. Origineel geplaatst door Phunx
    Ik betaal graag voor MobileMe! (ook via eBay, maar dan nog). Genoeg mensen die er wel voor willen betalen.

    mjaa je bent wss wel een van de weinigen die graag geld uitgeeft…

    OT: dan worden het wel goede concurenten met windows live… skydrive en iDisk, hotmail en mobileme mail… exchange en mobileme sync…

  68. Hmm.. Dit najaar tripje Hong Kong gepland. Jammer had graag een nieuwe iPhone gehad maar Apple gaat de Jan de Bouvier toer op: meer is minder. Dan koop ik wel een Nokia met windhoos, zit ook veel minder op maar zullen ongetwijfeld goed kunnen bellen.

  69. @ppl:

    Gezien het feit dat je alle diensten ook los (en gratis) kunt krijgen bij andere aanbieders, is Mobile Me zeker niet goedkoop.

    Als je Dropbox, een gmail account en een Flickr account (of iets van gelijke strekking) en ITunes hebt, kun je bijna alle zaken die je met Mobile me ook kunt. En dan voor niets.

    De kracht van Mobile Me is dat het allemaal in één (weliswaar soms wat traag) programma zit. Ik blijf erbij dat Apple dit goedkoper moet (en gaat) aanbieden. Zeker als je in je achterhoofd hebt dat Mobile Me gebruikers over het algemeen al genoeg betaald hebben voor Iphone Mac en IPad. Beloon je trouwe klanten met een mooi platform wat andere aanbieders niet hebben. Ik denk dat dat nu ook gaat gebeuren.

  70. Origineel geplaatst door JoostWedden dat alle schoolkinderen die kleine iPhone gaan kopen…</

  71. Leuk filmpje! En als apple een dunnere of kleinere iPhonegaat maken, ga ik die niet halen! Nou, dat dunnere kan je wel oplossen, maar ik heb veel liever een scherm dat een tikje groter is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.