‘Operators in drie landen blokkeren Cydia’ (jailbreak) [Update]

De operators 3 Ireland, 3 UK en China Unicom blijken de toegang tot Cydia te blokkeren. Gebruikers krijgen een foutmelding.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

reloading cydiaEen opmerkelijk bericht uit meerdere landen: operators 3 Ireland, 3 UK en de Chinese operator Unicom zouden toegang tot Cydia blokkeren. De alternatieve softwaredienst is via het 3G-netwerk niet meer te bereiken, meldde de bekende iPhone-ontwikkelaar Steven Troughton Smith.

Nadat hij aanvankelijk melding maakte van een blokkering door 3 Ireland, kreeg hij even later bevestiging dat 3 UK en China Unicom ook de servers van Saurik blokkeren. Jailbreakers krijgen bij het installeren of updaten van apps vanuit Cydia de melding ‘Host Unreachable’ bij het verversen van de data, zoals hieronder is te zien. Volgens Troughton-Smith is het een bewuste keuze om Cydia te blokkeren.

De blokkade van Cydia op het 3-netwerk in Ierland en Engeland lijkt niet intentioneel te zijn. Chris Jones, de woordvoerder voor 3, laat aan TUAW weten dat de blokkade per ongeluk is gebeurd na in gebruikname van filteringsoftware op hun netwerk. Deze filtersoftware is bedoeld tegen ‘volwassen content’ en ander aanstootgevend materiaal. Volgens Chris Jones van 3 is Cydia het slachtoffer geworden van dit filter en zullen er stappen worden genomen om dit op te lossen. Er is niet bekend wanneer de blokkade wordt opgeheven.
(met dank aan Absnrd voor de toevoeging in de reacties)

cydia blok

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2011, 11:26
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.