Workflow iPhone iPad review

Workflow automatiseert nu acties met App Store, Apple Music en meer

Met de nieuwste versie van Workflow kun je nu ook acties uit de App Store, iTunes Store en Apple Music automatiseren. Haal specifieke zoekresultaten op, kopieer update-omschrijvingen en nog veel meer. Ook zijn er een hoop zaken verbeterd.

Workflow iPhone iPad reviewAls je zaken wilt automatiseren en handelingen met je iPhone en iPad sneller uit wil voeren, dan is Workflow (link) de app die je zoekt. In de app maak je verschillende scripts die je kunt lanceren vanuit de Workflow-app of de delen-extensie, waarmee je bijvoorbeeld van drie foto’s een gif-animatie maakt. Met versie 1.5 van deze automatiseringsapp zijn er weer een hoop nieuwe functies bijgekomen die de app nog veelzijdiger maken dan voorheen.

Workflows met Apple Music, App Store en meer

Je kunt met Workflow nu scripts maken die samenwerken met Apple Music, de App Store, iTunes Store en diensten als Trello en Omnifocus. Met de App Store-actie zoek je bijvoorbeeld naar apps en krijg je direct allerlei resultaten te zien, zoals de ontwikkelaar, prijs, releasedatum, categorie en omschrijving. Ditzelfde werkt ook met resultaten uit de iTunes Store, maar dan voor muziek en films. Met de samenwerking met Apple Music maak je bijvoorbeeld een afspeellijst en dankzij integratie met projecten-app Trello maak je snel een Trello-lijst en voeg je bijvoorbeeld een App Store-resultaat toe aan een Trello-kaart. In totaal zijn er 22 nieuwe acties toegevoegd.

Workflow met acties voor de App Store.

Bovendien is het samenstellen van een Workflow flink verbeterd. De composer reageert nu beter, zodat je sneller specifieke scripts kunt maken. Ook het zoeken naar Workflows gaat nu makkelijker dankzij de zoekbalk boven de pagina My Workflows en in de actie-extensie. Op de iPad vind je nu meerdere sneltoetsen om bepaalde handelingen sneller uit te voeren, zodat Workflow bijvoorbeeld sneller werkt op een iPad Pro met Smart Keyboard.

Bekijk ook

Hier zijn 7 apps om alles op je iPhone en iPad te automatiseren

Je hoeft lang niet alles op je iPhone of iPad handmatig te doen. Met de juiste apps kun je allerlei taken automatiseren. Welke apps zijn daar het handigst voor? We zetten er 7 op een rij.

Maar Workflow heeft nog meer zaken aangepast. Op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus vind je nu een redo-knop naast de undo-knop, zodat je een handeling opnieuw kunt uitvoeren. Ook is het slepen van acties een stuk verbeterd. Op de iPad kun je bijvoorbeeld acties van je Workflow slepen naar het actiepaneel, zodat je ze snel kunt verwijderen. Tot slot is er nog een hele reeks aan bugs opgelost, die je allemaal kunt teruglezen op de website van Workflow.

Bekijk ook

Workflow: automatiseer workflows met slimme scripts op de iPhone en iPad

In deze Workflow review gaan we diep in op de uitgebreide mogelijkheden van deze iPhone- en iPad-app waarmee je allerlei slimme scripts schrijft.

Workflow verscheen alweer anderhalf jaar geleden en is inmiddels beschikbaar voor de iPhone, iPad en Apple Watch. Op dit moment kost de app €2,99 en als je er meer over wil weten vind je alles in onze uitgebreide review van Workflow.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 mei 2016 om 10:05
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.