Apple Store Fort Lauderdale

Witwassers in Apple Store ruilden 600 gestolen iPhones om

Witwaspraktijken in een Amerikaanse Apple Store. Personeel ruilde daar bijna 600 gestolen iPhones om voor nieuwe exemplaren.

Apple Store Fort LauderdaleIn de Amerikaanse staat Florida is een grote witwasoperatie met gestolen iPhones in een Apple Store ontdekt. Zeven Apple Store-medewerkers in Fort Lauderdale ruilden bijna 600 gestolen iPhones om voor nieuwe exemplaren, zodat dieven ze gemakkelijker konden doorverkopen. Maar liefst 500.000 dollar aan gestolen iPhones werd op deze manier omgeruild.

De witwassers werkten samen met een handlanger bij winkelketen Best Buy. Veel gestolen iPhones staan bij Apple op een zwarte lijst en worden niet omgeruild. Als een dief langskwam om een iPhone om te ruilen, dan werd Best Buy opgebeld om een serienummer van een nieuwe iPhone op te vragen. Dit serienummer werd opgegeven bij de inruil, waardoor het leek alsof een nieuwe iPhone werd omgeruild voor een ander model. Iedere omgeruilde, gestolen iPhone leverde de witwassers tussen de 45 en 75 dollar op.

Door de gestolen iPhones om te ruilen voor nieuwe exemplaren, hoefden de dieven niet het codeslot van de iPhone te kraken. Daarnaast kon Zoek mijn iPhone niet langer voor problemen zorgen. Deze iPhone-dienst laat originele bezitters hun verloren toestel blokkeren, maar dat kan niet als de gestolen iPhone is omgeruild voor een model met een ander serienummer.

Apple kwam de witwasoperatie in eerste instantie zelf op het spoor. Apple Store-personeel zag dat er opeens wel heel veel iPhones werden omgeruild, waarna er een intern onderzoek werd gestart. Toen werd ontdekt wat er precies gaande was, werd de politie ingeschakeld. Zes van de witwassers werden gelijk gearresteerd, waarna de zevende zichzelf later aangaf.

Via The Register

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2014, 15:08
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, diefstal

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.