Reacties voor: Wired brengt juli-nummer op iPad uit

Wired heeft het juli-nummer van Wired Magazine uitgebracht. De prijs is verlaagd en je kunt ook oude nummers kopen. Artikelen van reeds gekochte nummers kun je op elk moment opnieuw downloaden.
Lees het complete artikel → Wired brengt juli-nummer op iPad uit

Reacties: 15 reacties

  1. 1
    Als je het juni nummer (564 MB) al gekocht hebt, moet je deze na het updaten van de Wired applicatie opnieuw downloaden (iets kleiner: 505 MB).

    2
    Bij veel Wired-gebruikers (waaronde mijzelf) kregen na het downloaden van het juni of juli nummer een foutmelding tijdens het ‘installeren’ van het nummer. Ik heb het juni nummer uiteindelijk 4 keer moeten downloaden. Tussen de 3e en de 4e keer heb ik de Wired applicatie verwijderd, mijn iPad herstart, de applicatie opnieuw gedownload en daarna de nummers binnen de applicatie.

    3
    Een optie om een gekocht en uitgelezen nummer te verwijderen heb ik nog niet kunnen vinden in Wired 1.1.

    4
    Het juli nummer is kleiner dan het juni nummer, maar met ruim 300 MB nog steeds veel te groot. Stel je neemt een abonnement… en je hebt een 16GB iPad.

    5
    Het blad bestaat nog steeds uit dubbel ontworpen pagina’s (liggend en staand, incl. advertenties – mooi gedaan hoor), waarbij Adobe heeft bedacht (de mensen achter PDF) dat elke pagina een PNG afbeelding is. Je kunt dus geen tekst selecteren, niet inzoomen en (belangrijkst) niet zoeken.

    6
    Ook in het juli nummer heb je vaak geen idee wanneer een artikel uit meerdere pagina’s onder elkaar bestaat. Je zit dus bij elke pagina, ook enkele pagina’s naar boven te swipen om te kijken of er nog iets onder zit. Kan handiger.

    De iPad editie is prachtige oogsnoep (zoals is te verwachten van Wired) maar functioneel verwacht je toch wel wat meer van een dergelijke titel i.s.m. Adobe en Condé Nast.

    O, in de applicatie staat dat een nummer $3,99 kost… dollars dus. Maar bij het afrekenen als klant van de Nederlandse iTunes Store betaal je uiteindelijk €2,99 per nummer.

    Tot slot: de 360 graden ‘afbeeldingen’ van cockpits (in het juli nummer) zijn geweldig!

  2. Het zou mooi zijn als je idd de teksten kan selecteren en er een Dictionary op na kan houden.

    Maar dat zal wel met copy rights te maken hebben.
    Adobe heeft hier verder niks mee te maken. Behalve dat de pagina opmaak hoogstwaarschijnlijk met adobe software is gedaan. Het eindresultaat kan wat de makers beslissen dat het kan.

    tekst selectie hoort bij de mogelijkheden zoals dat met PDF ook kan. Tenzij het dus een bewuste design keuze is.

  3. In eerste instantie zou Wired het blad via Flash omtoveren tot een iPad applicatie… maar dat mocht ineens niet meer van Apple.

    Daarna heeft Adobe een set speciale tools ontwikkeld waarme Wired vanuit een InDesign CS5 bestand uiteindelijk tot dit resultaat heeft kunnen komen Deze tools zijn nog niet uitgebracht en worden – voorzover ik weet – momenteel alleen door en voor Wired gebruikt.

    Dus de rol van Adobe is hier momenteel nog groter dan enkel het verkopen van een doos InDesign.

  4. @ee: voor zover ik weet zijn die speciale tools gewoon het oude vertrouwde o zo saaie photoshop indesign en illustrator voor opmaak. Daarna is het knap programmeerwerk in objective C en juist gebruik van de API ‘s

    Adobe krijgt/claimt hier iets te veel credits.
    Adobe software word niet MEER ingezet dan dat voorheen al voor ap ontwikkeling werd gebruikt.

    En anders ben ik wel benieuwd naar je bronnen.

  5. Tja… toch helpt Adobe achter de schermen mee aan de technische realisatie van de Wired iPad edities. Dit valt in meerdere publicaties rond het debuutnummer te lezen. Ook in een voorwoord van de laatste editie schrijft Wired een zin over die samenwerking: http://bit.ly/ai8oKJ

    Ze doen in dit stadium echt meer dan het leveren van CS5.

  6. Volgens mij is het binnen CS5 mogelijk dergelijke apps te maken! Er zijn een aantal tools bijgekomen om vanuit je ontwerp binnen Indesign, Illustrator, Flash, Dreamweaver, enz. binnen Catalyst daar interactieve content van te maken! Ik heb hier een prachtige presentatie van gezien door Adobe en het ziet er veel belovend uit, vooral de samenwerking tussen de verschillende programma’s.

    Het is mij nog niet duidelijk of je dit dan weer als html5 kunt exporteren en zelfs de Adobe meneer die de presentatie gaf wist dit niet! Wel lieten ze zien hoe je iPhone/iPad apps kunt maken met deze programma’s en als dusdanig kunt exporteren. Ik gok dat een magazine maken zoals Wired ook mogelijk is binnen het nieuwe CS5.

  7. Ziet er weer netjes uit maar hoe delete je een vorig nummer?

  8. @Psvu2: waarschijnlijk met een zo genoemde: “Delete knop”

  9. Origineel geplaatst door ee
    In eerste instantie zou Wired het blad via Flash omtoveren tot een iPad applicatie… maar dat mocht ineens niet meer van Apple.

    Denk je dat de Flash versie beter zou zijn dan de huidige variant? Ik vraag het me af…
    Als ze die Flash versie al draaiende hadden, waarom hebben ze die Flash app dan niet voor de desktop of nu de Android tablets?
    Ik denk ook dat Adobe slechte keuzes heeft gedaan bij deze implementatie. Ze hadden bijvoorbeeld iedere pagina als een pdf kunnen maken in plaats van een screendump-png, dan was deze opeens wel doorzoekbaar geweest…
    Ik denk zelfs dat het ‘magazine’ daar kleiner van zou zijn geworden…

  10. Origineel geplaatst door Kasuja
    waarschijnlijk met een zo genoemde: “Delete knop”

    Die er dus niet is. Er is alleen maar een ‘View’ knop. De enige manier om in Wired 1.1 een ‘nummer’ weg te gooien is door de hele applicatie te verwijderen. Maar dan gooi je alle nummers weg.

    Overigens twitterde @wired vannacht:

    If you’re having download issues with our iPad app: we’re aware of it, and trying to solve ASAP. Thanks for your patience.

    Er komt dus een update. Ondertussen hebben vast een paar duizend mensen meerdere malen +500MB zitten downloaden zonder resultaat.

  11. @ee
    Ik heb de update gedownload en nu is m’n al betaalde editie uit juni weg. In-app download wil me opnieuw laten betalen. Had jij dit probleem ook? Zou die oplossing bij jou punt 2 mij verder helpen? Want ik ben niet van plan te betalen voor iets dat ik al heb.

  12. Ik had dat probleem niet – ik heb de update in eerste instantie op mijn iPad uitgevoerd (en niet via iTunes). Wellicht dat daar een verschil zit.

    Tussen de vele negatieve reacties in de US iTunes Store staan meer mensen die volgens de applicatie moesten betalen voor het 18.06 nummer terwijl ze dat al gekocht hadden.

    Heb je Wired 1.0 toevallig nog in je iTunes Library staan? Zo ja, gooi dan 1.1 weg van je iPad en wacht op een update van Wired.

    Niet zo’n goede beurt van Wired.

  13. @ee:
    Jammergenoeg heb ik 1.0 niet meer. Maar heb inmiddels gemaild naar Wired en contact opgenomen met de iTunes helpdesk. Had ook gewoon de update via m’n iPad uitgevoerd, heb daarna geprobeerd die oude weer terug te zetten, maar voor ik het doorhad, had iTunes 1.0 al weggegooid en vervangen door 1.1. Maar ik wil eigenlijk gewoon die 18.6 editie in v1.1 hebben. Hopen dat het opgelost wordt, en anders wil ik natuurlijk m’n geld terug.

  14. @wired schreef:

    We have addressed the download issues on our iPad app. If you still have problems, contact wired@cdsfulfillment.com for help.

    De app heeft geen update gekregen, blijkbaar kon het achter de schermen worden opgelost. Geen idee of het opnieuw moeten kopen van het juni-nummer ook is aangepakt.

  15. Ziet er erg goed uit, alleen vervelend dat sommige pagina’s langer dan een scherm zijn. Dit is niet duidelijk en dus zit je bij iedere pagina te kijken of er nog meer onder hangt….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.