Gedetailleerde analyse iPhone 4-antenneprobleem

Anandtech heeft de antenne van de iPhone 4 aan een test onderworpen. Deze test toont dat de antenne van de iPhone 4 bij dezelfde signaalsterkte beter is dan die van de iPhone 3GS. Wel laat de test zien dat het signaal bij het 'normaal' vasthouden van de iPhone 4 sneller wegvalt dan bij de iPhone 3GS.

AntenneprobleemAnandTech, één van de grootste online computermagazines, heeft het antenneprobleem van de iPhone 4 aan een aantal tests onderworpen. Aangezien het probleem sinds de lancering van de iPhone 4 een hoop aandacht krijgt, kan dit iets verduidelijken rond de wegvallende ontvangst van de iPhone 4. Bovendien is door de gelekte supportprocedure duidelijk geworden dat er volgens Apple geen probleem is. De bevindingen zijn opvallend: de antenne van de iPhone 4 is beter dan die van de iPhone 3GS, zij het onder bepaalde omstandigheden.


Om een goede analyse te maken heeft Anandtech eerst de ontvangstsignaal-balkjes gekoppeld aan een ontvangstsignaal-sterkte, omdat deze balkjes een slechte representatie van de werkelijke ontvangst kunnen zijn. Zoals in de afbeelding te zien is, wordt bijna 40% van alle mogelijke signaalsterkten afgeschilderd als een maximale sterkte van vijf. Dat betekent dat er een groot verschil kan zijn tussen de werkelijke sterkte van het ontvangstsignaal, omdat de iPhone geen verschil laat zien tussen een signaalsterkte van -51 of -91.

iPhone-signaalsterkte

Daarnaast is de signaalsterkte van de iPhone 4 getest in vergelijking met andere smartphones, terwijl de smartphones op verschillende manieren vastgehouden werden.

Vergelijkingstabel-signaalsterktesmartphones

Uit deze test valt op te maken dat de iPhone 4 wel degelijk een groter verlies van het ontvangstsignaal laat zien met alle verschillende manieren van vasthouden. Vooral het verschil tussen de iPhone 4 en de iPhone 3GS, wanneer deze normaal worden vastgehouden (in de tabel ‘Holding Naturally’) is opmerkelijk. Verder is in de tabel te zien dat er bij elke telefoon signaalverlies optreedt, alhoewel dit verlies bij de iPhone 4 het grootst is.

Toch is Anandtech tot de conclusie gekomen dat de antenne van de iPhone 4 verbeterd is ten opzichte van die van de 3GS. Tijdens de test zou de iPhone 4 bij een zwak signaal (tot -113 dB) minder vaak wegvallen dan een iPhone 3GS. Dit zou Apple’s beweringen toch enigszins kracht bijzetten.

De bevindingen van Anandtech verduidelijken misschien de tegenstrijdige berichten over het antenneprobleem van de iPhone 4. Hoewel de antenne van de iPhone 4 bij hetzelfde signaal beter is dan de iPhone 3GS, valt deze ook sneller weg wanneer de telefoon op een bepaalde manier worden vastgehouden. Het advies van Anandtech luidt dan ook dat voor zo min mogelijk signaalverlies het verstandig is om een Bumper case aan te schaffen. Het signaalverlies is dan gelijk aan die van andere telefoons.

Bron: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2010, 17:19
Categorie Achtergrond
Onderwerpen analyse, antenne, iPhone 4, vergelijking
98 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.