Reacties voor: Windows 8 ARM-tablets geen concurrentie voor iPad, wel voor Android

Microsoft heeft meer laten weten hoe Windows 8 op ARM eruit gaat zien. Hieruit blijkt dat vooral Android zich zorgen moet gaan maken. Microsoft gaat meer de Apple-kant op met een consistente Metro-interface en veel verplichtingen voor hardware en software.
Bert van Doorn -

Reacties: 21 reacties

  1. als je competitie of gevaar bent voor android ben je dat ook voor iOS in mijn ogen.

    Android is naast windows phone 7 en 8 het enige dat er aan competitie voor iOS is. of mis ik iets?

  2. Was microsoft niet bezig aan office voor de iPad?

    En ik denk dat we met iOS 6 en de opvolgen van OSX lion de zelfde stappen gaan maken die microsoft nu doet.

    een samen smelting van het mobiele OS en het desktop laptop OS dat ook processor onafhankelijk is. 1 Appstore voor alles en gaan.

    Arm processors zijn er bijna snel genoeg voor. De beperking is het OS die dat moet gaan ondersteunen en de Apps. Microsoft loopt zwaar voor op dat vlak.

  3. er staat ons in ieder geval een mooie toekomst te wachten van Google Microsoft en Apple

    Kan het alleen maar toe juichen

  4. Beetje kort door de bocht deze recentie. Gebruikers kopen tablets echt niet enkel en alleen vanwege de hoeveelheid apps die er te krijgen zijn. Het is een kwestie van smaak, maar metro ziet er erg goed en prettig uit. Tel daar bij op dat een kleine meerderheid vd gebruikers liever windows op een tablet ziet, en dan is windows een serieuze concurent.

    Het zal allemaal zo,snel niet gaan, maar over een paar jaar verder zal het allemaal wel anders zijn.

  5. bwa als ik morgen de optie krijg van een tablet te kopen, waar een volwaardige office op draait, waar geen toegevingen moeten gedan worden. Dan ga ik toch eens twijfelen over mijn ipadje

  6. Inderdaad. Velen zullen je volgen voor die Office.

  7. Waarschijnlijk weer de zoveelste mislukking Microsoft. Hoe heette dat apparaat ook alweer van hun dat compleet de vloer aan zou vegen met de iPod?

    Eeeeehhhhh….. de Zune?

  8. Na een tijdje win8 gebruikt te hebben op een tablet, heb ik steeds meer moeite om terug te gaan naar de iPad2. Het zijn alleen nog maar de apps. Als die er straks ook zijn voor W8, krijgt Apple er een zware dobber aan. Lang leve de concurrentie. Begin me wel zorgen te maken over Android voor tablets. Iets met linux en netbooks. Werkte ook niet

  9. Ik zit al lang met smart te wachten op een Windows tablet.

    Het lijkt me heerlijk om mijn computer in tabletformaat overal mee naar toe te kunnen nemen; ik kan nog altijd veel te veel niet op ios.

    Tot die tijd, ipad 🙂

  10. @Michel

    Eh, dat slaat werkelijk nergens op. Windows heeft tal van enorme successen gekend.
    Daarnaast zijn ook een hoop producten en diensten van Apple geflopt maar door alle recente overwinningen lijkt men dat straal te vergeten.

  11. @Michel

    Eh, dat slaat werkelijk nergens op. Windows heeft tal van enorme successen gekend.
    Daarnaast zijn ook een hoop producten en diensten van Apple geflopt maar door alle recente overwinningen lijkt men dat straal te vergeten.

  12. Origineel geplaatst door cactus: Na een tijdje win8 gebruikt te hebben op een tablet, heb ik steeds meer moeite om terug te gaan naar de iPad2.

    Kun je uitleggen waarom? Ben ik heel benieuwd naar! Ik vermoed dat het te maken heeft met Office in Metro? Zo ja: hoe verhoudt zich dat tot iWork voor iOS?

  13. Beste @Bert van Doorn. Wij van WC eend, adviseren:WC eend.
    Ben het oneens met je conclusies en analyse. Ik ben er van overtuigd dat er verassend veel ruimte is voor “nieuwkomers” als Microsoft in deze enorme groeimarkt. Microsoft heeft een wegingeslagen met Windows8 die niet alleen voor Android maar vooral voor een commercieel OS als iOS zeer bedreigend is. Natuurlijk heb je gelijk dat er voor iOS veel meer apps verkrijgbaar zijn. Ik kan hier echter tegen inbrengen dat veel van de Apps voor mijn ipad eigenlijk weinig functionaliteit bieden vergeleken met de desktop varianten. Je vergelijk met office achtige oplossingen gaat daarom volgens mij al helemaal mank.

  14. Dit artikel is inderdaad nogal gekleurd, met name de titel. Sluit me aan bij Wouter C. In het vervolg wellicht iets objectievere lijn?

  15. iWork op de mac is al incompleet als je het vergelijktet Office voor de Mac. En Office voor de mac mist ook weer features ten opzichte van de pc versie. 

    Iwork voor iOS is een aftreksel van iWork voor de Mac. En daarmee zijn bewust functies weg gelaten en worden een heel hoop dingen niet ondersteund. 

    Die incompatibiliteit tussen bestanden uit iWork voor iOS en Mac blijft een probleem

    En al helemaal als je moet gaan uitwisselen met PC gebruikers.

    Het eerste platform waarop volledige office bestanden kan gebruiken in al hun pracht en praal en ook nog eens touch vriendelijk heeft de toekomst.

    Onlive Desktop op de iPad is nu de beste oplossing voor dat probleem v

  16. @Gerard..
    ?!? Noem er eens een paar dan? Ze hebben een slecht OS, welke ze dankzij een vreemde monopolie positie weten te handhaven.
    Werk in de ICT, maar Windows is huilen met de pet op.
    Ben benieuwd welke successen jij allemaal weet te noemen.

  17. @Marcooo: Je kan niet om windows heen. Alles valt of staat op die software. En er zijn te weinig goeie alternatieven op de plekken waar het is ingezet. Dat zou je als ICTer moeten weten.

    Dat het log was en vaak heel veel beter kan of zou moeten kunnen zijn we allemaal met je eens.

    Als ICTer zal je ook wel de ellende van software migraties kennen. De meeste bedrijven blijven daarom lieverr waar ze zitten zolang het werkt.

    Helaas is te veel cruciale software alleen maar voor windows geschreven. En is herschrijven voor nieuwere versies of andere platforms vaak geen mogelijkheid.

    Zo erg zelfs dat microsoft noodgedwongen support moet blijven geven voor versies die nu al niet eens meer officieel te koop zijn.

    Apple heeft veel makkelijker praten
    Maar voor het grote werk waar microsoft cisco ibm dell oracle en hp zich in begeven heeft apple helemaal niks te bieden behalve gelikte pretetieuse consumenten elektronica.

  18. @kasuja, als thuis gebruiker heb ik niks meer nodig, dan gelikte pretentieuze consumenten elektronica, die werkt op de momenten dat ik het nodig heb, en waar geen onderhoud aan is. Dus daar is die iPad wel ideaal, en daar schiet windows (en android ) te kort, teveel onderhoud.

  19. @Marcooo: wa voor ICT’er ben jij dan?

    windows 7 is voor mij een super stabiel OS, werkt zoals verwacht en is simpel in gebruik. precies wat 95% van de consumentenmarkt wil…

    waarom is het brol dan? kan je dat even vertellen?

    het enige nadeel is dat voorgeïnstalleerde pc’s uit de winkel volstaan met trial software en bende. windows moet zijn zoals microsoft het heeft bedoeld maar dat snappen de fabrikanten niet

  20. Een tablet is geen content creatie apparaat, dus de toegevoegde waarde van volledige office zo’n ding zie ik absoluut niet.

    Het klinkt heel leuk dat je gewone windows (of mac) software op je tablet kan gebruiken, maar het is een ander apparaat met een ander doel.

  21. @Checkpoint:

    dat zullen heel hoop muzikanten en illustratoren NIET met je eens zijn.

    Voor de Animatie projecten die ik doe gebruik ik de iPad zeer regelmatig als middel voor karakter ontwerp, achtergrond ontwerp, sterker nog je kan prima animeren op de iPad. je animaties monteren in iMovie en zo een volledige productie draaien die geheel op de iPad gemaakt is.

    http://www.ipaddoodler.com/user/53 voor wat tekenwerk van mijzelf gemaakt op de iPad

    http://kyle-lambert.blogspot.com/ voor werk van professionals gemaakt opde iPad

    als je zoekt zal je steeds meer vinden gecreerd op tablets.

    Als dit ( Het maken van animatie & illustratie schrijven van verslagen en excell) er al op kan dan moet beeldbewerken voor fotografen en het diingen als photoshop voor meerdere doeleinden ook mogelijk zijn als de software er op aangepast wordt. Dat is precies wat microsoft met windows 8 voor ARM doet. Het normale office geschikt voor touch waardoor je ineens al je oude werk ook in touch modus kan doen.

    Of het fijn en ergonomisch werkt is een tweede.

    Dat een tablet geen content creation apparaat is daar heb je het mis. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.