Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

iPad 3 met Retina Display zou meer pixels hebben dan de meeste Macs

Een iPad 3 met Retina Display zou een resolutie krijgen van 2.048x1.536. Dat is meer dan de meeste Macs en dit brengt nieuwe problemen met zich mee zoals ontwikkelaars die apps moeten ontwerpen op apparaten met een lagere resolutie en een goede weergave van tekst.

ipad-retina-schermDe geruchten van een iPad 3 met een Retina Display worden steeds heviger, maar als er daadwerkelijk een apparaat op de markt komt met een resolutie van 2.048×1.536 dan heeft deze meer pixels dan de meeste Macs. Alleen de 27 inch iMac zou een hogere resolutie hebben met een beeldverhouding van 2560×1440. De resolutie van de iPad 3 met Retina Display is zo hoog dat bijvoorbeeld een film in 1080p Full HD bekijken en nog ruimte overhouden op het scherm om iets anders te doen. Iets wat ongekend is op een 9.7 inch scherm. Een dusdanig hoge resolutie brengt echter ook nieuwe problemen met zich mee voor ontwikkelaars.


Apps voor de iPad worden ontworpen op Mac-computers. De meeste ontwikkelaars zullen hun apps maken op schermen met een lagere resolutie dan die van de iPad. Opvallend is wel dat in OS X Lion 10.7.3 de eerste aanwijzingen zijn gevonden voor HiDPI waaruit af te leiden is dat zogenaamde Retina Display Macs op komst zijn.

Als er een iPad 3 op de markt komt met een resolutie van 2.048×1.536 dan is dat niet twee keer maar juist vier keer beter dan op de iPad 2. Ook het grafische vermogen zal flink moeten worden verbeterd. Een nadeel van een hogere resolutie is wel dat letters in verhouding kleiner worden weergegeven. Apple zou ook met nieuwe technologie bezig zijn die ervoor moet zorgen dat tekst goed leesbaar blijft bij hoge resoluties.

ipad-3-vs-other-resolutions

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 februari 2012 om 15:38
Categorieën
Geruchten, iDevices

Reacties: 54 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.