Reacties voor: Win een Apple Tablet via ontwikkelaar Artamata (Tablet round-up)

Ontwikkelaar Artamata verloot een Apple Tablet om te vieren dat Artist's Touch straks ook op de Tablet te gebruiken is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Aangepast.

  2. Ik heb meegedaan. Doe mij maar zo’n sexy tablet, durf te wedden dat hij gaat komen volgende week…

  3. Om heel eerlijk te zijn wilde ik de ‘Apple Tablet’ alleen voor schetsen gebruiken… Boeken lezen en gamen zijn niet eens in mij opgekomen. Zit er echter geen pen/stylus ondersteuning in, dan koop ik hem ook niet…

    Overigens klinkt dit wel enorm alsof het ding allang is aangekondigd. Ik weet dat het niet lang meer is, maar ‘t zijn nog steeds geruchten. Of ik heb onder een steen geleefd…

  4. Persoonlijk lijkt de tablet me alleen handig als je er fatsoenlijk photoshop op kunt draaien, fijn als wacom vervanger voor onderweg.

    MacbookAir hardware is best in staat photoshop te draaien dus hopelijk kiest apple daar voor.

  5. Schetsen? Het is op een dergelijk touchscreen niet mogelijk om met een pen erop te werken. Alleen met je vingers. Nu heb je natuurlijk hele mooie vinger verf tekeningen maar dit slaat echt alles.

    Als je toch wilt schetsen koop een wacom en leef je uit.

  6. De maximale prijs die analisten verwachten is duizend dollar (de 4 en de $ zitten inderdaad op dezelfde toets).

    Zelf zou ik de tablet beroepsmatig wel gaan kopen, maar als in een gewone consument zou zijn… 500 euro is mooi zat. Zou ook wel raar zijn als de tablet duurder wordt dan de goedkoopste Macbooks. Hoewel… bij de Macbook Air betaal je ook meer voor minder.

  7. @gonny
    Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe je de tablet zou gebruiken, in ‘beroepsmatig’ opzicht…

    Ik zie me het niet gebruiken als tekstverwerker, en ook niet als twitter/berichtenschrijver aangezien ik mijn iphone daarvoor gebruik.

  8. Buiten die randjes en frutseltjes: draait het ding nou OSX, of iPhoneOS ?!

  9. Het wordt waarschijnlijk zon hebbeuh hebbeuh hebbeuhhhhhh dingetje dat iedereen wil (ga mezelf ook moeten bedwingen) maar waar je uiteindelijk geen fuck mee aanvangt omdat je al een ipod touch,iphone en macbook hebt.

    Voor mensen die nog niet met mac werken is het mss wel een mooie inleiding,mocht de tablet dan ook gewoon mac os x draaien.

  10. Ik ben erg benieuwd naar de functies van dat tablet en de specificaties. Voor 500 euro heb je namelijk ook al een leuke laptop waar je voor huis, tuin en keuken gebruik genoeg aan hebt. En wat is dan de meerwaarde van zo’n tablet wat dan ook nog eens een kleiner scherm heeft?
    Als de geruchten kloppen dan zou je er ook betaalde kranten en tijdschriften op kunnen lezen. Dat is de toekomst alleen nu nog niet en waarschijnlijk geldt dat ook alleen maar voor de VS dat de mogelijkheid er is.

    Uiteraard is zo’n tablet op schoot prettiger dan een laptop maar de prijs zal een groot deel van het succes bepalen.

  11. Met een pennetje is meer voor zakenmensen + ik steeds merk een pennetje weldegelijk krassen op het scherm brengt.
    Touchscreen zoals steeds aub.

  12. Zolang Artrage 3 niet op de Islate draait heb ik niks aan die tablet als artiest.

  13. Had steve jobs niet ooit eens gezegt dat “de mac beleving” niet kon voor een X bedrag. Dat hij daarom niet geloofde in netbooks enz?

    Daardoor geloof ik eigenlijk niet dat “het” voor 500euro te koop zal zijn. Denk dat 999,- een betere richtprijs is. Hopelijk richt apple zich met een tablet op de huidige apple gebruikers en niet op de Ipod/iPhone only generatie.

  14. Dit is wel heel erg raar. Er is nog geen eens zekerheid dat er een tablet komt maar ze gaan nu al campagnes/contest waar je zon ding krijgt MITS hij uit komt…. Dat is wel het toppunt van meesurfen op geruchten. Zijn ze er zo zeker van?

  15. @Tim: Dat is natuurlijk ook de schuld van de Apple marketingmachine die zijn werk meer dan goed doet 🙂
    Hypen als een malle kunnen ze wel in Cupertino

  16. Duuuudeeee, what’s the big deal.
    Kom op hé. Het is hier iPhoneclub, niet Appleclub.
    Oke prima dat er af en toe een bericht wordt geplaatst over de tablet, maar ik hoor elke dag wel bijna iets over dat gekke ding.

    Overigens, je hebt helemaal niets aan een tablet. En ik spreek uit ervaring, heb er zelf een. Veel te groot voor een telefoon, veel te klein voor een laptop. Ze moeten echt met iets innovatiefs komen willen ze mij overhalen weer een tablet te gaan kopen.

  17. Wat ik me afvraag is of tablet met mac os x (dus als pc) of met iphone os x gaat draaien.

  18. Ik denk dat deze tablet best wel potentie heeft mits het ook in een dockingstation met toetsenbord geklikt kan worden waardoor het een volwaardige laptop wordt. Zodra je alleen gaat surfen of media bekijken dan klik jij hem er weer uit…. Dat lijkt me wel wat!

  19. Origineel geplaatst door Rense
    Ik denk dat deze tablet best wel potentie heeft mits het ook in een dockingstation met toetsenbord geklikt kan worden waardoor het een volwaardige laptop wordt. Zodra je alleen gaat surfen of media bekijken dan klik jij hem er weer uit…. Dat lijkt me wel wat!

    Ehm? USB-Toetsenbord?
    Volgens mij bestaat dat al….?

  20. Voor dat geld van de tablet, koop je 3 13’inch netbookjes.

    En Photoshop op dat ding? Hij wordt full touch, dus wanneer je hand erop rust om te tekenen, doe je al allemaal andere dingen. Om nou alles met je hand in de lucht en 1 vinger te tekenen lijkt me niets. Daarvoor zal hij niet gebruikt worden.

    Apple zal het wel voor andere doeleinden gebruiken, anders wordt het echt een flutding. Boeken lezen op een ding van €1000,-? Ik dacht het niet.
    Een iPhone los, kost al meer dan 700, dus zo’n tablet wordt echt wel duurder.

    Apple komt gewoon straks met iets, dat iedereen denkt van WTF!

  21. Er gaan al heel lang geruchten over een Apple Tablet (ook wel als Media Pad of Netbook), maar tot nu toe zijn de geruchten steeds op niets uitgedraaid.

    geciteerd uit een artikel van de iphoneclub van meer dan een half jaar terug…
    persoonlijk denk ik dat apple nog minimaal een half jaar doorgaat met het per ongeluk ( mijn qoutes werken niet :s ) lekken van afbeeldingen en nieuwe impressies, vervolgens zullen ze dan eind dit jaar met een apparaat komen wat qua performence op een veel te laag level zit. hier zetten ze dan een geniaal staaltje van een besturingsysteem op en gaan mensen massaal weer veel te veel betalen voor een ruk product.
    ( btw nee, ik ben geen apple hater maar hekel die overpriced mentaliteit van apple gwoon enorm, alleen de ipods zijn betaalbaar… als je naar iphones en computers kijkt is dat gewoon zo hard overpriced, de hardware die er in zit is bij mekaar op gewone retailprijzen inc in elkaar zetten nog niet de helft van de prijs. die andere helft betaal je voor een appel op de achterkant )

  22. @Edo:
    tis maar wat je ruk vindt. Zelf heb ik er wel een paar honderd euro voor over om zonder spy- en malware te leven, geen gezeik van virussen. Nog los dat een windows pc al na twee maanden een stuk trager wordt. En ja dat hoeft niet maar dan moet je er wel als een systeembeheerder bovenop zitten. Lekker klantvriendelijk. Neemt niet weg dat ik hoop dat Apple het tablet, vermits ie komt, betaalbaar houdt. Kunnen de windows fanaten ook eens meemaken wat het is om op een fatsoenlijke manier te werken.

  23. @Edo:
    Apple maakt geen computers.

  24. Origineel geplaatst door Flugel
    Een iPhone los, kost al meer dan 700, dus zo’n tablet wordt echt wel duurder.

    Een iPhone los kost in België simlockvrij 575-675 €, afhankelijk van geheugengrootte… 😉

  25. @Edo: zucht..
    Kan je wel geen mac hater zijn, je hebt ook geen idee waar je het over hebt..
    de iMac 27 inch krijg je niet in elkaar gezet voor dat geld
    (wel een IPS scherm erin a.u.b!) idem voor de andere iMacs.

  26. @Cancunlover:
    excuus voor het niet precies van de prijs weten, maar het ging om het punt. 😉

    @Kuijpie:
    de meeste handige mensen weten heel goed hoe ze hun Windows computer virusvrij en snel moeten houden. De ‘niet-handige’ mensen niet, maar die kopen geen Apple want dan snappen ze er niets van.

    Ik kan een acer laptoptje samenstellen met dezelfde specificaties als een MacBook pro, ga jij dan maar eens de prijs verschillen. Plus dat Windows 7 ook weer een stuk sneller en beter werkt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.