Win een Apple Tablet via ontwikkelaar Artamata (Tablet round-up)

Ontwikkelaar Artamata verloot een Apple Tablet om te vieren dat Artist's Touch straks ook op de Tablet te gebruiken is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple tablet artist's touchAls er over de Apple Tablet wordt gesproken, wordt vaak gepraat over boeken lezen of gamen. Maar er is nog een toepassing waar de tablet erg geschikt voor is: het gebruik als schetsblok. Kunstenaars gebruiken de iPhone al om tekeningen en schilderijtjes te maken, met soms verrassende maar soms ook wat tegenvallende resultaten, omdat het scherm zo klein is. Artamata, de ontwikkelaar van de applicatie Artist’s Touch, heeft goed begrepen hoe je zo’n tablet ook zou kunnen gebruiken én hoe je wat publiciteit krijgt. Ze kondigen namelijk aan dat er een Apple Tablet-versie van Artist’s Touch aankomt. En om dat te vieren verloten ze een gratis Tablet.

Om mee te doen moet je via Twitter of Facebook een reclametekst publiceren (lees wel even de kleine lettertjes). Wat mij betreft een slimme zet van deze ontwikkelaar, want als de geruchten kloppen gaat deze wereldwijde reclamecampagne ze niet meer dan duizend dollar kosten (veel meer zou Apple niet voor de Tablet kunnen vragen). Uit een onderzoek blijkt trouwens, dat weinig mensen bereid zijn om meer dan $700 voor de Apple Tablet te betalen. Een hogere prijs zou veel consumenten afschrikken, blijkt uit het Retrevo Pulse Report. Analisten verwachten dat de Tablet voor minder dan $1.000 te koop zal zijn. Ook zijn er geluiden dat het 10 inch apparaat geschikt is voor het gehele gezin.

Uit een ander onderzoek van ChangeWave blijkt dat dat 18% van het onderzochte panel geneigd is om een Apple Tablet te kopen: 14% antwoordde “likely” (waarschijnlijk) en 4% “very likely” (zeer waarschijnlijk). De vraag is vergelijkbaar met de situatie in augustus 2005: toen ondervroeg ChangeWave mensen of ze de Intel Mac zouden kopen. ChangeWave denkt dat het daarom met de Apple Tablet ook wel goed komt (al blijft het een kwestie van appels en peren vergelijken). Deze onderzoeker vroeg ook naar de wenselijke prijs: bij een prijs van meer dan $500 blijkt 75% nog geneigd om de Apple Tablet te kopen. Bij een prijs boven de $700 is nog maar 37% geïnteresseerd. Dit percentage ligt aanmerkelijk hoger dan het eerder genoemde percentage uit Retrevo’s rapport.

apple ipad conceptDe hiernaast getoonde mockup van de Nederlandse Flickr-gebruiker Fotoboer.nl is door insiders aangewezen als de afbeelding die het best overeenkomt met “the real thing”. De maker gebruikte Autodesk 3ds Max om de afbeelding te maken. Het zou gaan om een aluminium unibody-design, een 10 inch scherm met zwarte rand en vrijwel hetzelfde uiterlijk als de eerste generatie iPhone.

iphone backApple blijkt echter ook nep-apparaten te maken, waardoor mensen die geruchten hebben gelekt makkelijker getraceerd kunnen worden. Dat deden ze bij de iPhone en ze hebben het ongetwijfeld ook bij de Apple Tablet. iLounge denkt echter meer te weten: zij hebben dubbele bevestiging van een aantal functies. Het zou gaan om twee dock-connectors, zodat je het apparaat staand en liggend in een dock kunt zetten. Het sluit daarbij makkelijker aan op accessoires van derden. De achterkant van het apparaat is van metaal, maar met een lange streep voor draadloze functies (net als het zwarte gedeelte aan de achterkant van de originele iPhone – zie foto). Dit is gedaan omdat metaal minder makkelijk radiosignalen doorlaat. Ook biedt de nieuwe Tablet waarschijnlijk een optionele 3G-functie, als aanvulling op Wi-Fi.

penny arcadeGelukkig neemt niet iedereen de geruchten even serieus; zolang er niets is aangekondigd heeft het immers weinig zin om boos te worden omdat de een of andere functie nog ontbreekt. De online strip Penny Arcade (zie hiernaast) besteedt aandacht aan de Apple Tablet en CrunchGear heeft een humoristisch bedoeld opsomming gemaakt van eigenschappen die de Apple Tablet zou moeten hebben: een touchscreen aan de achterzijde, de behuizing is gemaakt van ivoor en er zit geen batterij in, maar een arc reactor (een energiebron uit de film Iron Man).

Aan het begin van dit bericht noemden we de wedstrijd van Artamata. Om kans te maken op een Apple Tablet moet je de volgende tekst tweeten of via Facebook publiceren: Artist’s Touch iPhone App is coming to #AppleTablet. To celebrate we’re giving away a FREE Tablet! http://bit.ly/Artamata
Mocht de tablet niet aangekondigd worden, dan krijg je een prijs van vergelijkbare waarde.

Meer info: Artamata
Tipgever: Andrey

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2010, 23:05
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.