Indie+Relief brengt 143.000 dollar bijeen voor Haïti

De actie Indie+Relief heeft in één dag meer dan 143.000 dollar opgeleverd. De actie is daarmee in zes dagen uitgegroeid van een idee op Twitter tot een succesvolle hulpactie voor Haïti.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Haiti kaartOnafhankelijke iPhone- en Mac-ontwikkelaars hebben afgelopen week geld ingezameld voor de slachtoffers van Haïti. Ze gaven hun dagomzet weg aan hulporganisaties die in Haïti de slachtoffers van de aardbeving helpen. De Nederlandse ontwikkelaars Makayama en Cirkelsoft deden eveneens mee aan Indie+Relief. Inmiddels is bekend hoeveel geld de actie heeft opgeleverd en het blijkt een behoorlijk bedrag te zijn: meer dan 143.000 dollar gaat naar het goede doel. Consumenten die de aankoop van software uitstelden tot afgelopen woensdag deden daarmee ook een goede daad.

Het initiatief ontstond door een actie van Seasonality-ontwikkelaar Mike Piatek-Jimenez. Collega-ontwikkelaar Justin Williams van Second Gear Software besloot de actie grootser aan te pakken en startte Indie+Relief. In zes dagen groeide iets dat op Twitter als idee begon uit tot een succesvolle actie. Meer cijfers zijn via onderstaande link te lezen.

Meer info: Indie+Relief: Thank You

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2010, 22:15
Categorie Apps
Onderwerpen goede doelen, haiti, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.