Curiosity voor de iPhone langs de kust.

Curiosity by Tamper toont Wikipedia-artikelen van interessante locaties om je heen

Curiosity by Tamper is een handige en informatieve app voor de iPhone en Apple Watch die je interessante Wikipedia-artikelen laat zien over bijvoorbeeld gebouwen bij jou in de buurt. Ook vind je in de app artikelen op basis van tijd en lees je meer over historische gebeurtenissen.

Curiosity by Tamper-icoon.Ben je nieuwsgierig ingesteld en wil je graag nieuwe dingen leren over plekken en gebeurtenissen om je heen of zaken die op dat moment trending zijn? Curiosity by Tamper is een app voor de iPhone en Apple Watch die je kan voorzien in je informatiebehoefte. De app laat relevante Nederlandstalige artikelen van Wikipedia zien, bijvoorbeeld gebaseerd op je huidige locatie of gebeurtenissen uit het nieuws.

Wikipedia-artikelen van locaties om je heen

Curiosity is verdeeld in enkele onderdelen. Bij Dichtbij worden logischerwijs allerlei interessante artikelen getoond van locaties die op dat moment bij jou in de buurt zijn. Op een kaartje zie je allerlei interessante locaties met bijbehorende links naar Wikipedia-artikelen, zodat je goed op de hoogte bent van alles om je heen. Zo lees je bijvoorbeeld meer over het hotel waar je verblijft of kom je meer te weten over historische gebouwen en standbeelden. In het Trending-gedeelte van de app vind je populaire onderwerpen met gekoppelde Wikipedia-artikelen. Wat gebeurde er bijvoorbeeld in het verleden op deze specifieke dag?

Artikelen over locaties dichtbij met Curiosity. Artikelen verkennen met Curiosity voor de iPhone.

De Verkennen-pagina is ook handig om in de gaten te houden. Reis je veel, dan is het interessant om te lezen wat er in het verleden allemaal gebeurd is op die desbetreffende locatie. Zo lees je met een paar tikken meer over historische gevechten of welke films er in de omgeving gedraaid zijn. Deze categorie wordt regelmatig ververst op basis van je locatie en tijd, waardoor je hier altijd nieuwe informatie vindt. Tot slot vind je in je persoonlijke pagina je geschiedenis van bekeken en opgeslagen artikelen. Handig als je later nog eens meer wil weten over eerder gelezen onderwerpen.

Curiosity voor de Apple Watch met locaties dichtbij. Curiosity voor de Apple Watch met gebouw.

Curiosity by Tamper is beschikbaar voor zowel de iPhone als Apple Watch. De Apple Watch-app toont bijvoorbeeld tien artikelen van locaties om je heen, zodat je niet per se je iPhone uit je broekzak hoeft te halen om nieuwe informatie tot je te nemen. De app kost €1,99 maar is wel volledig vrij van advertenties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 januari 2016 om 10:01
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.