iPhone 8 frontcamera

Apple wil je gezondheid aflezen met de frontcamera en sensoren van je iPhone

Voor het aflezen van je gezondheid heb je nu nog allerlei aparte accessoires nodig, maar Apple wil dit ook doen via de frontcamera en sensoren van je iPhone. In een patent wordt dit uitgebreid omschreven.

iPhone 8 frontcamera
De iPhone 8 krijgt aan de voorkant meer sensoren dan ooit, waaronder een nieuwe 3D-camera, infrarood en meer. Deze sensoren zijn geplaatst in een uitsnede boven het scherm en worden gebruikt voor gezichtsherkenning en mogelijk ook voor AR-functies. Maar als het aan Apple ligt, worden deze sensoren voor veel meer toepassingen gebruikt. In een patent omschrijft Apple het aflezen van de gezondheid van de gebruiker.

Gezondheid aflezen via iPhone-camera

Apple omschrijft in een uitgebreid patent, met de titel Electronic device that computes health data, hoe een toestel als een iPhone met eenvoudige sensoren je gezondheid af kan lezen. In het patent noemt Apple de iPhone niet bij naam (zoals nagenoeg altijd bij omschrijvingen van patenten), maar aan de afbeeldingen te zien is het duidelijk dat het om een iPhone gaat.

Patent voor het aflezen van gezondheid via de frontcamera.

Apple noemt dat bij het gebruik van de frontcamera en de nabijheidssensor (proximity sensor), licht geschenen kan worden door een onderdeel van het lichaam, zoals je vinger. In het patent wordt de vinger voor de camera gehouden, zodat een deel van het licht gereflecteerd wordt. Op basis van deze gegevens worden er allerlei berekeningen gemaakt voor het aflezen van de gezondheid. In het patent noemt Apple onder andere het zuurstofgehalte en de hartslag. Daarnaast worden er nog meer gezondheidsgegevens omschreven, maar daar zijn veelal extra elektrische contactpunten voor nodig, vergelijkbaar met die op een modernere weegschaal.

In het patent wordt gebruikgemaakt van bestaande sensoren, maar Apple geeft wel toe dat voor uitgebreidere gezondheidsgegevens geavanceerdere technologie vereist is. Of deze technologie in de iPhone 8 verwerkt zit, is nog maar de vraag. Hoewel er meer sensoren aan de bovenkant van de iPhone 8 zitten, worden deze waarschijnlijk alleen gebruikt voor gezichtsherkenning en om de iris te scannen. Echte gezondheidsfuncties zijn hier nog niet aan gekoppeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.