Reacties voor: WhatsApp spam waarschuwt voor betaalde berichten

Via WhatsApp circuleert een spamberichtje, dat waarschuwt dat je straks 5 cent per bericht moet betalen. Het blijkt echter om spam te gaan, waarbij mensen met opzet ongerust worden gemaakt.
Lees het complete artikel → WhatsApp spam waarschuwt voor betaalde berichten
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 47 reacties

  1. Kreeg hem gister ook, echt achterlijk! Wie bedenkt zich nou: kom laten we mensen laten denken dat whatsapp betaald word…

  2. Dat gebeurt niet alleen op whatsapp maar ook ping

  3. En zo ‘helpt’ iedereen elkaar weer aan met spam. Zeer irritant

  4. Ik kreeg hem vandaag. Bij mij was het 8 cent in plaats van 5 cent. Heb hem niet doorgestuurd dus ben binnenkort duur uit als het klopt =P.

  5. zeer irritant, denk iemand een leuk grapje te maken.

  6. Haha dit was ook al eens op Hyves. Me zusje was er net ook in getrapt.

  7. @Alexander Janssen: Ik kan me voorstellen dat zo’n model gaat ontstaan. KPN gaat dat zelf immers ook regelen ;-). Wellicht dat Whatsapp KPN afkoopt door zelf geld te rekenen voor de dienst en een deel van de opbrengst over te maken naar de providers.

    Maar dit is natuurlijk pure nonsens, sterker nog als het echt zou zijn zou ik per direct mijn whatsapp deleten, want blijkbaar zijn ze jouw berichtjes aan het scannen (DPI, net als KPN) om te controleren of jij dit berichtje wel hebt doorgestuurd.

    @Gonny: Het hoeft niet alleen maar onrust zaaien te zijn…
    Als alle whatsapp gebruikers dit doorsturen naar tenminste 5 van hun vrienden krijg je een enorme hoeveelheid berichtjes te verwerken. Aangezien dat allemaal via de whatsapp servers moet kan je eventueel daarmee de servers down krijgen.
    Daar waren die kettingbrieven voor hotmail enzo ook altijd om. Hopen dat er een server down gaat door de enorme hoeveelheid mails en op die manier een beveiligingslek naar boven kwam. Stuk eenvoudiger dan een botnet opzetten voor een Ddos aanval en minder illegaal 😉

  8. Mooie spelfout ook. Wat nou als je dat berichtje nooit krijgt? Ik heb ‘m zelf nog niet ontvangen dus dan ben ik meteen “eens” met de betaling van 5 juni. 5 cent per bericht, wat een grap.

  9. Het zou mij niks verbazen als dit idee uit de koker komt van een van de spindoctors van KPN.

  10. Als je eerst de spellingfoutjes eruit haalt, dan lijkt het echter ;). En niet alleen bij WhatsApp gebeurt dit.

  11. Dit valt onder de categorie ”Hoax” geloof ik.

  12. Als dit waar zou zijn dan betekend dit het einde van WhatsApp

  13. (Red.) Verwijderd: ongepast.

  14. KPN en Vodafone spammen via Whatsapp in de hoop je het programma links laat liggen.. 😉

  15. net zo nietszeggend als de vroegere kettingen, gewoon wegjorissen die berichten en tegen desbetreffende vriend zeggen dat hij voor zichzelf moet leren denken.

  16. Leek me idd. een Hoax.
    In hoeverre iets dergelijks ‘onschuldig’ is, is voor de gemiddelde gebruiker moeilijk na te gaan, aangezien je niet zomaar de ‘source’-versie van zo’n bericht kan bekijken( zoals bijv. bij je email of in je browser).
    Of het in het licht van de laatste berichten rond WApp( irt. Kpn/ Voda), danwel rond de de berichten over beveiligingslekken rond WApp bezien moet worden, zal de toekomst wellicht uitwijzen.

  17. Zulke berichten geven toch wel aan hoe dom de massa is. De spelfouten zijn zo ongeveer niet op één hand te tellen ook ..

  18. Mensen die dit soort onzin starten moet echt eens opzoek naar een nuttig leven. Zo kansloos… #zucht

  19. Origineel geplaatst door vrikki
    Dat gebeurt niet alleen op whatsapp maar ook ping

    Ja klopt een vriend van mij had het er gister nog over dat hij er helemaal ziek van werd ikzelf heb gelukkig nog niet van die onzin gehat

  20. Echt simpel als je dit soort berichten door stuurt!!

  21. Ik vraag me af of dit inderdaad zo “onschuldig” is als beweerd wordt.

    De welbekende kettingmailtjes zijn uiteindelijk ook bedoeld om zoveel mogelijk mailadressen uit ieders adresboek te verzamelen. Vroeg of laat komen die mailtjes weer terug bij de spammer die ze oorspronkelijk verstuurd heeft, met een schat aan gecontroleerde, werkende email adressen.

    De afgelopen week is wel duidelijk geworden dat Whatsapp zo lek als een mandje is, dus wie zegt dat hier niet een soortgelijke bedoeling achter zit, zoveel mogelijk gegevens van Whatsapp gebruikers verzamelen voor nog meer spam?

  22. Lijkt me een mooie reden om te switchen naar Kik messenger. die is nog eens veel sneller ook.

  23. Fake, denk dat ze niet ineens What’s App geschreven moest worden, ipv WhatsApp.

  24. Wat dacht je van ‘betaald’ met een d?:p

  25. Niet alleen op What’s App for BlackBerry. Ook al op BlackBerry Messenger…

  26. Klopt ik kreeg dit vandaag ook van telfnr —verwijderd door iPc
    Kijk ook eens in de instellingen/ accountinformatie/daar staat gratis proberen en de datum waarop dit verloopt.

  27. De clown die dit de wereld in helpt snapt het niet helemaal. Deze batlle speelt zich af tussen providers die inkomsten mis lopen als whatsapp geld gaat vragen is er morgen een nieuwe gratis app

  28. Seeing as whatsapp is an english language company any type of text like this would be spam , it seems someone has it in for the service , so far i have not yet seen this spam advert , maybe the competion or a network is behind this , if you recieved it then on which network ? Remember in the days of orange they had a simular problem but on skype ( windows mobile days )

  29. Lijkt me niet dat dit idee uit de hoge hoed van het KPN Vodaphone management komt. Denk eerder van medewerkers die hun baan in de toekomst dreigen te verliezen doordat de inkomsten uit sms naar de 0€

  30. De zukkel die dit buricht heefd geschrefen mag zig wel heel erg schaamen.

  31. Betekend dit dat WhatsApp is gehacked, en zo ja welke risico’s zitten daar dan eventueel aan vast??

  32. Doordat jullie er aandacht aan geven is zijn plannetje mooi gelukt! Maar aan de andere kant is het wel prettig dat de trouwe lezers van site geïnformeerd worden 😀

  33. @johnwalter: Nee, het is een kettingbrief, de berichten gaan dus van persoon naar persoon. Iedereen die hier aan meedoet, doet mee aan SPAM.

  34. Ook gekregen maar niet doorgestuurd. Gelukkig geen spam eaz. Maar wel erg vervelend dat men zo onrust zaait!!!!

  35. Minder vervelend

  36. Had al gelijk in de gaten dat het hier om spam ging. Maar omdat ik die hele app eigenlijk nauwelijks nog gebruik was dat gelijk de druppel om ‘m maar eens te verwijderen. Heb genoeg aan Kik Messenger en eBuddy XMS.

  37. Niet betaald maken dan kan je net zo goed gewoon sms’en toch en is nog veiliger ook

  38. Waarom wordt hier in godsnaam aandacht aan besteed? Zo krijgen de ‘bedenkers’ nog meer aandacht en dat willen ze juist? Elke normale Nederlander ziet direct dat dit totaal nergens op slaat, alleen al door de spelfouten.

  39. Onrust veroorzaken is voor sommige nietsnutten blijkbaar een leuke hobby. Maar de knulligheid hoe het uitgevoerd wordt…… Vol met taalfouten…. Wat een losers.

  40. Hoe willen ze eigenlijk de stemmen tellen? Aangezien je het door moet sturen, maar wie ontvangt het van WhatsApp en wie controleert het?

  41. Mijn eerste gedachte was: ‘typfouten, fake’.

    Als mensen nou eens wat meer waarde hechten aan ABN kan iedere flapdrol in een oogopslag zien dat dit bullshit is.

  42. was zo stom om het door te sturen(blond he?) gaat dit me nu wel of niet geld kosten????

  43. Je kan er bij voorbaat vanuit gaan dat ALLE berichten die je krijgt waarbij je er op aangedrongen wordt om het door te sturen naar zoveel mogelijk mensen ONZIN is. Wáár het ook vandaan komt (mail, hyves, facebook whatsapp etc).

  44. Je kan er van uit gaan dat een dienst zoals WhatsApp uiteindelijk wel een verdienmodel gaat krijgen. Alleen het aanschaffen van de App zal op termijn voor het bedrijf niet voldoende aan inkomsten genereren. Dat het bericht nep is staat buiten kijf, dat er kosten gaan komen voor deze dienst zal op termijn ook gebeuren.

  45. @Eee – Lees even het artikel, daar staat duidelijk in dat het onzin is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.